Skip to main content

Bila terlalu sibuk dan panas

Assalamualaikum

Salam jumaat...
Bersiaran lambat hari ini akibat kesibukkan melanda diri gitu. Ada cerita nak kongsikan tapi tak sempat nak taip post. Kat rumah bila balik dah jadi lemau segala badan. Lembik jak sebab penat. Tambah2 lagi cuaca panas sekarang ni. 

Malam berpeluh2 macam orang baru balik dari jogging. Damia 2 3 minggu ni tak mo nya pakai baju kalau tidur, terlentang tidur berpampers sahaja dengan bantal busyuk kesayangannya tu.

Semalam baru nak mimpi indah, tuppp! Blackout .. .. abis kertas2 jadi mangsa buat kipas badan. Hubby yang dah lena tidur pun boleh terbangun. Tergapai2 dia cari hp buat lampu sebab nak cari lilin.
Kita orang tak ada lampu picit standby kat rumah tu, hanya mengharapkan hp jak. Hehe

Hubby tak jadi tidur....mulutnya tak abis2 cakap badan dah berpeluh dan melekit. Tapi tak lama lepas tu dia diam dan cakap balik........emmmm manusia nda pernah bersyukur....dulu bila cuaca sejuk sangat, minta panas...bila dah panas, minta yang sejuk pula...
Syukurrrr ada juga kesedaran hubby aku ni. Hehe


Ni lunch aku tadi......hehe selepas makan nasi setapau lah....kira macam pencuci mulut gitu. Sedap makan di waktu cuaca panas sekarang ni....ni kalau Nestle nampak aku promote yogurt korang jangan lupa ye sponsor bekalan yogurt untuk aku setahun......kihkihkih mahal tau nak beli kecik camni 




Comments

  1. sambil baca entri ko sambil aku menjamah stroberi sundae ni mia...hik hik hik...salam jumaat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My feveret too.....stoberi sundae.....yummy!

      Delete
  2. Dahlah panas blackout pulak tu yek Mia....Tu yang membebel hubby tu nasib kembali ke pangkal jalan hehe
    lama tak makan yogurt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal Okje.....orang sedang sedap2 tidur bila diganggu terus lupa diri kejap.... hehe

      Delete
  3. liz pn suka perisa mangga ni. dan perisa strawberry

    ReplyDelete
  4. suke gak makan yogurt ni sedap tuh

    ReplyDelete
  5. Salam Ukhuwah Mia,

    Eemm dapnya yogurt.. dah lama akak tak makan.. akak pun suka perisa Mangga :)

    Akak follow #404 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak....
      Tq sbb sudi kunjung sini. In sha Allah akan dibalas kunjungannya nanti :)

      Delete
  6. Kesian..boleh imagine dlm cuaca panas blackout plak..tapi tulah,dugaan..
    Eh...sedap plak yogurt tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berpeluh2 bebs..... abis lunyai kertas buat kipas ...hehe

      Delete
  7. sekarang ni cuaca panas lembap...msti badan melekit2....seblm ni panas kering boleh tahan lg...badan tak melekit....dapat duduk bawah pokok smbl ditiup angin..memang syiok tu...pekena pula yogurt...mmg urmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal.... cam nak berendam jak dlm kolam cam kerbau tu. Mesti best...hehe

      Delete
  8. sedapnye yogurt..bagus ni makan yogurt..

    ReplyDelete
  9. paling susah hati time panas ni bler anak2 x lena tido... heret sekali mak-pak x boleh tido ha3

    ReplyDelete
  10. mcm tazkirah di dlm kegelapan pulak .hahah

    ReplyDelete
  11. Ah betullah kata hubby mia tuh..terima sahajalah apapun...sekadar cubaan jer kan...

    ReplyDelete
  12. Dah lama x makan yogurt. Mia ni buat akk terliur aje tau. Esok nak beli jugak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang