Skip to main content

Jalan-Jalan Check In Sabah!

Assalamualaikum

Korang memang perasan kan, aku dan hubby sangat suka berjalan-jalan dan check in di resort/hotel/homestay yang kami rasa menarik. Hampir kesemua kisah cuti kami sekeluarga, aku kongsikan di blog ni. Walaupun hanya sekitar Kota Kinabalu dan ada juga yang di luar Kota Kinabalu (tapi tak lah jauh sangat), sudah cukup menggembirakan kami sekeluarga. 

Aku perasan juga, ada yang bertanyakan di mana lokasi tempat kami pergi tu, macam mana nak pergi ke situ, apa yang menarik di situ. 
So aku buatlah satu Page khas untuk memudahkan korang membaca balik post-post yang lalu. 

Harapnya lepas korang baca post2 tu semua, ianya dapat membantu korang bila melawat atau datang ke Sabah nanti :D

Selamat membaca !
























Comments

  1. Bagus Mia. Mana tahu satu hari kakak memerlukannya kakak akan surf sini..

    ReplyDelete
  2. great job mia...nnt2 boleh refer bila nk g berjalan Sabah..

    ReplyDelete
  3. wahh bagus bagus, senang keje ku nanti nak selak ke sana ;)

    ReplyDelete
  4. senang lah dah ada ni kak mia,taklah pening kepala nak cari

    ReplyDelete
  5. Tak tau lah bila boleh samoai sabah.

    ReplyDelete
  6. senang nak baca kalo one day nk gi sana
    .leh jd rujukan

    ReplyDelete
  7. bagus2..cn mmg suka bercuti ke sabah, mayb thn dpn nk teman encik suami memancing dekat sandakan ;)

    ReplyDelete
  8. Wah dahsyatnyaaaaaaaa..... Nampak tak...nampak tak.... dah semakin glam gamaknya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a