Skip to main content

Rajin adik rajin!

Assalamualaikum

Hari ni masih ke bz an lagi ... banyak benar aku hutang BW .. korang sabar ye, nanti pelan2 aku datang rumah korang ... jangan lupa hidangkan kopi dan kudapan :P

Hari ni budak2 UPSR berperang lagi. Good luck untuk mereka.... jangan stress ye dan moga2 tak ada kebocoran paip lagi lepas ni .... oppppsss! Harapnya tiada masalah lagi kan :)

Semalam ada budak sedang tekun belajar ... nak duduk UPSR juga agaknya .... bukan main dia menulis, Uminya snap2 pun dia tidak peduli. 

Rajin adik rajin ... rajinlah belajar ... tapi sempat juga belek2 hp 

Dan hasilnya ..... agak saintifik. Damia sorang saja tahu benda yang dilukisnya tu ....




Note : Sori Damia cekci sikit sebab dia rimas kepanasan semalam. Takmo pakai baju ... huhu




Comments

  1. Damia tulis apa tu, nk dkt2 mcm tulisan jawi pun ada^^

    ReplyDelete
  2. apalah yang dilukisnya tu..tekun benau tengok

    ReplyDelete
  3. Rajin ni Mia bila besar nanti. Rajin menulis yea.

    ReplyDelete
  4. haha...comellnya damia belajar... cantik sudah dia tulis2 tu...hehe..
    Pa'e pun sama Mia, malam2 ndakmo pakai baju...:)

    ReplyDelete
  5. Apa adik tulis tu sayang:)
    Khusyuk bukan main hasilnya berpuntal-puntal hahaha...
    Tak apa Mia bagi lembutkan jejari memegang pensil.

    ReplyDelete
  6. rajinnya damia..bagus2..jgn jadi mcm ayish bambam tu, kalau bab pegang pensil dan buku dia x brp nak rajin..otak kreatif dia terlebih..hehehe

    ReplyDelete
  7. wah kemain lagi damia study tuh UPSR yer..tgk lukisan dia tuh nmpk artistik gitu..heheh

    ReplyDelete
  8. moga adik berjaya dunia akhirat...
    rajin adikr ajin...

    ReplyDelete
  9. rajinnya damia...nak menulis blog macam Ibunya jugak kot..

    ReplyDelete
  10. Tulisan jawi kuno ker apa ni damia oi... tapi yang epnting dia is rajin ok. and cekci... hahaha

    ReplyDelete
  11. alololoooo comey nyer lukisan tu... ke tulisan... he3 apa2 jer la asalkan suka dgn buku yer...

    ReplyDelete
  12. Rajinnya. Good luck mia...ekekeke...

    Anak² aku memalam memang tak berbaju. Termasuk lah anak dara aku tu. Panas katanya.

    ReplyDelete
  13. Rajin anak dara menulis...
    wah, damia belajar tulisan khat ke tu?

    ReplyDelete
  14. Dia tulis Arab daaa.....haha...mama ajar ler tu!!

    ReplyDelete
  15. Salam singgah...

    done follow your cool blog..sudi-sudilah follow blog saya pula ya =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. ala2 tulisan doktor...susah nak baca dan faham hehe

    ReplyDelete
  17. haha....mcm cacing kerawit jer Damia ....Tapi tulah budak budak, bertatih belajar menulis, melukis...dan akhirnya barulah cantik hasilnyakan....
    Nasib umi tak tangkap bawah lagi kalau tak lagi le cekci hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang