Skip to main content

Excitednya ke sekolah!

Assalamualaikum

Baru nak cerita pasal buka sekolah. Dah seminggu pun berlalu tapi tersangatlah sibuk gitu so lambat update dalam blog. 

Sebenarnya banyak cerita lagi penghujung tahun 2014 dan awal tahun 2015 ni cuma belum berkesempatan kongsikan dalam blog. Sibuknya kalah menteri2 gitu.


Anak2 actually dah excited sekolah 5hb tu tapi dah ditunda ke 12hb bertambahlah lagi excitednya sebab dorang semakin tak sabar. 

Ye lah budak2 kan, excited nak pakai baju baru, kasut baru, beg baru ... (^__^)
Sekolah agama dan tadika dorang pun ikut jadual kementerian yang ditunda tu walaupun swasta. So kesemuanya start sekolah 12hb tu. 

Bukan main 3 beradik ni kan. Siap peace2 lagi bila snap gambar. Shumi dan Shamzi sekolah agama sesi pagi. Shumi masuk darjah 4 sek agama tahun ni, lompat satu tahun (sepatutnya Shumi tahun 3) ... Shamzi pula tahun ni tahun 1 sekolah agama. Damia seperti biasa masih tadika sebab umur baru nak masuk 4 tahun. Baju pun belum ada. Bukan main Damia bawa beg ke tadika, abang2nya ada beg baru dia nak juga. Padahal isi dalam tu botol susu ... hehe

Shumi sekolah rendah sesi petang darjah 3, Shamzi pula darjah 1. Nanti aku postkan cerita Shamzi masuk darjah 1 ye. 

TaTa!!



Comments

  1. Biar yg exited nak sekolah jgn yg tak suka kita yg susah hati Mia
    Dah besar dah Damia tak sedar dah ke tadika dah:)

    ReplyDelete
  2. anak-anak memang begitu, sentiasa excited sahaja...he he he...

    *menteri pun tak sibuk macam kita mia...ha ha ha...

    ReplyDelete
  3. comel tengok 3 beradik tu posing..lebih2 lagi si kecil tu..heheh..teruja mau pi sekolah..syukur la tu nak..rajin2 belajar jadi orang yang pintar..bahagiakan ibubapa ^_^

    ReplyDelete
  4. Comelnye ank2 mia. Rajin2 belajar ye..

    ReplyDelete
  5. wahhh..somelnya..excited kemahen lg ye..bagus la

    ReplyDelete
  6. semua muka ceria nak ke sekolah...

    ReplyDelete
  7. Bagus jika bersemangat nak ke sekolah. Semuanya dah besar-besar anak kakak.

    ReplyDelete
  8. Nampak pun tau muka eksited memasing haha....Semua nak tunjuk beg baru yeh.....
    Mia, Shumi dapat lompat kelas yeh? Mesti pandaikan Shumi ni....Tahniah sekali lagi dari auntie...Mama ngan ayah sure banggakan....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a