Skip to main content

Lunch Mewah di Pacific Sutera, Sutera Harbour Resort

Assalamualaikum
 
 
Yessss....hari ni last keja, esok cuti sambung sabtu dan ahad...hehe Esok cuti untuk orang-orang Sabah bah, sempena Pesta Kaamatan. Actually state holiday 2 hari tapi tarikh dah terngam2 hari sabtu huhu rasa rugilah sikit...bab2 cuti aku mengira tau hehe
 
Shumi dan Shamzi belum berapa kebah dari demam.....baiklah cepat2 nak, esok kita nak balik kampung ni jumpa atok dan opah. Semalam Damia bukan main lagi bila dah baik demam, kata hubby lasak sorang2 bermain....abang2nya kan dan terbaring2 jak tidur.
 
 
Ok nak story pasal lunch aku semalam....lunch mewah gitu. Company belanja sebab nak kita orang nak 'date'2 dengan CEO kami yang baru dilantik. Hari tu kan dah dinner dengan CEO kami yang bersara tu, company belanja juga..hehe.
Bukan makan dengan CEO saja tapi lunch dengan mat salleh seorang ni, merangkap Mr.Country President aka boss besar seluruh Malaysia. Orang Australia gitu. Orangnya memang sangat-sangat humble dan baik dengan semua staffnya. Memang sporting abislah boss besar ni.
Yang new CEO tu kita orang belum berapa kenal lagi, so tunggu dan lihatlah macam mana dia melayan staff2nya nanti. Tapi setakat yang kami jumpa semalam, orangnya oklah juga, kira peramah juga. (^_^)
 

 
Yang baju putihlah Mr.Country President. Pilih menu pun asyik tersenyum jak...
 
 
 
Antara menu mewah kami semalam......harga Fish & Chip yang aku makan tu RM38.00++ ye, dan Green Apple Juice RM21++ ......gulp.....memang tertelan sebab bukan aku yang bayar...hehe kalau sendiri makan, memang tak nak lah aku. Makanan biasa2 jak pun boleh dapat restoran kat luar tu.
 
 
 
Tapi view tempat kami makan tu yang mahal. Nampak tak, sangat cantik dan mewah. Kalau petang-petang duduk santai sambil minum kopi dengan hembusan angin laut...perrghhh nyaman gilak.
 
 
Ok tu jak kisahnya.
Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan  
 
 
 

Comments

  1. Bila lagi nak dpt nikmat begini kalau bukan org lain bayar ye Mia:)

    ps: macam cakap jepun pulak bila kakak cuba baca ucapan hari kaamatan.

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. buli dpt 2 set Fish n Chips d Secret Recipe! Heheheh... Sedap ka? Hehhehe... Happy Kaamatan!

    ReplyDelete
  3. Cantik nya view tempat ni Mia.... sedap plak tgk makanan tu...hehe

    ReplyDelete
  4. Mmg gulp jugak tu Mia....hehe...tapi sebab org belanja kan apa ada hal....nape tak pilih yg lagi mahal sesekali belasah hehe

    ReplyDelete
  5. wahhhhh kalau bayar sendiri, mau 4-5 hari puasa lepas tu he3... view mmg chantek amat...

    ReplyDelete
  6. pernah bergambar jer kat sini..:)

    ReplyDelete
  7. kalau orang (pun duit syarikat...heheh) byr mmg seronok sungguhlah mia..kalo sendiri mesti pikir berpuluh kali kan..hehhe apapun untunglah ko..:)

    ReplyDelete
  8. glup jgk..tersedakk tgk harga..nasib xklua duit sndiri..huhu

    ReplyDelete
  9. Haaa? Fish and chip harga mcm tu? Mmg nangis ler....
    Tapi kan...bos bos besar mat salleh ni mmg humble kut...dulu masa keje,ada MD baru dr UK...siap tiap tiap minggu select staff dr branch utk lunch dgn dia.Just utk borak2 santai...best gitu.Tapi kitorg plak yg segan silu...hehehehee

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a