Skip to main content

Bertukar ke dot com!

Assalamualaikum

Hi korang!

A'a ada bah sini Kmia .... diam-diam ja merenung bulan. Susah ni kalau kebizian memanjang. Banyak cerita tapi tukang taipnya ni malas. 

Korang tau tak ... diam tak diam, blog suam suam kuku ni nak mencecah 10 tahun dah usianya. Bulan 10 ni ... kalau budak dah masuk darjah 4. Hehe
Blog on off .. sekejap tenggelam timbul. Page view pula kalau ada kalanya mencecah ribuan view dalam sehari tapi ada masanya sehari nda sampai pun 50 orang yang view blog ni. 
Tapi alhamdulillah .. masih bertahan hingga ke hari ini. 
Thank you lah buat korang yang sudi membaca blog ni. Dan sori lah kalau hampakan korang sebab selalu tak ada entri baru 😅

Dan sempena usia yang mencecah 10 tahun ni, Kmia ambil keputusan untuk bertukar ke dot com
Nak juga merasa ada domain sendiri 😁
Dengan bantuan blogger Rahmad sebab Kmia kurang paham bab2 tukar domain ni. Sekejap ja ko link blogspot ni bertukar www.miakassim.com

Sempena nama sendiri kononnya. Lagipun IG dan FB juga guna nama ni so senanglah orang nak ingat kan .. kan 


Punyalah lama guna shumie-dz.blogspot.com tu, dekat 10 tahun. 
Shumie tu sempena nama Shumi anak pertama Kmia .. dan Dz tu sempena nama hubby gitu Dzuhardy. 

Harap-harap lepas bertukar dot com ni, mood kerajinan tu datang balik. 
Tambah-tambah lagi bila tetiba owner blog ni hehe banyak dapat jemputan untuk food review, macam tau2 ja Kmia suka makan (jangan terkejut tetiba Kmia sedikit gebus nanti 😂😂).

Credit to Lan & Joe dari curiostraveller.com sebab bagi peluang blog ni untuk pergi jauh dan lebih dikenali. Cewah berucap-ucap pula macam menang anugerah. 
But seriously thanks guys!

So jangan pernah jemu untuk berkunjung ke sini 😉




Comments

  1. Alhamdulillah dan tahniah sekali lagi sis mia ! Semoga terus sukses amin ya rabb =D

    ReplyDelete
  2. Tahniah kmia.. semoga terus success dalam dunia blogging..

    ReplyDelete
  3. kita plk view ada lah 10 hahaha... ishk patut sedih..huhuh

    ReplyDelete
  4. Hihi....mmg betul betul mcm terima anugerah weyh. Al maklumlah...dah tukar domainkan....haruslah ucapan ala ala retis gitu!
    Dah dah....lepas ni jangan nak malas malas tau

    ReplyDelete
  5. Tahniah dah bertukar ke dotcom. Moga lepas ni walau sibuk macamana pun, rajinlah hendaknya update blog. Eh, menyuruh orang bukan main, tak sedar diri sendiri pun dah dilanda malas ^_^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. tahniah kak. Ros pun tengah dok fikir-fikir nak tukar ke dot com juga. Hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a