Hati2 dengan pencuri ni - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, September 25, 2014

Hati2 dengan pencuri ni

Assalamualaikum

Terbaca ni di ruangan Setempat, Harian Metro. Ni yang dinamakan 'terlebih pintar' sehingga menyalah gunakan kemahiran yang ada untuk mendapatkan wang melalui jalan pintas.

Bila membacanya takut juga sebab aku juga kadangkala menggunakan perbankan internet melalui hp ku. Selepas ni nampak gaya segala urusan kena buat di pc atau lappy lah kan. Atau pun terpaksa kembali ke cara manual, berurusan di kaunter. 

Nak baca lebih lanjut, klik DI SINI

Sumber : Harian Metro/Setempat 25 sept 2014



15 comments:

  1. lepas nie kena lebih berhati-hati ..sebab selalu guna online banking

    ReplyDelete
  2. akak pun selalu guna online banking ni
    tapi dalam tu tak banyak duit pun yang ada
    kalau terjadi sayang juga

    ReplyDelete
  3. Takutnya...online banking x boleh nk elak sbb ia memudahkan sgl urusan..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah guna HP. Slalu pakai PC jer.

    ReplyDelete
  5. isk..menakutkan lah Mia... nasib baik aku jarang guna hp klu buat transaksi bank.. sllu guna lppy jak..

    ReplyDelete
  6. Aduh senang jer orang nak mencuri ye Mia.. semakin menakut.. semakin mudah urusan semakin mudah pulak org nak mencuri.. akak pun selalu guna lappy jer Mia..

    ReplyDelete
  7. Mcm mna dia buat. Ni lah lg canggih, lg x save

    ReplyDelete
  8. Betul tu akak. Saya pun lebih suka guna PC dari guna HP.

    ReplyDelete
  9. bahaya tu, CN pun kembali manual, pegi bank jer..huhu

    ReplyDelete
  10. Memang tengah jadi viral benda tu sekarang ni Mia....kena hati hatilah

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!