Skip to main content

Rajin adik rajin!

Assalamualaikum

Hari ni masih ke bz an lagi ... banyak benar aku hutang BW .. korang sabar ye, nanti pelan2 aku datang rumah korang ... jangan lupa hidangkan kopi dan kudapan :P

Hari ni budak2 UPSR berperang lagi. Good luck untuk mereka.... jangan stress ye dan moga2 tak ada kebocoran paip lagi lepas ni .... oppppsss! Harapnya tiada masalah lagi kan :)

Semalam ada budak sedang tekun belajar ... nak duduk UPSR juga agaknya .... bukan main dia menulis, Uminya snap2 pun dia tidak peduli. 

Rajin adik rajin ... rajinlah belajar ... tapi sempat juga belek2 hp 

Dan hasilnya ..... agak saintifik. Damia sorang saja tahu benda yang dilukisnya tu ....




Note : Sori Damia cekci sikit sebab dia rimas kepanasan semalam. Takmo pakai baju ... huhu




Comments

  1. Damia tulis apa tu, nk dkt2 mcm tulisan jawi pun ada^^

    ReplyDelete
  2. apalah yang dilukisnya tu..tekun benau tengok

    ReplyDelete
  3. Rajin ni Mia bila besar nanti. Rajin menulis yea.

    ReplyDelete
  4. haha...comellnya damia belajar... cantik sudah dia tulis2 tu...hehe..
    Pa'e pun sama Mia, malam2 ndakmo pakai baju...:)

    ReplyDelete
  5. Apa adik tulis tu sayang:)
    Khusyuk bukan main hasilnya berpuntal-puntal hahaha...
    Tak apa Mia bagi lembutkan jejari memegang pensil.

    ReplyDelete
  6. rajinnya damia..bagus2..jgn jadi mcm ayish bambam tu, kalau bab pegang pensil dan buku dia x brp nak rajin..otak kreatif dia terlebih..hehehe

    ReplyDelete
  7. wah kemain lagi damia study tuh UPSR yer..tgk lukisan dia tuh nmpk artistik gitu..heheh

    ReplyDelete
  8. moga adik berjaya dunia akhirat...
    rajin adikr ajin...

    ReplyDelete
  9. rajinnya damia...nak menulis blog macam Ibunya jugak kot..

    ReplyDelete
  10. Tulisan jawi kuno ker apa ni damia oi... tapi yang epnting dia is rajin ok. and cekci... hahaha

    ReplyDelete
  11. alololoooo comey nyer lukisan tu... ke tulisan... he3 apa2 jer la asalkan suka dgn buku yer...

    ReplyDelete
  12. Rajinnya. Good luck mia...ekekeke...

    Anak² aku memalam memang tak berbaju. Termasuk lah anak dara aku tu. Panas katanya.

    ReplyDelete
  13. Rajin anak dara menulis...
    wah, damia belajar tulisan khat ke tu?

    ReplyDelete
  14. Dia tulis Arab daaa.....haha...mama ajar ler tu!!

    ReplyDelete
  15. Salam singgah...

    done follow your cool blog..sudi-sudilah follow blog saya pula ya =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. ala2 tulisan doktor...susah nak baca dan faham hehe

    ReplyDelete
  17. haha....mcm cacing kerawit jer Damia ....Tapi tulah budak budak, bertatih belajar menulis, melukis...dan akhirnya barulah cantik hasilnyakan....
    Nasib umi tak tangkap bawah lagi kalau tak lagi le cekci hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a