Skip to main content

Cantik di luar, dalamnya ?

Assalamualaikum

Ni versi Wordless Wednesday, jadi malas nak tulis banyak-banyak :P

Kata orang jangan terpedaya dengan kecantikan dan keindahan luaran. Belum tentu dalamannya elok. Ko pilih yang cantik-cantik ja, kelak jangan menyesal dikemudian hari .. gitew



Ni nak bagitahu sebenarnya kek yang aku makan ni, adalah hari tu .. kat hotel sinun tu .. cantik kan. Cute je aku tengo rupa kek ni. Siap ada sehiris buah strawberi lagi kat atasnya. Pink kaler lagi.
Sekali test, hampeh! tak sodap. 
Langsung bah nda da rasa. Manis ja lebih.

Tapi kan ...

Bukan semua yang cantik diluar itu tak cantik didalamnya. Ada yang untung bila mendapat sesuatu yang cantik luar cantik dalam. 
Dan sebaliknya lah .. pandai-pandai lah korang pikir sendiri. Malas aku nak explain.


Note : Banyak berkias2 pula aku hari ni. 

Comments

  1. Ntah...berkias2 plak. Straight to the point lah...hahaha...

    Luaran jer cantik tapi dalaman kotor buat apa kan. Ada yg lagi dasat. Luar dalam kotor. Satu bonus kalau dapat dedua. Cantik didalam dan diluar.

    ReplyDelete
  2. selalu jadi mcm ni Mia..cantik di luar, bila di makan hampeh.. haha..nasib laah...berkias lah kita.. manusia pun sama...

    ReplyDelete
  3. Lumrah manusia memula tengok yg luar dulu sebab itu jgn terus buat judgement
    Sebab ada juga yg tak cantik luar tapi cantik dlm.

    ReplyDelete
  4. hihi....yelah hang ni Mia, muncul muncul jer terus berkias kias pulak. Sawan ke hape ni ? hihi...

    Alah Chef hotel tu ingat terer sangat ke? Dia pun bukan reti sangat Mia haha...

    ReplyDelete
  5. berkias hal makan lah ni. namanya dah hotel, hidangan walaupun tak sedap tapi kena cantik cantik bila dipandang

    ReplyDelete
  6. erm..rsa apalah agaknya tu..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang