Skip to main content

Excitednya ke sekolah!

Assalamualaikum

Baru nak cerita pasal buka sekolah. Dah seminggu pun berlalu tapi tersangatlah sibuk gitu so lambat update dalam blog. 

Sebenarnya banyak cerita lagi penghujung tahun 2014 dan awal tahun 2015 ni cuma belum berkesempatan kongsikan dalam blog. Sibuknya kalah menteri2 gitu.


Anak2 actually dah excited sekolah 5hb tu tapi dah ditunda ke 12hb bertambahlah lagi excitednya sebab dorang semakin tak sabar. 

Ye lah budak2 kan, excited nak pakai baju baru, kasut baru, beg baru ... (^__^)
Sekolah agama dan tadika dorang pun ikut jadual kementerian yang ditunda tu walaupun swasta. So kesemuanya start sekolah 12hb tu. 

Bukan main 3 beradik ni kan. Siap peace2 lagi bila snap gambar. Shumi dan Shamzi sekolah agama sesi pagi. Shumi masuk darjah 4 sek agama tahun ni, lompat satu tahun (sepatutnya Shumi tahun 3) ... Shamzi pula tahun ni tahun 1 sekolah agama. Damia seperti biasa masih tadika sebab umur baru nak masuk 4 tahun. Baju pun belum ada. Bukan main Damia bawa beg ke tadika, abang2nya ada beg baru dia nak juga. Padahal isi dalam tu botol susu ... hehe

Shumi sekolah rendah sesi petang darjah 3, Shamzi pula darjah 1. Nanti aku postkan cerita Shamzi masuk darjah 1 ye. 

TaTa!!



Comments

  1. Biar yg exited nak sekolah jgn yg tak suka kita yg susah hati Mia
    Dah besar dah Damia tak sedar dah ke tadika dah:)

    ReplyDelete
  2. anak-anak memang begitu, sentiasa excited sahaja...he he he...

    *menteri pun tak sibuk macam kita mia...ha ha ha...

    ReplyDelete
  3. comel tengok 3 beradik tu posing..lebih2 lagi si kecil tu..heheh..teruja mau pi sekolah..syukur la tu nak..rajin2 belajar jadi orang yang pintar..bahagiakan ibubapa ^_^

    ReplyDelete
  4. Comelnye ank2 mia. Rajin2 belajar ye..

    ReplyDelete
  5. wahhh..somelnya..excited kemahen lg ye..bagus la

    ReplyDelete
  6. semua muka ceria nak ke sekolah...

    ReplyDelete
  7. Bagus jika bersemangat nak ke sekolah. Semuanya dah besar-besar anak kakak.

    ReplyDelete
  8. Nampak pun tau muka eksited memasing haha....Semua nak tunjuk beg baru yeh.....
    Mia, Shumi dapat lompat kelas yeh? Mesti pandaikan Shumi ni....Tahniah sekali lagi dari auntie...Mama ngan ayah sure banggakan....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang