Skip to main content

Hati2 dengan pencuri ni

Assalamualaikum

Terbaca ni di ruangan Setempat, Harian Metro. Ni yang dinamakan 'terlebih pintar' sehingga menyalah gunakan kemahiran yang ada untuk mendapatkan wang melalui jalan pintas.

Bila membacanya takut juga sebab aku juga kadangkala menggunakan perbankan internet melalui hp ku. Selepas ni nampak gaya segala urusan kena buat di pc atau lappy lah kan. Atau pun terpaksa kembali ke cara manual, berurusan di kaunter. 

Nak baca lebih lanjut, klik DI SINI

Sumber : Harian Metro/Setempat 25 sept 2014



Comments

  1. lepas nie kena lebih berhati-hati ..sebab selalu guna online banking

    ReplyDelete
  2. akak pun selalu guna online banking ni
    tapi dalam tu tak banyak duit pun yang ada
    kalau terjadi sayang juga

    ReplyDelete
  3. Takutnya...online banking x boleh nk elak sbb ia memudahkan sgl urusan..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah guna HP. Slalu pakai PC jer.

    ReplyDelete
  5. isk..menakutkan lah Mia... nasib baik aku jarang guna hp klu buat transaksi bank.. sllu guna lppy jak..

    ReplyDelete
  6. Aduh senang jer orang nak mencuri ye Mia.. semakin menakut.. semakin mudah urusan semakin mudah pulak org nak mencuri.. akak pun selalu guna lappy jer Mia..

    ReplyDelete
  7. Mcm mna dia buat. Ni lah lg canggih, lg x save

    ReplyDelete
  8. Betul tu akak. Saya pun lebih suka guna PC dari guna HP.

    ReplyDelete
  9. bahaya tu, CN pun kembali manual, pegi bank jer..huhu

    ReplyDelete
  10. Memang tengah jadi viral benda tu sekarang ni Mia....kena hati hatilah

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang