Skip to main content

LE MERIDIEN KOTA KINABALU UNVEILS AUSPICIOUS CELEBRATIONS

Assalamualaikum

Kota Kinabalu, 31 January 2018 | Auspicious celebrations at Le Méridien Kota Kinabalu with delicious dining offers prepared by Executive Chef Fahdrul Bin Hj Abd Malek and his culinary team.



Begin your festivities with our Prosperity Salmon Yee Sang at available from 1st February to 2nd March 2018 from RM88nett onwards per platter.



With family or friends, dine in or take away  Yee Sang tossing traditions is to welcome the year with wishes for goods fortune, happiness, good healthy and long life.


Chinese New Year is all about the reunion and gatherings of families and friends .. and what better way to celebrate the occasion with delicious buffet featuring the holiday special delicacies including Peking Duck, Ginger Steamed Prawns with Egg White and Chilli Soya Dressing, and Szechuan Style Crispy Chicken. 

Peking Duck

Fried Beef with Dried Chillies and Scallions, Braised Vegetables with Black Moss and Beancurd Puff and Black Olive Fried Rice with Silver Anchovies

Hong Kong Style Steamed Hybrid Grouper

Variety of Desserts!
Guests can enjoy these and more appetizing dishes with variey of buffets offer by Le Méridien :-
  • Reunion Dinner Buffet (15 Feb 2018) at RM158nett per adult.
  • Lunar New Year (16 & 17 Feb 2018) - Lunch Buffet at RM108nett per adult, Dinner Buffet at RM148nett per adult and Chap Goh Mei Dinner Buffet at RM148nett per adult.
  • Oriental Weekend Dinner Buffet (from 15 Feb to 04 March 2018) at RM148nett per adult.
*Children under 12 years of age enjoys a 50% discounts.

Guests can also enjoy special discount using their SPG or banking cards. For more information, please contact +6088 322 238.

For those who prefers a more private and bigger celebration, Le Méridien Kota Kinabalu also offers banquet set menus from RM1,288nett onwards for a table of 10 persons. Prosper with our flavourful cuisines including Braised Herbal Soup, Roasted Marinated Chicken Accompanied with Crackers, Braised Double Mushrooms, Broccoli and Kwe Fei Abalone, Wok Fried Prawns with Fragrant Oats and many more. Discover more at +0688 322 215.

To mark the occasion, there will be a Lion Dance Showcase by Yick Nam Lion Dance on the first day of Chinese New Year (16 Feb 2018) at the lobby of the hotel at 12.00.

Please visit lemeridienkotakinabalu.com or follow us on social media - INSTAGRAM & FACEBOOK

Hotel Location
Le Méridien Kota Kinabalu
Jalan Tun Fuad Stephens
Sinsuran, 88000 Kota Kinabalu
Sabah, Malaysia. 




Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a