Skip to main content

Cerita Raya Kami !

Assalamualaikum .. 29 Syawal .. mo abis baru terhegeh2 cerita pasal raya hehe. 
Tiada istilah terlambat mo cerita dalam blog kan, sudah pun namanya memories kan .. kan

Tahun ni perancangan menyambut raya agak lain sikit. Ya lah apa-apa plan kena ikut jadual Shumi .. masa dia agak terhad, kena ikut jadual cuti yang ada ... pastu kena balik asrama. Tahun ni cuti raya agak pendek .. bertindih dengan cuti sekolah pertengahan tahun .. jika dikira-kira, raya ke-5 Shumi kena balik ke asrama sudah .. huhu

Jadi kira kelam kabut jugalah sebab hanya ada 4 hari ja kami beraya dengan Shumi. Raya tahun ni kitaorang memang plan buat rumah terbuka. Dah berpindah ke tempat baru yang agak besar dari rumah lama, niat Kmia dan hubby memang nak buat open house untuk saudara mara dan rakan-rakan. So fixed kan masa, kitaorang buat raya ke-4 hari tu. Buat sebelum Shumi balik asrama.

Tema baju raya kami tahun ni ? Setelah mencapai kata sepakat .. cewah hehe kitaorang memilih untuk pilih kaler hijau emerald. Dan terjadilah baju raya sedondon kami tahun ni




Kaler tak berapa nak sama tapi bolehlah kan .. hehe Nampaknya tahun ni semua dah 'mata empat' .. redha je lah. 

Sehari sebelum raya seperti biasa kami balik ke Kota Marudu dulu. Raya pertama pula ke kampung hubby di Kota Belud. Tak jauh pun, sejam perjalanan jak. 
Raya kedua kira plan nak beraya ke rumah rakan-rakan dan saudara mara tapi disebabkan ada hal keluarga belah hubby yang tak dapat dielakkan, kami anak beranak terkandas seharian di rumah adik ipar .. huhu
Raya ketiga pula kami rushing balik ke KK sebab nak buat preparation untuk open house kami yang kami nak buat esoknya. Emmm memang agak kelam kabut sikit. Nasib baik mak ikut balik ke KK untuk jadi chef segera. Terima kasih mak.

Cerita open house di rumah baru kami ... tunggu ye

Comments

  1. Raya tahun ni mcm singkat jak pasal bertindih dgn cuti sekolah, pip lagilah, raya tiada mood bila baby demam agak teruk.

    ReplyDelete
  2. color macam color mama ijao tapi mama ijo gelap sikit

    ReplyDelete
  3. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang