Skip to main content

Off ke Kuching

Assalamualaikum


Sunyi sebulan ni ... rasa malas sangat mau update blog. Ntah ada ke lagi yang masih sudi jenguk blog bersawang ni .. huhu
a'a betul kata okje , dah siok2 kupi-kupi terus lupa tulis entri baru. :P

Tak ke mana pun ... masih lagi sihat walafiat di KK ni tetapi busy mengalahkan wakil rakyat. Cuma hari tu aku off 3 hari ke Kuching ... 6 hingga 8 May tu .. hari mengundi Sarawak tu.
Kira-kira nak pegi berkempen hehehe
Tu yang rehat sebulan tu ... penat tak hilang lagi :P

Buat apa ke Kuching ?? kan aku kata tadi nak melawat kawasan ... nak raih undi kuikuikui
Aku sempat ke DUN Sarawak dan tengok beberapa ekor kucing tengah-tengah roundabout tu. (^__^)








Ni entri permulaan je selepas off dari blog sebulan ni. In sha Allah esok ada entri baru .. nak kongsi kisah aku melawat kawasan di Kuching dan tinggal sehotel bersama pak menteri yang berkempen. Sempat terserempak dengan TPM kita tau .. lupa pulak nak minta otograf ... kihkihkih



Comments

  1. okay...okay.... mak percaya awak ke Kuching Mia sebab ada gambo kucing tu hihi....
    Kawan secourse mak ada jadi YB Mia... YB Aidel tu, diam diam berisi rupanya dia tu. Tumpang bangga jadilah mak hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik OKje percaya .. hehe

      Untunglah kawan okje tu dah jadi YB .. senang sikit Okje nak ngadu masalah negara kan :P

      Delete
  2. lama MIA hilang ..atie pun sama.. hahaha..
    makin menjadi2 sawan M (bak kata kak OKje)...
    sibuk berkempen kah Mia?? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pun MIA .. missing in action. sekejap ada sekejap nda da hehe

      Delete
  3. wahhhh....ke kuching ke kiter..eh dah balik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a dah balik dah ... tapi penat blum hilang lagi .. kihkihkih

      Delete
  4. kak..aku yg dua bulan lebih dr Kuching belum2 up entry ne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah banyak lagi entri belum up ... bersawang sudah dalam draft .. hehe

      Delete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc