Skip to main content

Mood bercuti sudah mari

Assalamualaikum

Mood bercuti sudah mari gitu. Sebelum tu, salam jumaat ye semua. Mesti ada yang tengah berpikir2, cuti 3 hari ni nak buat apa kan ... yang dah berkeluarga tu mestilah ada program yang akan dibuat bersama suami/isteri tercinta dan juga anak-anak tersayang. :)
Yang masih solo tu, mesti dah terpikir2 nak makan-makan atau menonton wayang bersama-sama dengan si dia. Maklumlah cuti hujung minggu extra sehari gitu. 

Aku ??? haruslah kalau ada cuti panjang sedikit dah rancang awal-awal ke mana kami nak pergi atau apa yang kami sekeluarga akan buat. 
Aku dan hubby dah rancang nak stay semalam kat satu resort ni. Oooopppss bukan di Kundasang tau, dekat2 dengan area KK ni jak. Tapi resort ni kami belum pernah stay lagi. Nampak cantik, view resort yang berhadapan dengan laut pun nampak menarik. 


Ni aku pinjam gambar dari website rasmi resort ni. Cam nampak menarik kan. :)


Urusan booking bilik memang kerja aku dari dulu lagi. Hubby katanya tak berapa nak pandai booking2 segala ni. Dan aku telah selamat membook satu bilik kat resort ni. Semalam jak, cuti kan 3 hari jak...cukuplah bersuka suki kat resort ni 2 hari, yang sehari tu lepak-lepak kat rumah jak. 
Aku ambik superior room, besar sikit untuk berkeluarga macam aku ni. Semalam harga dia dalam RM260 net. Emmmm agak mahal juga, tapi tengoklah nanti keadaan bilik tu, berbaloi ke dengan harganya. 

Ok lah. Nanti kita sambung ceritanya minggu depan ye...Lepas aku stay kat resort ni. Harap-harap cuaca elok esok hari, maklumlah dah seminggu hujan di KK ni. 




Comments

  1. cantik nampak resort tuh mia..dekat ngan pantai senanglah depa nak berulang alik main air laut gitu kan...selamat bercuti mia...semalat menyambut ari merdeka..:)

    ReplyDelete
  2. waahh bestnya. dah tau nak gi mana. yg kiter ni suka booking last minit. taknak gi jejauh nak gi dalam selangor jugak. sekali semalam booking dah fully book pulak. sedih.. hehhe

    ReplyDelete
  3. Tempat kakak ni pun hujan tiap hari Mia
    Tapi bila dah kata nak berjalan tak kisahlah hujan ke panas
    Hujan dtg berteduh sekejap bila dah tak hujan teruskan aktiviti..

    ReplyDelete
  4. wahhh view mmg nmpk menarik sgt....

    selamat bercuti & have fun ya...

    ReplyDelete
  5. Kat mana tu? Karambunai ke? Hehe.. Lama dah tak jalan2 di Sabah.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  6. Salam jumaat mia :)
    Cantik resort tu, slmt bercuti...

    ReplyDelete
  7. Selamat bercuti kak Mia..tak ke mana pun sebab nk attend wedding

    ReplyDelete
  8. Cantiknya tempat ni. Happy holiday noks.

    ReplyDelete
  9. Selamat beristirahat ya Mia, I pun dah lama tak bercuti ni.

    ReplyDelete
  10. Mia rupanya promotion resort tu bukan main banyak lagi.....hehe tau sebab okje baca mengundur hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc