Skip to main content

Keciknya dunia ni......

Assalamualaikum

Pernah ke tiba-tiba korang berdepan dengan situasi di mana...
selama ni korang tak tahu rupanya korang bersaudara dengan rakan karib anda.
Atau boyfriend atau bakal suami/isteri korang ada bau-bau bacang dengan korang.
Atau pun rakan sekerja korang yang korang selalu berhubung melalui telefon, tetiba bila bertemu muka, ehhhhh rupanya sahabat lama korang semasa sekolah menengah dulu........mesti korang akan cakap, ish ish ish keciknya dunia ni, jumpa juga kita di sini......kalau dalam bahasa pasar aku di rumah, mana-mana pun pegi, situ2 juga berkulut..hehe

Hari tu aku ada lunch dengan brokers insurance kan
Selalu aku hanya berhubung melalui telefon dengan satu staffnya ni dan masa lunch tu baru kami bersua muka
Masa lunch tu happylah konon akhirnya dapat berjumpa sebab selama ni hanya berbual melalui telefon jak.
Sekali kawan aku tu cakap, eehh bukan dulu ko sekolah di ........ kan.
Aku memang tak berapa cam dia, tapi sekali dia sebut satu-satu rakan-rakannya semasa sekolah menengah
dulu.....oooo barulah aku tahu.....rupa-rupanya dia lah salah satu geng budak perempuan kat sekolah dulu yang ada konflik dengan kakakku dan secara tak langsung terbabit dengan aku. Biasalah kan zaman muda remaja dulu, gaduh2 tu biasalah, rebut2 boyfriend.....hehe Bila kami ingatkan kisah dulu, sama-sama tertawa ni. Yalah teringat zaman-zaman darah muda dulu......
Keciknya dunia ni

Adik aku nurse tu, selalu berbual dengan seorang doktor ni di hospital tempat kerjanya....sekali masa beraya hari tu, terjumpa dengan doktor tu kat rumah nenek .... lahhhh sepupu rupanya....hehe Tapi yang ni bukan kes keciknya dunia, ni kes belum kenal semua sedara mara...hehe

Lepas ni korang checklah kawan2 di sekeliling, ye lah manalah tahu sedara mara ke, kawan2 masa zaman sekolah dulu (dulu kecik, sekarang comel dan montel :P), ataupun orang yang korang call2 selama ini rupa-rupanya ex ex ex korang...jeng jeng jeng.....



Comments

  1. memang selalu....dengan kawan2 suami cik lah.selalu mcm tu...ada yang kawan sekolah,ada jugak yang sefamly..tapi jauh lah...nak kena selidik betol2...kohkohkoh

    ReplyDelete
  2. hehe..memang lucu juga kan bila pekara ni kena dengan diri sendiri..kalau inga2, pandai ketawa sendiri juga..

    ReplyDelete
  3. dunia ni memang kecik mia, pusing2 balik kat situ jugak...bha ha ha.... dunia blogger pun kecik, dunia social networks pun kecik walaupun dikatakan dunia tanpa batasan kannn??? pusing2 kat situ jugak... *_^

    ReplyDelete
  4. assalam Mia..kalau suami acik jenis suka berborak dan bercerita ngan orang..selalu terjadi kes2 macam ni

    ReplyDelete
  5. Haaaaaaa terbaik entry nih...tempat Umi Qi kerja ni ada 2-3 org satu universiti tp x kenal...diorang kenai Umi Qi hahahha...pastu ada junior sekolah...dia knai kita...tp kita x kenai dia hahaha...adeh nampak sgt ku ni pendiam time sekolah ahhaha

    ReplyDelete
  6. yerlah mia..tambah2 yg kita jarang jumpa sepupu sepapat tuh ..bisa jer terjadi..

    ReplyDelete
  7. Zaman tok dulu, sekampung dia kenal.. sekampung saudara dia. Semua ngaku sedara.
    Ank cucu ni, sepupu sendiri pn x kenl..
    Tmbh plk bila org tua dh x de, ank cucu dah keluar kg..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia...betul tu kecik jer dunia ni pusing2 kat situ juga...:)

    ReplyDelete
  9. Kakak tak kena lagi Mia tapi abang tahun lepas baru jumpa. Bertahun juga contact each other sebab sorang jaga branch A sorang jaga branch B. Jumpa di HQ pun tak tahu lagi. Bila raya masa solat jumpa kat masjid baru tahu mereka sekampung.

    ReplyDelete
  10. dunia mmg kecik..
    tapi kalau dating dgn awek, tau tau rupa rupanya awek tu saudara sendiri..hahahha..naya!

    ReplyDelete
  11. nasib baik tak pernah kene lagi..hehee..

    ReplyDelete
  12. pusing2 rupanya keluarga juga kan Mia...hehe

    ReplyDelete
  13. pernah....my ex bf ada bau2 bacang ngan family belah mak..ahahahaha....kelakar kalau ingat balik...sekarang if balik kampung dia akan jeling2 mcm tuh...x pernah berbual even say hi to him

    ReplyDelete
  14. kalau jumpa ex boypren best jugak tu Mia haha.....boleh skodeng life dia mcm mana sekarang hehe....
    Entahlah...rasanya belum lagi terjumpa gitu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc