Skip to main content

Bubur kacang di tengah malam

Assalamualaikum
 
 
Bubur kacang kalau makan di waktu petang kan best. Sedap hirup bubur sambil minum teh, pastu layan cite best kat tv, kalau pun sambil borak2 dengan hubby.
 
Tapi kalau dah teringin makan pun, sanggup masak bubur kacang di tengah malam tak lah pun masak tengah malam, nak bagi ayat sedap jak, masak jam 9.30 malam tapi makan jam 11.00 malam gitu hehe
Ni semua gara-gara hubby lah semalam, tengah syok2 rehat sementara menunggu waktu makan malam, tetiba dia tanya....kalau Yang masak bubur kacang ni malam, cukup kah bahannya? hubby panggil kita Yang tau ahaks! 
Aku kan kalau last minute punya keja memang tak suka, tapi memandangkan hubby dah mengidam nak makan padahal baru minggu lalu pun aku masakkan untuk dia...ku turutkan saja..demi hubby tercinta gitu....:P
 
Nasib baik bahan-bahan cukup walaupun tak berapa nak cukup.....daun pandan tak ada. Ada kacang hijau, santan dalam kotak yang kurang kolesterol tu, gula dan garam....ok lah juga. Menjadi juga bubur kacang express ku itu.

 
 
 
Bubur kacang express tengah malam....habis juga semangkuk hubby makan semalam. Dan aku juga semangkuk untuk supper gitu hehehe
 
 
 

Comments

  1. Hehehe..bubur kacang tengah malam takper janji dpt puaskan ati hubby ko yg teringin kan..:)

    ReplyDelete
  2. Srdapnya..dh lma x mkn bubur kacang hijau.

    ReplyDelete
  3. nmpak sedap n menyelerakan ... pebret jg ni ... ;)

    ReplyDelete
  4. Salam Jumaat Mia... memang sedap bah bubur kacang hijau ni.. peberet kmi sekeluarga juga..
    Rajin Mia masak utk suami..hehe

    ReplyDelete
  5. salam. wahhhh..nampak sedap!

    ReplyDelete
  6. Mmg jarang buat bubur kacang Mia...sebab hubby pun kurang suka. Dan yg pasti hubby mak pun jarang mintak mintak gitu...hehe selamat mak! Yang selalu mintak diri sendiri hehe
    Isteri mithalikannnn

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc