Skip to main content

Cerita Raya Kami !

Assalamualaikum .. 29 Syawal .. mo abis baru terhegeh2 cerita pasal raya hehe. 
Tiada istilah terlambat mo cerita dalam blog kan, sudah pun namanya memories kan .. kan

Tahun ni perancangan menyambut raya agak lain sikit. Ya lah apa-apa plan kena ikut jadual Shumi .. masa dia agak terhad, kena ikut jadual cuti yang ada ... pastu kena balik asrama. Tahun ni cuti raya agak pendek .. bertindih dengan cuti sekolah pertengahan tahun .. jika dikira-kira, raya ke-5 Shumi kena balik ke asrama sudah .. huhu

Jadi kira kelam kabut jugalah sebab hanya ada 4 hari ja kami beraya dengan Shumi. Raya tahun ni kitaorang memang plan buat rumah terbuka. Dah berpindah ke tempat baru yang agak besar dari rumah lama, niat Kmia dan hubby memang nak buat open house untuk saudara mara dan rakan-rakan. So fixed kan masa, kitaorang buat raya ke-4 hari tu. Buat sebelum Shumi balik asrama.

Tema baju raya kami tahun ni ? Setelah mencapai kata sepakat .. cewah hehe kitaorang memilih untuk pilih kaler hijau emerald. Dan terjadilah baju raya sedondon kami tahun ni




Kaler tak berapa nak sama tapi bolehlah kan .. hehe Nampaknya tahun ni semua dah 'mata empat' .. redha je lah. 

Sehari sebelum raya seperti biasa kami balik ke Kota Marudu dulu. Raya pertama pula ke kampung hubby di Kota Belud. Tak jauh pun, sejam perjalanan jak. 
Raya kedua kira plan nak beraya ke rumah rakan-rakan dan saudara mara tapi disebabkan ada hal keluarga belah hubby yang tak dapat dielakkan, kami anak beranak terkandas seharian di rumah adik ipar .. huhu
Raya ketiga pula kami rushing balik ke KK sebab nak buat preparation untuk open house kami yang kami nak buat esoknya. Emmm memang agak kelam kabut sikit. Nasib baik mak ikut balik ke KK untuk jadi chef segera. Terima kasih mak.

Cerita open house di rumah baru kami ... tunggu ye

Comments

  1. Raya tahun ni mcm singkat jak pasal bertindih dgn cuti sekolah, pip lagilah, raya tiada mood bila baby demam agak teruk.

    ReplyDelete
  2. color macam color mama ijao tapi mama ijo gelap sikit

    ReplyDelete
  3. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa