Terpaksa senyap kejap! - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, November 4, 2014

Terpaksa senyap kejap!

Assalamualaikum

Ni baru dapat buka blog sekejap. Nampak pula komen si Okje kita tanya napa sonyaaap je.
Tak adanya nak celebrate okje. Sedang sibuk dengan kerja2 di opis ni.

Nak2 lagi minggu ni kat company tempat aku kerja ni adalah minggu Audit.
Dah hujung tahun mulalah 'pengawas' company ni buat spot check.
Ok ke pekerja2 buat kerja, ikut peraturan ke, menepati piawaian ke tidak.

Pekerja2 pula macam biasalah kalau dah dengar jak nama Audit, mesti gabra semacam, seolah2 ada buat salah besar, tak ikut peraturan (percayalah bahawa puan blog ini adalah pekerja beretika, percaya kan ... kihkihkih).
Audit mesti nak kecut perut. Lumrah kan. Samalah masa zaman sekolah dulu, nampak pengawas buat spot check mesti panik sekejap.
Sebab tu lah aku jadi pengawas sekolah, tak suka barang kena selongkar. Orang berdisiplin mana langgar peraturan sekolah kan ... hehe (sila muntah)

Ok lah nak sambung selongkar stor cari fail lama yang audit minta. TaTa!



Note : ceriberi dah ok tapi napa perut cam banyak angin lagi ni... huhu

10 comments:

  1. Musim audit mmg bz.

    Cuba check mia kot ada 'isi' ;)

    ReplyDelete
  2. Betullah Mia... kalau tiba masa audit adalah masa yg busy sebab sambil buat kerja sambil melayan kehendak auditor..

    ReplyDelete
  3. aku dl pun ade pengalaman jd juruudit ngn yg kena audit...tp bila kena audit mmg cukup nyampah ngn j/audit...cam bzbody jaak...:)

    ReplyDelete
  4. hehe...memang pon.kalo bab audit ramai yg xleh duduk diam ekeke

    ReplyDelete
  5. Mmg patut sibuk pun....nak kena audit! hahaha

    ReplyDelete
  6. selesaikan apa yang patut dulu la..kan?/

    ReplyDelete
  7. X suka odit mengodit ni. Pening kepala.

    ReplyDelete
  8. Tak suka 3x. Kitorang ni tak habis2 dengan 5S..ppffttt...

    ReplyDelete
  9. Betullah....paling nyampah masa kerja bila Auditor ni datang...nak melayan tu yang malas....nak kena carikan faillah...memacam tau Auditor ni...Nasib tak kena menjawab

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!