Skip to main content

MINI LONGEVITY PEACH BUN BY PROMENADE HOTEL

Assalamualaikum 

Hi korang. Hujung-hujung minggu ni tak tahu nak pegi mana, ni Kmia suggestkan ... cuba korang ke Promenade Hotel, cuba try test dia punya Mini Longevity Peach Bun .. sedap tau. 
Apa ke benda tu, ok ni Kmia story-story.

Khamis lalu, 24hb tu Kmia berkesempatan menghadiri 'Official Peeling of Promenade's Giant Longevity Peach Bun' ... erti kata lain majlis mengupas bun gergasi gitu. 



Giant Peach Bun setinggi 2 kaki ni disediakan oleh Team Master Chef Promenade Hotel yang diketuai oleh Award Winning Executive Chef, H.K.Cheong. Dan disebalik giant bun ni tersembunyi 50 biji Mini Peach Bun yang comel. 
Pembikinan peach bun ini adalah simbolik kepada kejayaan dan kekayaan berterusan sempena sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-60.

Majlis 'peeling' atau kupas ni disempurnakan oleh 8 orang penting dalam pengurusan Hotel Promenade yang diketuai oleh General Manager Mr Hafizan Wong di Restoran Dynasty Chinese yang diiktiraf halal oleh Jakim.


Majlis yang simbolik ini disaksikan oleh warga emas dari Senior Day Care Centre of Kota Kinabalu's Widow Welfare Association dan juga rakan media serta para bloggers. 
Menurut Puan Anita Chung yang merupakan Group Director Sales & Marketing, warga emas SDCC-KKWWA ini merupakan tetamu khas yang selalunya sangat menghargai majlis-majlis seperti ini di samping salah satu program khidmat masyarakat Hotel Promenade. 

Selepas majlis, tetamu dihidangkan dengan menu istimewa di Restoran Dynasty Chinese. 




Makanan yang dihidangkan di restoran ini pasti membuatkan korang teringin nak makan lagi. Memang sedap!

Dan 'bintang utama' hari tu tentulah si Mini Longevity Peach Bun. 



Comel dan sedap gitu. Mini bun berbentuk peach ini berintikan pes biji teratai yang sangat enak. Jangan risau, korang boleh je merasa sendiri mini peach bun ni.
Bun ini akan dijual dengan harga RM3.00 sebiji sehingga 31 Ogos ni. Pada hari isnin hingga jumaat ianya dijual dari pukul 11.30 pagi hingga 2.30 petang. Manakala hari sabtu, ahad dan cuti umum dari pukul 7.30 pagi hingga 2.30 petang. 
Hasi jualan mini peach bun pada 24hb Ogos hari tu akan disalurkan ke Rumah Bakti Harapan Inanam.

Untuk maklumat lanjut mengenainya korang boleh hubungi Hotel Promenade di 088 265 555 atau boleh ke Facebook www.facebook.com/promenade.hotel


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a