Skip to main content

Bercutilah kita

Assalamualaikum

Hujan lebat pagi ni di Kota Kinabalu ... alhamdulillah hujan rahmat di pagi jumaat.

Selalu kalau hari hujan, pagi-pagi memang terasa malas nak bangkit dari tidur tapi hari ni aku bersemangat 🙌
Hehe maklumlah hari ni last kerja sebelum cuti seminggu minggu depan. Cuti raya haji sambung cuti sekolah katanya 😉

Korang balik kampung ke raya haji ni? Aku of cozlah balik kampung aku, hubby suka balik kat sana .. aku mengikut ja hehe
Bukan aku yang paksa tau 😅

Ok lerr .. cerita pasal cuti ni aku memang semangat. Nak tulis lagi tapi rasanya stop dulu. Nanti tak terbuat kerja-kerja yang menimbun. 


Ewah-ewah bukan main korang bertiga santai ye. Bincang hal-hal negara ke?


Note : baki cempedak modal RM30 tu dah selamat semuanya ku simpan dalam freezer. Terima kasihlah kat Kak Zakie bagi idea tu. Kalau tak sia-sia terbuang tak termakan 😅


Comments

  1. Kakak tak balik kg Mia sebab semua akan berkumpul di rumah kakak. Apa lagi bapak dah tak ada.

    Tengok buah hati Mia yg tiga tu suka kan. Nampak mereka akrab.

    Oklah tu dah simpan bila-bila nak dah boleh goreng cempedaknya:)

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh best nyerrrrr...! sama la sini hujan sampai malas nak pegi keje..kekeke..

    ReplyDelete
  3. Seronok nengok bebudak 3 org tu berendam sama2. Yang mcm ni tinggal kenangan ja untuk SB..anak2 lain dah besar tinggal sorang kecik sja lagi takda geng :)

    ReplyDelete
  4. Seronok pulak tengok diaorang bertiga dlm kolam tu Mia, entah apalah yg diceritakan adik beradik tu.
    Tempat dia pun redupkan...

    Hihi....pandai membodek nampak....asyik balik kg dia je

    ReplyDelete
  5. Seronok pulak tengok diaorang bertiga dlm kolam tu Mia, entah apalah yg diceritakan adik beradik tu.
    Tempat dia pun redupkan...

    Hihi....pandai membodek nampak....asyik balik kg dia je

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang