Skip to main content

Kalau dah namanya perempuan

Assalamualaikum
 
Kalau dah namanya perempuan, alat solek tak boleh dipisahkan. Biarpun sekadar bedak nipis....harus ditepek ke muka sebelum keluar kemana-mana. hehe
 
Budak sekecik 3 tahun pun dah tahu apa fungsi make up tu. Tengok jak gelagat Damia ni. Abis lipstik aku dikerjakan. Tak dibagi mulalah tantrum segala. huhu
 
 
Amboi-amboi-amboi......ngada-ngada betul anak dara aku sorang ni. 
 
 
Tak dapat compact powder aku.....nah abiss bedak setengah botol dikerjakannya. Patutlah hari tu sunyi sepi jak di rumah. Ini rupanya yang dibuatnya...ish ish ish
 
 
Anak dara korang gini juga ke perangainya...... ??? :D
 

Comments

  1. Lahawlawalaquwata... adik apa adik buat dgn powder adik tu?
    Inilah dikatakan budak belum matang Mia.
    Leka kita sikit adalah yg dibuatnya hihi...

    ReplyDelete
  2. anak dara okey jugak.. jgn ank bujang..
    beli tepung gandumlah mia..

    ReplyDelete
  3. anak dara kecik lg tak tau sok besar cmner...
    pandai damia tonyoh lipstik siap dgn mimik muka ha..

    ReplyDelete
  4. saya belum ada anak, tapi anak-anak sedara saya yang perempuan sama je macam ni.paling diorang suka, pakai heels saya dan jalan-jalan depan rumah..huhu

    ReplyDelete
  5. amboi damia...bukan main lagi makeup..kalah cik nor..:

    ReplyDelete
  6. Tu dia.. Bersolek sebelun nak pergi jalan-jalan yea.

    ReplyDelete
  7. Budak kalau dia senyap sunyi tu memang ada benda lah yang dorang tengah buat. Sebab tu kat umah aku suma benda letak kat tempat yg tinggi.

    Jgn kata anak pompuan, anak lelaki pon sama jugak. Tgk org pakai deodorant, dia pon sibuk hulur ketiak soh calit kat ketiak dia gak. Tak bagi melalak..ppffttt...

    ReplyDelete
  8. assalam Mia..acik tak de anak dara..tapi masa abak2 kecik..memang suka main tabur bedak macam tu..pernah sekali acik tidur petang terjaga sebab bersin2..sekali tengok dah memutih rumah..dia bedakkan kuda mainaan dia

    ReplyDelete
  9. Salam Lebaran Mia... maaf zahir batin ya... amboi2 Damia...haha.. memang budak2 perempuan suka alat2 mekap ni kan... c pa'e pun suka main bedak.. haha

    ReplyDelete
  10. baru jer nak citer jugak... cik jj kiter ni pun dah pandai nak melawa, siap minta beli set mekap lagi walhal dia tka pernah tengok I mekap pun, ini mesti pengaruh tv bercampur ngan naluri kegadisan dia la kot ni kan.

    ReplyDelete
  11. bila dah senyap2 dalam bilik tu,kena jengah jugak...kan da penuh pakai bedak..hihi

    ReplyDelete
  12. ahaha
    teringat adik iqa
    mse kecik perangai dia camni la

    ReplyDelete
  13. amboi kemain..kak nam..hahaha

    ReplyDelete
  14. Tapikan budak kecik pompuan mmg suka betul main 2 tu..... satu bedak satu gincu hehe...Tetiba teringat diri sendiri masa kecik...sebijik Damia

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang