Skip to main content

Mood bercuti sudah mari

Assalamualaikum

Mood bercuti sudah mari gitu. Sebelum tu, salam jumaat ye semua. Mesti ada yang tengah berpikir2, cuti 3 hari ni nak buat apa kan ... yang dah berkeluarga tu mestilah ada program yang akan dibuat bersama suami/isteri tercinta dan juga anak-anak tersayang. :)
Yang masih solo tu, mesti dah terpikir2 nak makan-makan atau menonton wayang bersama-sama dengan si dia. Maklumlah cuti hujung minggu extra sehari gitu. 

Aku ??? haruslah kalau ada cuti panjang sedikit dah rancang awal-awal ke mana kami nak pergi atau apa yang kami sekeluarga akan buat. 
Aku dan hubby dah rancang nak stay semalam kat satu resort ni. Oooopppss bukan di Kundasang tau, dekat2 dengan area KK ni jak. Tapi resort ni kami belum pernah stay lagi. Nampak cantik, view resort yang berhadapan dengan laut pun nampak menarik. 


Ni aku pinjam gambar dari website rasmi resort ni. Cam nampak menarik kan. :)


Urusan booking bilik memang kerja aku dari dulu lagi. Hubby katanya tak berapa nak pandai booking2 segala ni. Dan aku telah selamat membook satu bilik kat resort ni. Semalam jak, cuti kan 3 hari jak...cukuplah bersuka suki kat resort ni 2 hari, yang sehari tu lepak-lepak kat rumah jak. 
Aku ambik superior room, besar sikit untuk berkeluarga macam aku ni. Semalam harga dia dalam RM260 net. Emmmm agak mahal juga, tapi tengoklah nanti keadaan bilik tu, berbaloi ke dengan harganya. 

Ok lah. Nanti kita sambung ceritanya minggu depan ye...Lepas aku stay kat resort ni. Harap-harap cuaca elok esok hari, maklumlah dah seminggu hujan di KK ni. 




Comments

  1. cantik nampak resort tuh mia..dekat ngan pantai senanglah depa nak berulang alik main air laut gitu kan...selamat bercuti mia...semalat menyambut ari merdeka..:)

    ReplyDelete
  2. waahh bestnya. dah tau nak gi mana. yg kiter ni suka booking last minit. taknak gi jejauh nak gi dalam selangor jugak. sekali semalam booking dah fully book pulak. sedih.. hehhe

    ReplyDelete
  3. Tempat kakak ni pun hujan tiap hari Mia
    Tapi bila dah kata nak berjalan tak kisahlah hujan ke panas
    Hujan dtg berteduh sekejap bila dah tak hujan teruskan aktiviti..

    ReplyDelete
  4. wahhh view mmg nmpk menarik sgt....

    selamat bercuti & have fun ya...

    ReplyDelete
  5. Kat mana tu? Karambunai ke? Hehe.. Lama dah tak jalan2 di Sabah.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  6. Salam jumaat mia :)
    Cantik resort tu, slmt bercuti...

    ReplyDelete
  7. Selamat bercuti kak Mia..tak ke mana pun sebab nk attend wedding

    ReplyDelete
  8. Cantiknya tempat ni. Happy holiday noks.

    ReplyDelete
  9. Selamat beristirahat ya Mia, I pun dah lama tak bercuti ni.

    ReplyDelete
  10. Mia rupanya promotion resort tu bukan main banyak lagi.....hehe tau sebab okje baca mengundur hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang