Skip to main content

Today Storiesss

Awal-awal pagi sicath konon mo kasi kena saya.....tapi saya tau suda dia punya jawapan...kalau ikut2 saya memang tau lagu apa yang konon-kononnya hit sekarang ni...macam lagu will.i.am tulah...'Baby where you get your body from 2x....I got it from my mama 2x'...


Kelmarin saya pegi masuk bengkel...mo dapat lesen kereta ba kono..lama suda saya tangguh baru kelmarin ada kesempatan...biasalah ba org ada anak ni....anak saya sekarang dikg...so selalulah saya hujung2 minggu balik kg....rindu ba sama saya punya anak..sambung balik cerita bengkel....macam biasalah masuk bengkel mesti mo kena tukar tayar..lepas tu test2 bawa kereta...dalam sekolah memandu tu saja......tapi yang saya mo cerita ni....saya punya tutor tu mungkin berani gila....lepas dia suruh saya pusing2 dlm 2-3 kali gitu dalam sekolah tu....dia suruh saya pakai tali pinggang..saya tanya kenapa..dia suruh ikut ja arahan....rupa-rupanya dia suruh saya drive pegi jalan besar....mula2 panik juga saya..sebab baru first belajar..baru pusing2 2-3 kali..suda drive pegi sanaaaaa yang banyak kereta...Jalan raya yang betul lah...mula2 tu panik juga...tapi indalah sampai terlepas stereng...saya ikut saja arahan saya punya tutor, lama2 eksen konon..pandai2 suda tukar gear sampai gear 4 (baru start kan)...tutor saya sampai cakap..eh eh ko mo kasi tunjuk ko punya skill ka?...
Macam tulah first time saya drive kereta..belum apa2 lagi suda berani pegi drive sana jalan besar..inda ada lesen L lagi tu..baru siap buka tayar terus minta puji pegi drive konon..tapi yang penting masa belajar drive ni..JANGAN PANIK DAN SENTIASA WASPADA.....

Comments

  1. hehe..siok la ko dreb di jalan besar tu mia? ba cepat2 ko dapat lesen ki. supaya kita dapat berbubut-bubutan balik kampung. hehe

    ReplyDelete
  2. tumpang menyamak dulu..hehe hi mia..

    ReplyDelete
  3. Bole ba kalau ko....to ungu..lagi banyak orang 'menyamak' lagi siok..he he

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa