Cerita Raya Kami !

Assalamualaikum .. 29 Syawal .. mo abis baru terhegeh2 cerita pasal raya hehe. 
Tiada istilah terlambat mo cerita dalam blog kan, sudah pun namanya memories kan .. kan

Tahun ni perancangan menyambut raya agak lain sikit. Ya lah apa-apa plan kena ikut jadual Shumi .. masa dia agak terhad, kena ikut jadual cuti yang ada ... pastu kena balik asrama. Tahun ni cuti raya agak pendek .. bertindih dengan cuti sekolah pertengahan tahun .. jika dikira-kira, raya ke-5 Shumi kena balik ke asrama sudah .. huhu

Jadi kira kelam kabut jugalah sebab hanya ada 4 hari ja kami beraya dengan Shumi. Raya tahun ni kitaorang memang plan buat rumah terbuka. Dah berpindah ke tempat baru yang agak besar dari rumah lama, niat Kmia dan hubby memang nak buat open house untuk saudara mara dan rakan-rakan. So fixed kan masa, kitaorang buat raya ke-4 hari tu. Buat sebelum Shumi balik asrama.

Tema baju raya kami tahun ni ? Setelah mencapai kata sepakat .. cewah hehe kitaorang memilih untuk pilih kaler hijau emerald. Dan terjadilah baju raya sedondon kami tahun ni




Kaler tak berapa nak sama tapi bolehlah kan .. hehe Nampaknya tahun ni semua dah 'mata empat' .. redha je lah. 

Sehari sebelum raya seperti biasa kami balik ke Kota Marudu dulu. Raya pertama pula ke kampung hubby di Kota Belud. Tak jauh pun, sejam perjalanan jak. 
Raya kedua kira plan nak beraya ke rumah rakan-rakan dan saudara mara tapi disebabkan ada hal keluarga belah hubby yang tak dapat dielakkan, kami anak beranak terkandas seharian di rumah adik ipar .. huhu
Raya ketiga pula kami rushing balik ke KK sebab nak buat preparation untuk open house kami yang kami nak buat esoknya. Emmm memang agak kelam kabut sikit. Nasib baik mak ikut balik ke KK untuk jadi chef segera. Terima kasih mak.

Cerita open house di rumah baru kami ... tunggu ye

3 comments

  1. Raya tahun ni mcm singkat jak pasal bertindih dgn cuti sekolah, pip lagilah, raya tiada mood bila baby demam agak teruk.

    ReplyDelete
  2. color macam color mama ijao tapi mama ijo gelap sikit

    ReplyDelete
  3. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!