Skip to main content

Terpaksa senyap kejap!

Assalamualaikum

Ni baru dapat buka blog sekejap. Nampak pula komen si Okje kita tanya napa sonyaaap je.
Tak adanya nak celebrate okje. Sedang sibuk dengan kerja2 di opis ni.

Nak2 lagi minggu ni kat company tempat aku kerja ni adalah minggu Audit.
Dah hujung tahun mulalah 'pengawas' company ni buat spot check.
Ok ke pekerja2 buat kerja, ikut peraturan ke, menepati piawaian ke tidak.

Pekerja2 pula macam biasalah kalau dah dengar jak nama Audit, mesti gabra semacam, seolah2 ada buat salah besar, tak ikut peraturan (percayalah bahawa puan blog ini adalah pekerja beretika, percaya kan ... kihkihkih).
Audit mesti nak kecut perut. Lumrah kan. Samalah masa zaman sekolah dulu, nampak pengawas buat spot check mesti panik sekejap.
Sebab tu lah aku jadi pengawas sekolah, tak suka barang kena selongkar. Orang berdisiplin mana langgar peraturan sekolah kan ... hehe (sila muntah)

Ok lah nak sambung selongkar stor cari fail lama yang audit minta. TaTa!



Note : ceriberi dah ok tapi napa perut cam banyak angin lagi ni... huhu

Comments

  1. Musim audit mmg bz.

    Cuba check mia kot ada 'isi' ;)

    ReplyDelete
  2. Betullah Mia... kalau tiba masa audit adalah masa yg busy sebab sambil buat kerja sambil melayan kehendak auditor..

    ReplyDelete
  3. aku dl pun ade pengalaman jd juruudit ngn yg kena audit...tp bila kena audit mmg cukup nyampah ngn j/audit...cam bzbody jaak...:)

    ReplyDelete
  4. hehe...memang pon.kalo bab audit ramai yg xleh duduk diam ekeke

    ReplyDelete
  5. Mmg patut sibuk pun....nak kena audit! hahaha

    ReplyDelete
  6. selesaikan apa yang patut dulu la..kan?/

    ReplyDelete
  7. X suka odit mengodit ni. Pening kepala.

    ReplyDelete
  8. Tak suka 3x. Kitorang ni tak habis2 dengan 5S..ppffttt...

    ReplyDelete
  9. Betullah....paling nyampah masa kerja bila Auditor ni datang...nak melayan tu yang malas....nak kena carikan faillah...memacam tau Auditor ni...Nasib tak kena menjawab

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a