Skip to main content

Mom's Life

To many challenge when u start to have a "mom" title.....especially having a first baby....so sad when i heard uzoi crying a lot missing her husband and her little baby....same like me...i been experienced it too...8 months after give birth my first baby si shumi...October 2006...i was call by my head quarters to attend an intensive training for a 1 month in KL....alalala i never ever go to Kuala Lumpur before....alone.....somemore staying there for a 1 MONTH....also alone....left my 8 months baby here....uzoi, u know how the feeling is....isk isk..first day at KL...alone in my hotel room (staying for 1 month at Hotel Capitol Jalan Bukit Bintang...semua staff sana reservation pun respect sama saya stay hotel sampai 1 bulan...even dia punya manager pun make a courtesy call mo kasi tau kununnya dia mengalu2kan kedatangan saya....padahal semua company bayar...he he ok back to my story)......like uzoy first day...crying alot....bantal semua basah....my ear become so hot...terlalu lama using handphone...mo tny kabar sya punya baby....its so hard to become a mother......
.
Until now....2 boys already...my life still the same...because of JOB...i still have to berjauhan from my second baby and my Hubby...nasib my first son stayed with me at KK...kawan saya di rumah...kawan bercakap...kawan bergurau...kawan bergaduh...My Hubby..sana Kudat....My little 8 months baby stay with his atuk and opah at Kota Marudu...my family is not complete....


Comments

  1. Alala..mcm sa mo nangis pla sekarang sal..Susahnya bila kita jauh dari dorang kan..Cabaran yang hebat sebagai ibu yang terpaksa meninggalkan baby and hubby atas alasan KERJA. Perit sekali rasanya. Selagi sa di sini, rasanya nanti duit gaji sa tu memang 30% pigi beli tiket ja balik Sabah. Sa sedar memang banyak lagi ibu2 di luar sana yang lebih teruk lagi keadaan drpd yang kita alami. Hanya sabar dan doa ja yang menguatkan kita Sal. Itulah yang sa buat d sini.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang