Skip to main content

Terpaksa senyap kejap!

Assalamualaikum

Ni baru dapat buka blog sekejap. Nampak pula komen si Okje kita tanya napa sonyaaap je.
Tak adanya nak celebrate okje. Sedang sibuk dengan kerja2 di opis ni.

Nak2 lagi minggu ni kat company tempat aku kerja ni adalah minggu Audit.
Dah hujung tahun mulalah 'pengawas' company ni buat spot check.
Ok ke pekerja2 buat kerja, ikut peraturan ke, menepati piawaian ke tidak.

Pekerja2 pula macam biasalah kalau dah dengar jak nama Audit, mesti gabra semacam, seolah2 ada buat salah besar, tak ikut peraturan (percayalah bahawa puan blog ini adalah pekerja beretika, percaya kan ... kihkihkih).
Audit mesti nak kecut perut. Lumrah kan. Samalah masa zaman sekolah dulu, nampak pengawas buat spot check mesti panik sekejap.
Sebab tu lah aku jadi pengawas sekolah, tak suka barang kena selongkar. Orang berdisiplin mana langgar peraturan sekolah kan ... hehe (sila muntah)

Ok lah nak sambung selongkar stor cari fail lama yang audit minta. TaTa!



Note : ceriberi dah ok tapi napa perut cam banyak angin lagi ni... huhu

Comments

  1. Musim audit mmg bz.

    Cuba check mia kot ada 'isi' ;)

    ReplyDelete
  2. Betullah Mia... kalau tiba masa audit adalah masa yg busy sebab sambil buat kerja sambil melayan kehendak auditor..

    ReplyDelete
  3. aku dl pun ade pengalaman jd juruudit ngn yg kena audit...tp bila kena audit mmg cukup nyampah ngn j/audit...cam bzbody jaak...:)

    ReplyDelete
  4. hehe...memang pon.kalo bab audit ramai yg xleh duduk diam ekeke

    ReplyDelete
  5. Mmg patut sibuk pun....nak kena audit! hahaha

    ReplyDelete
  6. selesaikan apa yang patut dulu la..kan?/

    ReplyDelete
  7. X suka odit mengodit ni. Pening kepala.

    ReplyDelete
  8. Tak suka 3x. Kitorang ni tak habis2 dengan 5S..ppffttt...

    ReplyDelete
  9. Betullah....paling nyampah masa kerja bila Auditor ni datang...nak melayan tu yang malas....nak kena carikan faillah...memacam tau Auditor ni...Nasib tak kena menjawab

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang