Skip to main content

Lunch Mewah di Pacific Sutera, Sutera Harbour Resort

Assalamualaikum
 
 
Yessss....hari ni last keja, esok cuti sambung sabtu dan ahad...hehe Esok cuti untuk orang-orang Sabah bah, sempena Pesta Kaamatan. Actually state holiday 2 hari tapi tarikh dah terngam2 hari sabtu huhu rasa rugilah sikit...bab2 cuti aku mengira tau hehe
 
Shumi dan Shamzi belum berapa kebah dari demam.....baiklah cepat2 nak, esok kita nak balik kampung ni jumpa atok dan opah. Semalam Damia bukan main lagi bila dah baik demam, kata hubby lasak sorang2 bermain....abang2nya kan dan terbaring2 jak tidur.
 
 
Ok nak story pasal lunch aku semalam....lunch mewah gitu. Company belanja sebab nak kita orang nak 'date'2 dengan CEO kami yang baru dilantik. Hari tu kan dah dinner dengan CEO kami yang bersara tu, company belanja juga..hehe.
Bukan makan dengan CEO saja tapi lunch dengan mat salleh seorang ni, merangkap Mr.Country President aka boss besar seluruh Malaysia. Orang Australia gitu. Orangnya memang sangat-sangat humble dan baik dengan semua staffnya. Memang sporting abislah boss besar ni.
Yang new CEO tu kita orang belum berapa kenal lagi, so tunggu dan lihatlah macam mana dia melayan staff2nya nanti. Tapi setakat yang kami jumpa semalam, orangnya oklah juga, kira peramah juga. (^_^)
 

 
Yang baju putihlah Mr.Country President. Pilih menu pun asyik tersenyum jak...
 
 
 
Antara menu mewah kami semalam......harga Fish & Chip yang aku makan tu RM38.00++ ye, dan Green Apple Juice RM21++ ......gulp.....memang tertelan sebab bukan aku yang bayar...hehe kalau sendiri makan, memang tak nak lah aku. Makanan biasa2 jak pun boleh dapat restoran kat luar tu.
 
 
 
Tapi view tempat kami makan tu yang mahal. Nampak tak, sangat cantik dan mewah. Kalau petang-petang duduk santai sambil minum kopi dengan hembusan angin laut...perrghhh nyaman gilak.
 
 
Ok tu jak kisahnya.
Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan  
 
 
 

Comments

  1. Bila lagi nak dpt nikmat begini kalau bukan org lain bayar ye Mia:)

    ps: macam cakap jepun pulak bila kakak cuba baca ucapan hari kaamatan.

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. buli dpt 2 set Fish n Chips d Secret Recipe! Heheheh... Sedap ka? Hehhehe... Happy Kaamatan!

    ReplyDelete
  3. Cantik nya view tempat ni Mia.... sedap plak tgk makanan tu...hehe

    ReplyDelete
  4. Mmg gulp jugak tu Mia....hehe...tapi sebab org belanja kan apa ada hal....nape tak pilih yg lagi mahal sesekali belasah hehe

    ReplyDelete
  5. wahhhhh kalau bayar sendiri, mau 4-5 hari puasa lepas tu he3... view mmg chantek amat...

    ReplyDelete
  6. pernah bergambar jer kat sini..:)

    ReplyDelete
  7. kalau orang (pun duit syarikat...heheh) byr mmg seronok sungguhlah mia..kalo sendiri mesti pikir berpuluh kali kan..hehhe apapun untunglah ko..:)

    ReplyDelete
  8. glup jgk..tersedakk tgk harga..nasib xklua duit sndiri..huhu

    ReplyDelete
  9. Haaa? Fish and chip harga mcm tu? Mmg nangis ler....
    Tapi kan...bos bos besar mat salleh ni mmg humble kut...dulu masa keje,ada MD baru dr UK...siap tiap tiap minggu select staff dr branch utk lunch dgn dia.Just utk borak2 santai...best gitu.Tapi kitorg plak yg segan silu...hehehehee

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang