Hanya ini yang mampu ku lakukan - Mia - Memories of Mine

Latest

Saturday, August 23, 2014

Hanya ini yang mampu ku lakukan

Assalamualaikum

Tentu semua masih terasa kesedihan dengan apa yang berlaku dengan pesawat MH17 pada bulan Julai lalu. Kita yang tidak ada kaitan dengan mereka yang menjadi mangsa pun turut berasa pilu dengan kejadian itu, apatah lagi dengan keluarga mangsa itu sendiri. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya.... Al Fatihah ku sedekahkan untuk mereka......
Kepada semua keluarga mangsa yang terlibat, tabahkan hati, seluruh Malaysia bersama-sama dengan kalian semua. 





Sumber : Facebook



Nota : Aku rasa nak meraung melihat anak-anak kecil yang kehilangan emak atau bapa mereka dalam tragedi MH17. Semalam ketika menonton sejam buletin TV3 khas mengenai MH17, rasa nak pecah dada menahan sebak. Ku tahan air mata daripada jatuh tetapi tewas juga akhirnya..... :'(



7 comments:

  1. Nak buat macamana Mia.....sudah takdir mereka....Yg pergi tetap akan pergi, moga yang tinggal akan redho dan tabah

    ReplyDelete
  2. yg paling sedih tgk budak yg menangis kat keranda mak dia tu

    ReplyDelete
  3. al-fatihah buat y b'agama islam..
    lya tgk siaran kt tv..mmg mgalir air mata..sebak sgt..
    moga y lain pon bjaya dibawa pulang

    ReplyDelete
  4. Tak terkata sedihnya...walaupun tak kenal sorg pun mangsa,tapi tetap terasa.Al Fatihah

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!