Keciknya dunia ni...... - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, April 15, 2014

Keciknya dunia ni......

Assalamualaikum

Pernah ke tiba-tiba korang berdepan dengan situasi di mana...
selama ni korang tak tahu rupanya korang bersaudara dengan rakan karib anda.
Atau boyfriend atau bakal suami/isteri korang ada bau-bau bacang dengan korang.
Atau pun rakan sekerja korang yang korang selalu berhubung melalui telefon, tetiba bila bertemu muka, ehhhhh rupanya sahabat lama korang semasa sekolah menengah dulu........mesti korang akan cakap, ish ish ish keciknya dunia ni, jumpa juga kita di sini......kalau dalam bahasa pasar aku di rumah, mana-mana pun pegi, situ2 juga berkulut..hehe

Hari tu aku ada lunch dengan brokers insurance kan
Selalu aku hanya berhubung melalui telefon dengan satu staffnya ni dan masa lunch tu baru kami bersua muka
Masa lunch tu happylah konon akhirnya dapat berjumpa sebab selama ni hanya berbual melalui telefon jak.
Sekali kawan aku tu cakap, eehh bukan dulu ko sekolah di ........ kan.
Aku memang tak berapa cam dia, tapi sekali dia sebut satu-satu rakan-rakannya semasa sekolah menengah
dulu.....oooo barulah aku tahu.....rupa-rupanya dia lah salah satu geng budak perempuan kat sekolah dulu yang ada konflik dengan kakakku dan secara tak langsung terbabit dengan aku. Biasalah kan zaman muda remaja dulu, gaduh2 tu biasalah, rebut2 boyfriend.....hehe Bila kami ingatkan kisah dulu, sama-sama tertawa ni. Yalah teringat zaman-zaman darah muda dulu......
Keciknya dunia ni

Adik aku nurse tu, selalu berbual dengan seorang doktor ni di hospital tempat kerjanya....sekali masa beraya hari tu, terjumpa dengan doktor tu kat rumah nenek .... lahhhh sepupu rupanya....hehe Tapi yang ni bukan kes keciknya dunia, ni kes belum kenal semua sedara mara...hehe

Lepas ni korang checklah kawan2 di sekeliling, ye lah manalah tahu sedara mara ke, kawan2 masa zaman sekolah dulu (dulu kecik, sekarang comel dan montel :P), ataupun orang yang korang call2 selama ini rupa-rupanya ex ex ex korang...jeng jeng jeng.....



15 comments:

  1. memang selalu....dengan kawan2 suami cik lah.selalu mcm tu...ada yang kawan sekolah,ada jugak yang sefamly..tapi jauh lah...nak kena selidik betol2...kohkohkoh

    ReplyDelete
  2. hehe..memang lucu juga kan bila pekara ni kena dengan diri sendiri..kalau inga2, pandai ketawa sendiri juga..

    ReplyDelete
  3. dunia ni memang kecik mia, pusing2 balik kat situ jugak...bha ha ha.... dunia blogger pun kecik, dunia social networks pun kecik walaupun dikatakan dunia tanpa batasan kannn??? pusing2 kat situ jugak... *_^

    ReplyDelete
  4. assalam Mia..kalau suami acik jenis suka berborak dan bercerita ngan orang..selalu terjadi kes2 macam ni

    ReplyDelete
  5. Haaaaaaa terbaik entry nih...tempat Umi Qi kerja ni ada 2-3 org satu universiti tp x kenal...diorang kenai Umi Qi hahahha...pastu ada junior sekolah...dia knai kita...tp kita x kenai dia hahaha...adeh nampak sgt ku ni pendiam time sekolah ahhaha

    ReplyDelete
  6. yerlah mia..tambah2 yg kita jarang jumpa sepupu sepapat tuh ..bisa jer terjadi..

    ReplyDelete
  7. Zaman tok dulu, sekampung dia kenal.. sekampung saudara dia. Semua ngaku sedara.
    Ank cucu ni, sepupu sendiri pn x kenl..
    Tmbh plk bila org tua dh x de, ank cucu dah keluar kg..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia...betul tu kecik jer dunia ni pusing2 kat situ juga...:)

    ReplyDelete
  9. Kakak tak kena lagi Mia tapi abang tahun lepas baru jumpa. Bertahun juga contact each other sebab sorang jaga branch A sorang jaga branch B. Jumpa di HQ pun tak tahu lagi. Bila raya masa solat jumpa kat masjid baru tahu mereka sekampung.

    ReplyDelete
  10. dunia mmg kecik..
    tapi kalau dating dgn awek, tau tau rupa rupanya awek tu saudara sendiri..hahahha..naya!

    ReplyDelete
  11. nasib baik tak pernah kene lagi..hehee..

    ReplyDelete
  12. pusing2 rupanya keluarga juga kan Mia...hehe

    ReplyDelete
  13. pernah....my ex bf ada bau2 bacang ngan family belah mak..ahahahaha....kelakar kalau ingat balik...sekarang if balik kampung dia akan jeling2 mcm tuh...x pernah berbual even say hi to him

    ReplyDelete
  14. kalau jumpa ex boypren best jugak tu Mia haha.....boleh skodeng life dia mcm mana sekarang hehe....
    Entahlah...rasanya belum lagi terjumpa gitu

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!