Skip to main content

Kalau dah namanya perempuan

Assalamualaikum
 
Kalau dah namanya perempuan, alat solek tak boleh dipisahkan. Biarpun sekadar bedak nipis....harus ditepek ke muka sebelum keluar kemana-mana. hehe
 
Budak sekecik 3 tahun pun dah tahu apa fungsi make up tu. Tengok jak gelagat Damia ni. Abis lipstik aku dikerjakan. Tak dibagi mulalah tantrum segala. huhu
 
 
Amboi-amboi-amboi......ngada-ngada betul anak dara aku sorang ni. 
 
 
Tak dapat compact powder aku.....nah abiss bedak setengah botol dikerjakannya. Patutlah hari tu sunyi sepi jak di rumah. Ini rupanya yang dibuatnya...ish ish ish
 
 
Anak dara korang gini juga ke perangainya...... ??? :D
 

Comments

  1. Lahawlawalaquwata... adik apa adik buat dgn powder adik tu?
    Inilah dikatakan budak belum matang Mia.
    Leka kita sikit adalah yg dibuatnya hihi...

    ReplyDelete
  2. anak dara okey jugak.. jgn ank bujang..
    beli tepung gandumlah mia..

    ReplyDelete
  3. anak dara kecik lg tak tau sok besar cmner...
    pandai damia tonyoh lipstik siap dgn mimik muka ha..

    ReplyDelete
  4. saya belum ada anak, tapi anak-anak sedara saya yang perempuan sama je macam ni.paling diorang suka, pakai heels saya dan jalan-jalan depan rumah..huhu

    ReplyDelete
  5. amboi damia...bukan main lagi makeup..kalah cik nor..:

    ReplyDelete
  6. Tu dia.. Bersolek sebelun nak pergi jalan-jalan yea.

    ReplyDelete
  7. Budak kalau dia senyap sunyi tu memang ada benda lah yang dorang tengah buat. Sebab tu kat umah aku suma benda letak kat tempat yg tinggi.

    Jgn kata anak pompuan, anak lelaki pon sama jugak. Tgk org pakai deodorant, dia pon sibuk hulur ketiak soh calit kat ketiak dia gak. Tak bagi melalak..ppffttt...

    ReplyDelete
  8. assalam Mia..acik tak de anak dara..tapi masa abak2 kecik..memang suka main tabur bedak macam tu..pernah sekali acik tidur petang terjaga sebab bersin2..sekali tengok dah memutih rumah..dia bedakkan kuda mainaan dia

    ReplyDelete
  9. Salam Lebaran Mia... maaf zahir batin ya... amboi2 Damia...haha.. memang budak2 perempuan suka alat2 mekap ni kan... c pa'e pun suka main bedak.. haha

    ReplyDelete
  10. baru jer nak citer jugak... cik jj kiter ni pun dah pandai nak melawa, siap minta beli set mekap lagi walhal dia tka pernah tengok I mekap pun, ini mesti pengaruh tv bercampur ngan naluri kegadisan dia la kot ni kan.

    ReplyDelete
  11. bila dah senyap2 dalam bilik tu,kena jengah jugak...kan da penuh pakai bedak..hihi

    ReplyDelete
  12. ahaha
    teringat adik iqa
    mse kecik perangai dia camni la

    ReplyDelete
  13. amboi kemain..kak nam..hahaha

    ReplyDelete
  14. Tapikan budak kecik pompuan mmg suka betul main 2 tu..... satu bedak satu gincu hehe...Tetiba teringat diri sendiri masa kecik...sebijik Damia

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa