Assalamualaikum
Bukan lupa untuk ucapkan selamat hari bapa ... tetapi setiap hari aku sangat berterima kasih kepada bapa.
Bapa tidak pernah mengenal erti penat ... tidak pernah mengenal erti jemu ... tidak pernah mengeluh ... demi membesarkan anak-anaknya.
Bila melihat tempat ini, mesti teringat bapa ... tempat bapa mencari rezeki sampingan untuk menyara keluarga. Apalah sangat diharapkan dengan gaji seorang pekerja bawahan, penjaga stor jabatan kerajaan ... memang tidak cukup. Tempat inilah yang akan bapa pergi setiap kali habis kerja jam 4.30 petang. Juga pada hari sabtu dan ahad. Seharian bapa di situ. Tidak akan pernah jemu.
Dan sekarang, setelah pencen, setelah anak2 membesar, berkeluarga dan berjaya ... tempat ini masih lagi menjadi lokasi kegemaran bapa. Kalau dulu sebagai penambah pendapatan, sekarang untuk penghilang bosan.
Terima kasih bapa
cantiknya tmpt nie
ReplyDeletepemandangan hijau bawa ketenangan ;)
ReplyDeleteselamat hari bapa/..:)
ReplyDeletetempat itu nampak tenang
ReplyDeletesejuk kayanya tempat ini ... untuk beristirahat pun tenang dan nyaman pastinya ya mba :)
ReplyDeleteselamat hari ayah ;)
ReplyDeleteKebun kelapa ke, nyamannya udara dgn suasana yg hijau..
ReplyDeletebesarnya pengorbanan seorang bapa...
ReplyDeleteUntunglah masih ada ayah :-(
ReplyDeleteSejuk mata tengok pemandangan mcm ni
ReplyDeletePost a Comment
Komen seikhlas hati ... Thanks!