Skip to main content

Ole Ole dari Cameron Highlands

Assalamualaikum
 
Balik rumah semalam terus nampak benda ni atas meja. Hubby kata kawannya yang baru balik bercuti dari Cameron Highlands bagi, ole ole katanya.
Macam tahu2 jak kawannya ni yang kami sekeluarga ni hantu jem strawberry. Kalau beli roti sebuku wajib ada jem strawberry untuk sapuannya. Sedap gitu.
 
 
Strawberry jem all the way from Cameron Highlands! 
 
 
Ada Strawberry kering ni juga. Yang ni sekejap jak masuk dalam mulut. Aku, hubby dan Damia yang habiskan. Shumi dan Shamzi tak berapa nak suka.
 
 
Ok .... terpaksa update dengan ringkas sebab hari ni banyak benda nak kena settle. TaTa!
 
 

Comments

  1. mesti sedap tu, mama pernah dapat orang bagi... memang terangkatlah..

    ReplyDelete
  2. Rezeki tu dpt fresh dr cameron highland...mesti sedap kan.

    ReplyDelete
  3. Org memberi kita merasa Mia.
    Alhamdulillah rezeki yg tak disangka:)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...rezeki kan moy.. Bila mo dtg Semenanjung moy .. :)

    ReplyDelete
  5. lama xpegi cameron. hehe. bestnyaaaa strawberi keringgg. happy working sis

    ReplyDelete
  6. wahh..sedap tu Mia jem Strawberry..fresh dr CH lagi kan... Pa'e sukalah Strawberry Mia..klu aku kurang sikit...maklum lidah kg...haha..

    ReplyDelete
  7. Teringat mengandungkan anak kedua.. nakkan strawberri kering.. rezeki.. kebetulan adik member office baru balik dari sana.. dapat gak merasa..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah lagi beli jem stroberi walaupun dah 2 x pergi CH Mia....asam kering tu adalah jugak beli

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang