Skip to main content

Raya yang nostalgik

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri .... maaf zahir dan batin :)
Baru jengah blog setelah sepi 2 hari ni.
Ada yang mula bekerja ke hari ni ?? Aku masih bercuti lagi, minggu hadapan baru mulai bekerja. Masih lagi relaks2 di kampung yang permai. Kejap lagi nak bergerak untuk memenuhi undangan rumah terbuka rakan2 hubby. 

Raya aku tahun ni seperti biasa. Sederhana tapi tetap meriah. Perut pun dah meragam sebab kejutan, banyak benda masuk ke dalam setelah sebulan berpuasa tu hari. Syukur alhamdulillah dengan nikmat yang diberiNya. (^_^)


Gambar raya sekeluarga aku tahun ni. Tema hijau daun pisang + coklat. Raw picture belum transfer dan edit. Sangat suka dengan gambar ni, nampak klasik kan kihkihkih
Hubby rotate baju 2 tahun yang lalu (masih muat nampaknya hehe), aku mulanya nak pakai baju lama juga tapi ternampak baju kurung pahang ni di Kamdar tu hari. Cantiklah pula so terbelilah...nasib baik harga RM45.00 jak. Anak2 memang baju baru sebab tahun lalu punya memang sah-sah tak muat. Semua last minute tapi tak sangka kaler termatch pulak :). Dan buat pertama kali aku pakai shawl ye. Hehe. Shawl tak beli, hadiah raya dari kawan..tak pernah pakai shawl tau, 2 3 hari sebelum raya asyik mengoogle tutorial pakai shawl jak. Nasib baik pakai terus menjadi. :)


Ok lah. Nanti kita sambung cerita lagi ye. Yang dah kerja, selamat bekerja. Yang masih bercuti, jangan sia2kan masa cuti korang. Masa ni masa untuk korang bersama keluarga :)



Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an