Skip to main content

Damia

Assalamualaikum
 
Dah lama tak cerita pasal anak dara kecik aku seorang ni. Selalu tepek gambar abang-abangnya ja. Yalah si Damia ni bukan suka nak diambik gambarnya, jadi jaranglah gambarnya keluar kat blog uminya ni.
Sekarang Damia dah semakin pintar bercakap. Umur baru 2 tahun lebih, tapi cakap macam mak nenek jak. Orang kata budak perempuan lebih cepat bercakap dari budak lelaki kan. Dulu abang-abangnya dalam 3 tahun gitu baru jelas sikit sebutan mereka.
Ada sekali hari tu botol air Damia tertinggal di taska, aku tanya Damia Mana botol air?? tinggal kan... selamba jak Damia jawab alaaaa tinggal....kita beli jak umi ... tak padan dengan kecik jawapannya tu...:p
 
 
Ni senaman muka katanya 
 
 
 
Rambut Damia ada dua pusar sebenarnya.....susah sikit nak ikat atau tocang rambutnya ni. Kata orang-orang tua, budak rambut dua pusar, nanti besar pintar katanya....ada juga yang cakap nakal. Tak tahu lah, yang penting kita sebagai ibu bapa memang akan mendoakan yang terbaik untuk anak2. 
 
 
 
Minuman feveret Damia. Boleh buat iklan susu Dutch Lady ni...hehe 
 
 
 
Yang ni tabiat dari kecik. Memang dah jadi habit dia bila landing kat atas tilam. Nak tidur mesti tenyeh bantal tu kat hidung, nak tengok tv pun sama juga.
 
 
Ok tu je lah. TaTa! :)
 
 
 

Comments

  1. alhamdullilah comel sangat anak dara nie

    ReplyDelete
  2. Comel. Gang 2 pusar sama ngan qhalif ☺☺

    ReplyDelete
  3. hehee..aunty yg dah besar ni pun ade bantal busuk >_<

    ReplyDelete
  4. part last tu aku suker sebab dia mcm aku. hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. Bapak kakak pulak kata pusar dua tu kalau bercucuk-tanam atau menternak pasti menjadi. Macam ini boleh jadi org businesslah Damia:)

    ReplyDelete
  6. jarang nmpk gegurl ada 2 pusar... yg aku tau, bijak & panjang akal org nyer ni...

    ReplyDelete
  7. cpmeynyer..bdk pompuan mmg cpt ckp berbnding laki, kebanyaknnya la ;)

    ReplyDelete
  8. hallo damia, lama auntie tak nampak awak tau. jangan jadi macam jj yer, bercakap tak benti, penat mama ni mendengar tanpa fahaman.

    ReplyDelete
  9. hehehe..mcm.mcm damia nih tau..bijak kemain

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan. jemput lawat blog saya http://alamwellness.blogspot.com. Tq

    ReplyDelete
  11. Damia....kamu udah besar ye....geram aunty tgok sama kamu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang