Skip to main content

1001 Night.....

Just want to bring all my coursemate fly away back to Hyatt Regency Hotel 7 years ago.........





malam sabtu sya pegi selongkar2 sya punya album lama...tiba2 sya nampak ini benda...he he he 2 ticket untuk pegi Hotel Club Banquet Night di Hyatt Regency Hotel...sya punya ticket ngan sya punya husband (dulu boyfriend he he he)....inilah banquet yang paling last Hotel Club adakan sebab kami mo final exam suda tu....yang saya bengang masa tu kira2 mo sama2 ngan sya punya sikawan makan tahu2 ada masalah transport pula...tetamu2 dari Kolej KKIP inda dapat pegi termasuk sya punya si kawan...tensionnya...tapi apa2 pun banquet ni yang paling best....

Comments

  1. wa..ni yg siok ni tau..cuba kunun ko selongkar lebih lama lagi ka,, mana tau ada tu gmbr2 kita yg dulu2,, yg masih muda2 lagi,,hehe :)

    ReplyDelete
  2. Ini Si dzul punya kerja bah...kunun2nya mo cari gambar lama2...tiba2 terjumpa ini tiket...sya pun tida sedar, tiket ni masi sya simpan....tiket2 bas pun sya masi ada lagi...ala bas dalam kampus yang harganya RM 70 lebih satu semestar tu..he he he

    ReplyDelete
  3. eh u nd to keep these tickets, vy expensive tu..got money can't buy back especially those memories we have that times...a vy successful & special banquet compare to our senior one...hehe..agree?even though got pembangkang tat time but through our hardwork & team work,all went smoothly...well done HE08 batch'99...

    ReplyDelete
  4. ya michelle....so sweet2 memory.....x bole beli mana2 kedai tu...

    ReplyDelete
  5. sia pn masih simpan ba itu tikey tu,, hehe..tpi ntah dia mana sda ,, (^_^)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc