Skip to main content

Anakku sado dah 11 tahun

Assalamualaikum

Lama betul ko menyepi, tetiba hari anam *bilang orang sabah (hari sabtu) ko muncul balik 😁

Cerita pun semua sudah basi2. Tapi sebelum 'begiuk' *ada ulat muncul, kasi ceritalah juga.
Ni kisah hujung minggu lalu. Balik kampung semalam semata-mata nak sambut harijadi anakku yang sulung tu sama-sama dengan atuk dan opah. 
Kasi surprise sikit. 
Shumi tak tahu pun kami balik sebab nak sambut birthday dia. Aku dah suruh kakak tempah sebijik kek coklat dan mak pula goreng mee dan ayam. 
Kami lambat sikit gerak dari KK sebab baba ada mesyuarat PIBG kat sekolahnya. So dalam jam 4 petang kami baru sampai kat kampung. 

Shumi ni hati tisu sikit, bila aku buka kotak kek dan tunjukkan kat dia, mulalah muka tu emosi semacam. Hehe


Celebrate simple-simple ja. Janji anak-anak happy. Nak-nak bila dapat sambut birthday dengan atuk dan opah. Bedabel-dabel hepi dorang 😍




Selamat hari jadi Shumi. Moga jadi anak yang soleh, berjaya dunia dan akhirat ... aamiin

Badan Shumi bukan main semangat lagi. Sejak masuk darjah 5 bukan main 'sado' lagi. Kata atuk, lemak baba dah pindah kat Shumi 🙊🙊



Comments

  1. Happy Bezday Shumi....moga jadi anak soleh. Ohhh Shumi ni jenis dalam hati ada taman ek....terharu kot.
    Budak meningkat remaja mmg badan akan jadi sado Mia. Nanti dah meninggi dah hilang sadonya

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday, Shumi! Sebaya anak bujang tersado sayalah ya. Tapi anak saya akhir tahun, belum cukup 11 tahun lagi. Badan tak payah ceritalah, memang sado. Tak ambil pun sikit lemak makpaknya ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc