Skip to main content

Burger Bakar Cheese Meleleh!

Assalamualaikum

Ni nak cerita tentang restoran yang jual burger bakar kat KK ni.....hari tu rasanya dah pernah kongsi tentang burger bakar yang kami makan di sebuah gerai di Plaza Tg Aru. 
Yang ni pula kat restoran. Bukan pemilik yang sama so taste burger pun berlainan rasa.

Restoran ni dekat jak dengan kawasan perumahan yang kami tinggal tu. 
Dah lama buka tapi baru kali berkesempatan untuk mencuba burger bakarnya. So pergilah kononnya berdinner di situ semalam.

First time pegi memanglah tak tahu apa yang nak di order. Minta menu, pelayan tu bagi kemudian dia tinggalkan kami gitu saja. Orang kalau nak berniaga, suggestlah apa menu yang sedap dan bagus untuk diorder. Ni tak hampir 15 minit kami belek2 menu tu, pelayan tengok dan lalu jak. 
Last2 panggil pelayan tu dan kami tunjuk jak lah mana yang kami nampak menarik. Tak tahu burger tu sedap ke apa ... tunggu dan lihat sajalah....

Selesai mengorder, tak lama minuman pun sampai tapi burgernya pula dekat 20 minit pun tak sampai2 lagi.
Damia dah membebel cakap lapar! lapar! sebab dah bosan menunggu agaknya.

Ni budak 3 orang yang tak sabar menunggu burger....Shamzi dah tak hiraukan minuman....dia setia menanti orang yang sedang menggril patties burger tu ... huhu


Dan akhirnya setelah hampir sejam menunggu sampai juga burger yang kami order tu .... ingatkan lama lagi, yalah manalah tahukan dorang nak pegi sembelih lembu ke ayam ke untuk ambik dagingnya buat patties burger huhu (tanda2 tak puashati ni).





Antara burger2 yang kami order. Cheese meleleh gitu. Kitaorang order 4 set berlainan rasa. Kita orang just potong2 kan sebab saiz burger yang besar. Takut tak terhabis pulak.......dan memang tak terhabis pun....tapau balik rumah lah jawabnya.

Nampak menarik kan burger tu.....rasa dia bagi aku ok ok lah. Tak berapa nak minat dengan pattiesnya yang terlalu tebal dan agak kering di dalamnya. 
Tapi hubby aku nampak berselera pula. Agaknya ngamlah dengan tekak dia. 
Restoran ni yang lain cam Environment tu semuanya ok cuma tinggal nak upkan lagi sikit mutu servis mereka. 
Barulah pelanggan puas hati kan (^__^)




Comments

  1. burger bakar mmg biasa lambat sikit tp paling riso kalau patties nyer x masak penuh sbb tebal hu3... (pernah terkena gitu)

    ReplyDelete
  2. sedapnye...telan air liur tgk gambar ^^

    ReplyDelete
  3. kat mana ni kak mia... nampak sedap! kalau dekat nik nak pergiii

    ReplyDelete
  4. Nampak macam sedap Mia... tapi kalau service lambat memang spoil mood lah....kesian anak2 yg menunggu.. huhu

    ReplyDelete
  5. walau sedap macam mana pun tapi kalau lambat malas jugak nak datang lagi..sebab kita datang nak makan..kan??bukan saja2 datang nak duduk2..heheh..agaknya ramai sangat kot orang kat situ..

    ReplyDelete
  6. :kiranya servis part layanan tu x best la.. sbb buat planggan ttunggu.. tmpoh siapkan pom tlalu lma. Nk amvk order pom lama. Burger tu nmpk sedap.. cuma rsanya sos tu cam tlalu byk.

    ReplyDelete
  7. lama sgt nk tggu tu, kalau anak ok takper, yang tak best bila bdk2 ni buat perangai, mmg hot la mamanya..hehe

    ReplyDelete
  8. Belum cuba lagi masuk kedai berger macam ni...Rasa nak try le pulak.
    Nampak mcm sedap jer daging berger dia yg gemuk tu...sure puas makankan Mia...
    Ni sama jer kisah ngan si MD yg makan bergerbyte tu lambat nak sampai makanan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang