Skip to main content

Jadi 'Mangsa' lagi

Assalamualaikum

Ingatkan demam tag2 tu hari dah reda, rupa2nya dalam diam2 gitu, terkena lagi....hehe Tak pe lah dik iraa kak Mia buatlah juga ye (ikhlas ni....(^_~) )


Tempekkan lagi awardnya di sini

Ok terus jawab soalannya...

1. Cerita serba sedikit tentang blog kamu
Blog semua tentang Memories of Mine, semua kenangan suka duka puan punya blog. Yang mana boleh dikongsi, aku kongsikan di sini. :)

2. Negara mana yang akan anda pergi kalau anda diberi peluang
Switzerland dan Korea (2 boleh kan hehe)......sebab pemandangan dia sangat cantik

3. Pendapat anda tentang blog saya
Blog comel2 gitu, berpadanan lah dengan usia tuan rumahnya.....:)

4. Status / Quotes yang paling anda gemar dan kenapa ?
Emmmm....cam tiadalah pulak dik iraa

5. Kalau anda diberi pilihan pekerjaan, apa yang akan anda pilih ?
Keja taip menaip lah.....suka sangat ketuk keyboard. Dan memang itulah keja akak sekarang ni...hehe

6. Dalam banyak2 blog, blog mana yang paling menarik ?
Dalam list sebelah tu...:) Tak ada blog tertentu, semua pun dibaca kalau ada kelapangan.

7. Kamu lebih gemar makan di rumah atau restoran ?
Rumah...nak2 lagi dah berkeluarga ni :)

8. Gambar yang paling anda suka ?
Gambar sapa dik ? Kalau gambar akak, semua pun akak suka ...

9. Kenapa kamu mula berblogging ?
Suka tulis2 cerita, suka ketuk2 keyboard ...:P

10. Bagi anda tentang cinta ?
Love is dosti (pinjam ayat SRK dalam KKHH)....upppss adik minat korea kan...

11. Laman sosial yang paling anda gemar guna ?
Facebook .... :)


Semoga dik iraa berpuas hati dengan jawapannya ye.....(^_~)


Note : Korang jangan susah hati pula....tak ada yang kena tag...:P




Comments

  1. ana paham srk .. kkhh tu . hhahaha xD

    ReplyDelete
  2. selamat menjawab tag...

    # terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

    ReplyDelete
  3. bagusnya Mia ni join Liebster lagi walaupun bizi mengetuk hehe....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc