Skip to main content

Jalan-Jalan Check In Sabah!

Assalamualaikum

Korang memang perasan kan, aku dan hubby sangat suka berjalan-jalan dan check in di resort/hotel/homestay yang kami rasa menarik. Hampir kesemua kisah cuti kami sekeluarga, aku kongsikan di blog ni. Walaupun hanya sekitar Kota Kinabalu dan ada juga yang di luar Kota Kinabalu (tapi tak lah jauh sangat), sudah cukup menggembirakan kami sekeluarga. 

Aku perasan juga, ada yang bertanyakan di mana lokasi tempat kami pergi tu, macam mana nak pergi ke situ, apa yang menarik di situ. 
So aku buatlah satu Page khas untuk memudahkan korang membaca balik post-post yang lalu. 

Harapnya lepas korang baca post2 tu semua, ianya dapat membantu korang bila melawat atau datang ke Sabah nanti :D

Selamat membaca !
























Comments

  1. Bagus Mia. Mana tahu satu hari kakak memerlukannya kakak akan surf sini..

    ReplyDelete
  2. great job mia...nnt2 boleh refer bila nk g berjalan Sabah..

    ReplyDelete
  3. wahh bagus bagus, senang keje ku nanti nak selak ke sana ;)

    ReplyDelete
  4. senang lah dah ada ni kak mia,taklah pening kepala nak cari

    ReplyDelete
  5. Tak tau lah bila boleh samoai sabah.

    ReplyDelete
  6. senang nak baca kalo one day nk gi sana
    .leh jd rujukan

    ReplyDelete
  7. bagus2..cn mmg suka bercuti ke sabah, mayb thn dpn nk teman encik suami memancing dekat sandakan ;)

    ReplyDelete
  8. Wah dahsyatnyaaaaaaaa..... Nampak tak...nampak tak.... dah semakin glam gamaknya hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang