Skip to main content

Mood bercuti sudah mari

Assalamualaikum

Mood bercuti sudah mari gitu. Sebelum tu, salam jumaat ye semua. Mesti ada yang tengah berpikir2, cuti 3 hari ni nak buat apa kan ... yang dah berkeluarga tu mestilah ada program yang akan dibuat bersama suami/isteri tercinta dan juga anak-anak tersayang. :)
Yang masih solo tu, mesti dah terpikir2 nak makan-makan atau menonton wayang bersama-sama dengan si dia. Maklumlah cuti hujung minggu extra sehari gitu. 

Aku ??? haruslah kalau ada cuti panjang sedikit dah rancang awal-awal ke mana kami nak pergi atau apa yang kami sekeluarga akan buat. 
Aku dan hubby dah rancang nak stay semalam kat satu resort ni. Oooopppss bukan di Kundasang tau, dekat2 dengan area KK ni jak. Tapi resort ni kami belum pernah stay lagi. Nampak cantik, view resort yang berhadapan dengan laut pun nampak menarik. 


Ni aku pinjam gambar dari website rasmi resort ni. Cam nampak menarik kan. :)


Urusan booking bilik memang kerja aku dari dulu lagi. Hubby katanya tak berapa nak pandai booking2 segala ni. Dan aku telah selamat membook satu bilik kat resort ni. Semalam jak, cuti kan 3 hari jak...cukuplah bersuka suki kat resort ni 2 hari, yang sehari tu lepak-lepak kat rumah jak. 
Aku ambik superior room, besar sikit untuk berkeluarga macam aku ni. Semalam harga dia dalam RM260 net. Emmmm agak mahal juga, tapi tengoklah nanti keadaan bilik tu, berbaloi ke dengan harganya. 

Ok lah. Nanti kita sambung ceritanya minggu depan ye...Lepas aku stay kat resort ni. Harap-harap cuaca elok esok hari, maklumlah dah seminggu hujan di KK ni. 




Comments

  1. cantik nampak resort tuh mia..dekat ngan pantai senanglah depa nak berulang alik main air laut gitu kan...selamat bercuti mia...semalat menyambut ari merdeka..:)

    ReplyDelete
  2. waahh bestnya. dah tau nak gi mana. yg kiter ni suka booking last minit. taknak gi jejauh nak gi dalam selangor jugak. sekali semalam booking dah fully book pulak. sedih.. hehhe

    ReplyDelete
  3. Tempat kakak ni pun hujan tiap hari Mia
    Tapi bila dah kata nak berjalan tak kisahlah hujan ke panas
    Hujan dtg berteduh sekejap bila dah tak hujan teruskan aktiviti..

    ReplyDelete
  4. wahhh view mmg nmpk menarik sgt....

    selamat bercuti & have fun ya...

    ReplyDelete
  5. Kat mana tu? Karambunai ke? Hehe.. Lama dah tak jalan2 di Sabah.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  6. Salam jumaat mia :)
    Cantik resort tu, slmt bercuti...

    ReplyDelete
  7. Selamat bercuti kak Mia..tak ke mana pun sebab nk attend wedding

    ReplyDelete
  8. Cantiknya tempat ni. Happy holiday noks.

    ReplyDelete
  9. Selamat beristirahat ya Mia, I pun dah lama tak bercuti ni.

    ReplyDelete
  10. Mia rupanya promotion resort tu bukan main banyak lagi.....hehe tau sebab okje baca mengundur hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a