Skip to main content

Bercutilah kita

Assalamualaikum

Hujan lebat pagi ni di Kota Kinabalu ... alhamdulillah hujan rahmat di pagi jumaat.

Selalu kalau hari hujan, pagi-pagi memang terasa malas nak bangkit dari tidur tapi hari ni aku bersemangat 🙌
Hehe maklumlah hari ni last kerja sebelum cuti seminggu minggu depan. Cuti raya haji sambung cuti sekolah katanya 😉

Korang balik kampung ke raya haji ni? Aku of cozlah balik kampung aku, hubby suka balik kat sana .. aku mengikut ja hehe
Bukan aku yang paksa tau 😅

Ok lerr .. cerita pasal cuti ni aku memang semangat. Nak tulis lagi tapi rasanya stop dulu. Nanti tak terbuat kerja-kerja yang menimbun. 


Ewah-ewah bukan main korang bertiga santai ye. Bincang hal-hal negara ke?


Note : baki cempedak modal RM30 tu dah selamat semuanya ku simpan dalam freezer. Terima kasihlah kat Kak Zakie bagi idea tu. Kalau tak sia-sia terbuang tak termakan 😅


Comments

  1. Kakak tak balik kg Mia sebab semua akan berkumpul di rumah kakak. Apa lagi bapak dah tak ada.

    Tengok buah hati Mia yg tiga tu suka kan. Nampak mereka akrab.

    Oklah tu dah simpan bila-bila nak dah boleh goreng cempedaknya:)

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh best nyerrrrr...! sama la sini hujan sampai malas nak pegi keje..kekeke..

    ReplyDelete
  3. Seronok nengok bebudak 3 org tu berendam sama2. Yang mcm ni tinggal kenangan ja untuk SB..anak2 lain dah besar tinggal sorang kecik sja lagi takda geng :)

    ReplyDelete
  4. Seronok pulak tengok diaorang bertiga dlm kolam tu Mia, entah apalah yg diceritakan adik beradik tu.
    Tempat dia pun redupkan...

    Hihi....pandai membodek nampak....asyik balik kg dia je

    ReplyDelete
  5. Seronok pulak tengok diaorang bertiga dlm kolam tu Mia, entah apalah yg diceritakan adik beradik tu.
    Tempat dia pun redupkan...

    Hihi....pandai membodek nampak....asyik balik kg dia je

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a