Skip to main content

Bertukar ke dot com!

Assalamualaikum

Hi korang!

A'a ada bah sini Kmia .... diam-diam ja merenung bulan. Susah ni kalau kebizian memanjang. Banyak cerita tapi tukang taipnya ni malas. 

Korang tau tak ... diam tak diam, blog suam suam kuku ni nak mencecah 10 tahun dah usianya. Bulan 10 ni ... kalau budak dah masuk darjah 4. Hehe
Blog on off .. sekejap tenggelam timbul. Page view pula kalau ada kalanya mencecah ribuan view dalam sehari tapi ada masanya sehari nda sampai pun 50 orang yang view blog ni. 
Tapi alhamdulillah .. masih bertahan hingga ke hari ini. 
Thank you lah buat korang yang sudi membaca blog ni. Dan sori lah kalau hampakan korang sebab selalu tak ada entri baru 😅

Dan sempena usia yang mencecah 10 tahun ni, Kmia ambil keputusan untuk bertukar ke dot com
Nak juga merasa ada domain sendiri 😁
Dengan bantuan blogger Rahmad sebab Kmia kurang paham bab2 tukar domain ni. Sekejap ja ko link blogspot ni bertukar www.miakassim.com

Sempena nama sendiri kononnya. Lagipun IG dan FB juga guna nama ni so senanglah orang nak ingat kan .. kan 


Punyalah lama guna shumie-dz.blogspot.com tu, dekat 10 tahun. 
Shumie tu sempena nama Shumi anak pertama Kmia .. dan Dz tu sempena nama hubby gitu Dzuhardy. 

Harap-harap lepas bertukar dot com ni, mood kerajinan tu datang balik. 
Tambah-tambah lagi bila tetiba owner blog ni hehe banyak dapat jemputan untuk food review, macam tau2 ja Kmia suka makan (jangan terkejut tetiba Kmia sedikit gebus nanti 😂😂).

Credit to Lan & Joe dari curiostraveller.com sebab bagi peluang blog ni untuk pergi jauh dan lebih dikenali. Cewah berucap-ucap pula macam menang anugerah. 
But seriously thanks guys!

So jangan pernah jemu untuk berkunjung ke sini 😉




Comments

  1. Alhamdulillah dan tahniah sekali lagi sis mia ! Semoga terus sukses amin ya rabb =D

    ReplyDelete
  2. Tahniah kmia.. semoga terus success dalam dunia blogging..

    ReplyDelete
  3. kita plk view ada lah 10 hahaha... ishk patut sedih..huhuh

    ReplyDelete
  4. Hihi....mmg betul betul mcm terima anugerah weyh. Al maklumlah...dah tukar domainkan....haruslah ucapan ala ala retis gitu!
    Dah dah....lepas ni jangan nak malas malas tau

    ReplyDelete
  5. Tahniah dah bertukar ke dotcom. Moga lepas ni walau sibuk macamana pun, rajinlah hendaknya update blog. Eh, menyuruh orang bukan main, tak sedar diri sendiri pun dah dilanda malas ^_^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. tahniah kak. Ros pun tengah dok fikir-fikir nak tukar ke dot com juga. Hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang