Skip to main content

Off ke Kuching

Assalamualaikum


Sunyi sebulan ni ... rasa malas sangat mau update blog. Ntah ada ke lagi yang masih sudi jenguk blog bersawang ni .. huhu
a'a betul kata okje , dah siok2 kupi-kupi terus lupa tulis entri baru. :P

Tak ke mana pun ... masih lagi sihat walafiat di KK ni tetapi busy mengalahkan wakil rakyat. Cuma hari tu aku off 3 hari ke Kuching ... 6 hingga 8 May tu .. hari mengundi Sarawak tu.
Kira-kira nak pegi berkempen hehehe
Tu yang rehat sebulan tu ... penat tak hilang lagi :P

Buat apa ke Kuching ?? kan aku kata tadi nak melawat kawasan ... nak raih undi kuikuikui
Aku sempat ke DUN Sarawak dan tengok beberapa ekor kucing tengah-tengah roundabout tu. (^__^)








Ni entri permulaan je selepas off dari blog sebulan ni. In sha Allah esok ada entri baru .. nak kongsi kisah aku melawat kawasan di Kuching dan tinggal sehotel bersama pak menteri yang berkempen. Sempat terserempak dengan TPM kita tau .. lupa pulak nak minta otograf ... kihkihkih



Comments

  1. okay...okay.... mak percaya awak ke Kuching Mia sebab ada gambo kucing tu hihi....
    Kawan secourse mak ada jadi YB Mia... YB Aidel tu, diam diam berisi rupanya dia tu. Tumpang bangga jadilah mak hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik OKje percaya .. hehe

      Untunglah kawan okje tu dah jadi YB .. senang sikit Okje nak ngadu masalah negara kan :P

      Delete
  2. lama MIA hilang ..atie pun sama.. hahaha..
    makin menjadi2 sawan M (bak kata kak OKje)...
    sibuk berkempen kah Mia?? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pun MIA .. missing in action. sekejap ada sekejap nda da hehe

      Delete
  3. wahhhh....ke kuching ke kiter..eh dah balik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a dah balik dah ... tapi penat blum hilang lagi .. kihkihkih

      Delete
  4. kak..aku yg dua bulan lebih dr Kuching belum2 up entry ne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah banyak lagi entri belum up ... bersawang sudah dalam draft .. hehe

      Delete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa