Tuesday, September 12, 2017

Bertukar ke dot com!

Assalamualaikum

Hi korang!

A'a ada bah sini Kmia .... diam-diam ja merenung bulan. Susah ni kalau kebizian memanjang. Banyak cerita tapi tukang taipnya ni malas. 

Korang tau tak ... diam tak diam, blog suam suam kuku ni nak mencecah 10 tahun dah usianya. Bulan 10 ni ... kalau budak dah masuk darjah 4. Hehe
Blog on off .. sekejap tenggelam timbul. Page view pula kalau ada kalanya mencecah ribuan view dalam sehari tapi ada masanya sehari nda sampai pun 50 orang yang view blog ni. 
Tapi alhamdulillah .. masih bertahan hingga ke hari ini. 
Thank you lah buat korang yang sudi membaca blog ni. Dan sori lah kalau hampakan korang sebab selalu tak ada entri baru 😅

Dan sempena usia yang mencecah 10 tahun ni, Kmia ambil keputusan untuk bertukar ke dot com
Nak juga merasa ada domain sendiri 😁
Dengan bantuan blogger Rahmad sebab Kmia kurang paham bab2 tukar domain ni. Sekejap ja ko link blogspot ni bertukar www.miakassim.com

Sempena nama sendiri kononnya. Lagipun IG dan FB juga guna nama ni so senanglah orang nak ingat kan .. kan 


Punyalah lama guna shumie-dz.blogspot.com tu, dekat 10 tahun. 
Shumie tu sempena nama Shumi anak pertama Kmia .. dan Dz tu sempena nama hubby gitu Dzuhardy. 

Harap-harap lepas bertukar dot com ni, mood kerajinan tu datang balik. 
Tambah-tambah lagi bila tetiba owner blog ni hehe banyak dapat jemputan untuk food review, macam tau2 ja Kmia suka makan (jangan terkejut tetiba Kmia sedikit gebus nanti 😂😂).

Credit to Lan & Joe dari curiostraveller.com sebab bagi peluang blog ni untuk pergi jauh dan lebih dikenali. Cewah berucap-ucap pula macam menang anugerah. 
But seriously thanks guys!

So jangan pernah jemu untuk berkunjung ke sini 😉




11 comments:

  1. Alhamdulillah dan tahniah sekali lagi sis mia ! Semoga terus sukses amin ya rabb =D

    ReplyDelete
  2. Tahniah kmia.. semoga terus success dalam dunia blogging..

    ReplyDelete
  3. kita plk view ada lah 10 hahaha... ishk patut sedih..huhuh

    ReplyDelete
  4. Hihi....mmg betul betul mcm terima anugerah weyh. Al maklumlah...dah tukar domainkan....haruslah ucapan ala ala retis gitu!
    Dah dah....lepas ni jangan nak malas malas tau

    ReplyDelete
  5. Tahniah dah bertukar ke dotcom. Moga lepas ni walau sibuk macamana pun, rajinlah hendaknya update blog. Eh, menyuruh orang bukan main, tak sedar diri sendiri pun dah dilanda malas ^_^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. tahniah kak. Ros pun tengah dok fikir-fikir nak tukar ke dot com juga. Hihi

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!