Skip to main content

Kundasang 4 Jun 2015 - sehari sebelum gempa

Assalamualaikum

Plan last minute. Seminggu sebelum cuti sekolah aku book bilik di Kinabalu Pine Resort. Nasib baik masih ada tempat, musim cuti sekolah selalunya resort ni fully booked. 

Nak bawa anak2 jenjalan + sambut ulang tahun perkahwinan aku dan hubby yang masuk 10 tahun pada 3 Jun 2015. Alhamdulillah ... semoga jodoh kami berkekalan hingga ke jannah.

Jam 9.00 pagi khamis kami bertolak dari Kota Kinabalu. Perjalanan tak sampai sejam kerana jalan raya masa tu lengang sahaja. 
Kami singgah sebentar di National Park Kinabalu untuk berehat sebentar dan mengambil gambar. Sejuk dan tenang sahaja masa tu.


Lebih kurang setengah jam di sana kami bergerak ke Pekan Kundasang yang tak sampai 20 minit ke sana dari Taman Kinabalu ni. 
Sebelum check in di resort, kami singgah makan tengahari di restoran sayap ayam madu yang terkenal di Pekan Kundasang.

Jam 12.30 tengahari kami gerak ke Kinabalu Pine Resort. Check in tetapi bilik hanya sedia pada jam 2 petang. 
Hanya sejam lagi menunggu, aku dan anak2 duduk berehat di pondok yang ada di resort tu. Nyaman terasa bila angin meniup dari kawasan pergunungan tu. Rasa nak terlelap pun ada. 

Dekat jam 2 tu bilik dah boleh masuk. Kami sekeluarga berehat dahulu sebelum keluar berjalan di sekitar Kundasang. 


Petang tu kami berjalan2 di sekitar Dream World Resort yang hanya terletak bersebelahan dengan Desa Cattle Farm. 
Anak2 nak bergambar dengan mickey mouse katanya.


Dan sebelum maghrib kami menikmati pemandangan Gunung Kinabalu yang disinari cahaya malap matahari terbenam. Subhanallah ... nampak sangat tenang tetapi menyimpan seribu rahsia yang hanya Dia mengetahuinya.

4 Jun 2015 .... sehingga malam semuanya tenang dan indah. Sehinggalah awal pagi esoknya .....






Comments

  1. ya allah besar kan ujian dari Allah

    ReplyDelete
  2. Mia ada kat sana ehh ...Ya Allah..camne yer keadaan kat sana masa kejadian.....

    ReplyDelete
  3. Esok paginya, di resort tu awak rasa bergegar teruk ke??

    ReplyDelete
  4. take care.. moga semuanya selamat.. inilah teguran daripadaNya.,

    ReplyDelete
  5. Mia...sedihnya dgn apa yg berlaku kat Sabah.Pray for Sabah...semoga kita semua dilindungi Allah sentiasa.

    ReplyDelete
  6. Mia...sedihnya dgn apa yg berlaku kat Sabah.Pray for Sabah...semoga kita semua dilindungi Allah sentiasa.

    ReplyDelete
  7. Mia...sedihnya dgn apa yg berlaku kat Sabah.Pray for Sabah...semoga kita semua dilindungi Allah sentiasa.

    ReplyDelete

  8. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete
  9. Tak sangka jadi sedasyat itu
    Sudah tertulis. .
    Moga negara kita dijauhkan
    dari bencana ..
    Satu demi satu bencana berlaku kan.

    ReplyDelete
  10. Sayu seram jer tengok gambar Mount Kinabalu yang last tu... after what happened next. Dulu bertahun I pandang this view from my room in KK :D:D

    ReplyDelete
  11. suasana matahari terbenam itu sudah nampak sayu ...

    ReplyDelete
  12. Tak de siapa yg dapat meramal apa yg berlaku keesokannya kan Mia.....hanya Dia yg mengetahui....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a