Skip to main content

Bila terlalu sibuk dan panas

Assalamualaikum

Salam jumaat...
Bersiaran lambat hari ini akibat kesibukkan melanda diri gitu. Ada cerita nak kongsikan tapi tak sempat nak taip post. Kat rumah bila balik dah jadi lemau segala badan. Lembik jak sebab penat. Tambah2 lagi cuaca panas sekarang ni. 

Malam berpeluh2 macam orang baru balik dari jogging. Damia 2 3 minggu ni tak mo nya pakai baju kalau tidur, terlentang tidur berpampers sahaja dengan bantal busyuk kesayangannya tu.

Semalam baru nak mimpi indah, tuppp! Blackout .. .. abis kertas2 jadi mangsa buat kipas badan. Hubby yang dah lena tidur pun boleh terbangun. Tergapai2 dia cari hp buat lampu sebab nak cari lilin.
Kita orang tak ada lampu picit standby kat rumah tu, hanya mengharapkan hp jak. Hehe

Hubby tak jadi tidur....mulutnya tak abis2 cakap badan dah berpeluh dan melekit. Tapi tak lama lepas tu dia diam dan cakap balik........emmmm manusia nda pernah bersyukur....dulu bila cuaca sejuk sangat, minta panas...bila dah panas, minta yang sejuk pula...
Syukurrrr ada juga kesedaran hubby aku ni. Hehe


Ni lunch aku tadi......hehe selepas makan nasi setapau lah....kira macam pencuci mulut gitu. Sedap makan di waktu cuaca panas sekarang ni....ni kalau Nestle nampak aku promote yogurt korang jangan lupa ye sponsor bekalan yogurt untuk aku setahun......kihkihkih mahal tau nak beli kecik camni 




Comments

  1. sambil baca entri ko sambil aku menjamah stroberi sundae ni mia...hik hik hik...salam jumaat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My feveret too.....stoberi sundae.....yummy!

      Delete
  2. Dahlah panas blackout pulak tu yek Mia....Tu yang membebel hubby tu nasib kembali ke pangkal jalan hehe
    lama tak makan yogurt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal Okje.....orang sedang sedap2 tidur bila diganggu terus lupa diri kejap.... hehe

      Delete
  3. liz pn suka perisa mangga ni. dan perisa strawberry

    ReplyDelete
  4. suke gak makan yogurt ni sedap tuh

    ReplyDelete
  5. Salam Ukhuwah Mia,

    Eemm dapnya yogurt.. dah lama akak tak makan.. akak pun suka perisa Mangga :)

    Akak follow #404 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak....
      Tq sbb sudi kunjung sini. In sha Allah akan dibalas kunjungannya nanti :)

      Delete
  6. Kesian..boleh imagine dlm cuaca panas blackout plak..tapi tulah,dugaan..
    Eh...sedap plak yogurt tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berpeluh2 bebs..... abis lunyai kertas buat kipas ...hehe

      Delete
  7. sekarang ni cuaca panas lembap...msti badan melekit2....seblm ni panas kering boleh tahan lg...badan tak melekit....dapat duduk bawah pokok smbl ditiup angin..memang syiok tu...pekena pula yogurt...mmg urmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal.... cam nak berendam jak dlm kolam cam kerbau tu. Mesti best...hehe

      Delete
  8. sedapnye yogurt..bagus ni makan yogurt..

    ReplyDelete
  9. paling susah hati time panas ni bler anak2 x lena tido... heret sekali mak-pak x boleh tido ha3

    ReplyDelete
  10. mcm tazkirah di dlm kegelapan pulak .hahah

    ReplyDelete
  11. Ah betullah kata hubby mia tuh..terima sahajalah apapun...sekadar cubaan jer kan...

    ReplyDelete
  12. Dah lama x makan yogurt. Mia ni buat akk terliur aje tau. Esok nak beli jugak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa