Skip to main content

Jadi 'Mangsa' lagi

Assalamualaikum

Ingatkan demam tag2 tu hari dah reda, rupa2nya dalam diam2 gitu, terkena lagi....hehe Tak pe lah dik iraa kak Mia buatlah juga ye (ikhlas ni....(^_~) )


Tempekkan lagi awardnya di sini

Ok terus jawab soalannya...

1. Cerita serba sedikit tentang blog kamu
Blog semua tentang Memories of Mine, semua kenangan suka duka puan punya blog. Yang mana boleh dikongsi, aku kongsikan di sini. :)

2. Negara mana yang akan anda pergi kalau anda diberi peluang
Switzerland dan Korea (2 boleh kan hehe)......sebab pemandangan dia sangat cantik

3. Pendapat anda tentang blog saya
Blog comel2 gitu, berpadanan lah dengan usia tuan rumahnya.....:)

4. Status / Quotes yang paling anda gemar dan kenapa ?
Emmmm....cam tiadalah pulak dik iraa

5. Kalau anda diberi pilihan pekerjaan, apa yang akan anda pilih ?
Keja taip menaip lah.....suka sangat ketuk keyboard. Dan memang itulah keja akak sekarang ni...hehe

6. Dalam banyak2 blog, blog mana yang paling menarik ?
Dalam list sebelah tu...:) Tak ada blog tertentu, semua pun dibaca kalau ada kelapangan.

7. Kamu lebih gemar makan di rumah atau restoran ?
Rumah...nak2 lagi dah berkeluarga ni :)

8. Gambar yang paling anda suka ?
Gambar sapa dik ? Kalau gambar akak, semua pun akak suka ...

9. Kenapa kamu mula berblogging ?
Suka tulis2 cerita, suka ketuk2 keyboard ...:P

10. Bagi anda tentang cinta ?
Love is dosti (pinjam ayat SRK dalam KKHH)....upppss adik minat korea kan...

11. Laman sosial yang paling anda gemar guna ?
Facebook .... :)


Semoga dik iraa berpuas hati dengan jawapannya ye.....(^_~)


Note : Korang jangan susah hati pula....tak ada yang kena tag...:P




Comments

  1. ana paham srk .. kkhh tu . hhahaha xD

    ReplyDelete
  2. selamat menjawab tag...

    # terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

    ReplyDelete
  3. bagusnya Mia ni join Liebster lagi walaupun bizi mengetuk hehe....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa