Skip to main content

Misteri....................

Hari ni sya mo kongsi satu cerita yang agak menyeramkanlah...
cerita ni dah lama awal tahun 2006 yang lalu tapi sya tiba2 mo kongsi ini cerita sebab sya punya adik buka balik topik ni rabu lalu....dia simpan rahsia selama ni...nda mo bagi sya kunun.....
ok sya start cite lah........
Masa tu sya pregnant anak sya si Shumi...kira2 sarat sudahlah time tu...kandungan masuk 8 bulan dah....masa pregnant tu sya suka sangat balik kampung...hampir setiap minggu sya sama sya punya hubby balik kampung sana Kota Marudu.......di pendekkan cerita satu hari tu macam biasa sya ngan hubby mo balik kampung lepas kerja hari jumaat....sya abis kerja jam 5.00, tunggu sya punya hubby balik kira2 jam 6.30....dalam jam 7 lebih gitu kami bertolak dari KK...sya punya mamak suda larang kalau mengandung nda bagus balik malam...tapi sya ni degil sikit...mo jimat masa kono dari keja terus direct balik kg...sampai di Kota Belud...limpas sana kawasan sawah padi tiba-tiba...jeng jeng jeng...sya tercium bau wangi...masa tu sya hanya terpikir mungkin bau orang sedang memasak di rumah...kami terlimpas kono...tapi semakin jauh kami lalu bau tu masi ada macam dalam kereta tu jak....sya tida berani pula tegur dan bagi tau sya punya husband...dia pernah marah sya klu tercium atau terjumpa benda pelik dalam perjalanan jangan tegur.....jadi sya diam sajalah sepanjang perjalanan tu sampai kami balik rumah.....
Dalam jam 9 lebih gitu kami sampailah di rumah...sya legalah sebab tida juga apa2 jadi dalam perjalanan tadi....sya kepenatan terus masuk tido...biasaklah sarat kan....sya punya hubby pun gitu...terus tido....bisuk pagi adik sya bising2 sebab kami inda pandai terbangun semalam...orang bilang apa..tidur mati....sya tanya sya punya adik kenapa? dia bagitahu semalam ada benda yang mencakar2 dinding seolah2 mau masuk ke dalam rumah...bising betul sampai semua orang dalam rumah tu pun bangun...yang herannya sya ngan sya punya husband langsung nda dengar apa2...bayangkanlah rumah kampung...papan ngan playwood jak...lepas tu kena cakar2 (ala macam kucing cakar2 dinding tu).......kami langusng tida dengar apa2...adik sya cakap bunyi tu start dari 12.30 malam sampai dalam jam 2 pagi gitu...lepas tu hilang gitu saja...
Sampai sekarang sya masi lagi teringat2 kisah tu...sampailah rabu lalu adik sya buka rahsia selama ni dia simpan kunun......dia bagi tahu....sampai jak kami di rumah...turun dari kereta..kemudian naik rumah...adik sya yang no 2 ngan adik bongsu sya duduk bertentangan ngan pintu depan...jadi ngam2 nampak kami yang baru keluar dari kereta masa tu....sejurus selepas kami naik tangga masuk rumah...dua orang adik sya ni nampak ada satu benda seakan2 kain putih dari belakang kereta kami terbang ke atas dengan laju.....eee seramnya sya...mo kembang suda bulu2 roma ni....adik sya tida berani cerita sama kami semua lebih2 lagi adik bongsu sya tu...paling penakut dalam keluarga kami...lemah semangat...kesian dia....punyalah lama diorang ambil masa mo bagi tau kami....tapi nasiblah diorang tida cerita masa tu...kalau tidak mungkin terberanak juga sya malam tu ketakutan.....
Kalau terpikir2 macam cerita Jangan Pandang Belakang lah pulak....mungkin sepanjang perjalanan tu benda tu terbang2 atas kereta kami.....eeeee nasiblah sya tida tau kisah sebenarnya dari bau wangi tu.......

Comments

  1. (0.0) seramm nya,,mcm cerita muvie2 btul2 o kn,, nasib baik la tiada apa2,,bagus btul kamu inda dgr apa2 kn malam tu,, :)

    ReplyDelete
  2. itulah Nc...nasib baik juga...kalu tida malam tu jugalah sya terberanak anak sya si shumi..he he

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc