Entri Review by Farah Bubblynotes - Mia Kassim

Latest

BANNER 728X90

Wednesday, February 19, 2014

Entri Review by Farah Bubblynotes

Assalamualaikum

Hari tu kan ada join Segmen Best Entry yang dianjurkan oleh  Puan Farah kita tu.
Dan alhamdulillah terpilih sebagai salah seorang pemenang dan aku telah kongsikan dalam post ni.

Dan isnin tu, Farah dah postkan review untuk the best entry by Mia - Memories of Mine ni...hehe
tak adalah best entry pun, post biasa2 jak.
Boleh baca post tu kat sini

Antara review Farah : -

Dari entri Mia, apa yang Mia yang nak sampaikan jadi seorang ibu dan isteri ni bukan mudah yer peepss.... siapa kata mudah...bukan mudah menjadi seorang ibu dan juga isteri, semua orang boleh jadi ibu, semua orang boleh jadi isteri...tapi tak semua orang boleh jadi 'ibu' dan tak semua orang boleh jadi 'isteri'... Faham tak permainannya dan mesej yang saya cuba sampaikan??? Nak pegang title tu dan berbangga, gebang2 sana sini memang boleh, tapi perlaksanaannya??? Mama saya pernah cakap, sebelum jadi isteri kita takkan merasa apa maksud dan rasanya isteri tu yang sebenarnya, sebelum jadi ibu kita takkan merasa apa maksud dan rasanya ibu tu yang sebenarnya... Memang betul... 

Dan Mia bukan merungut tau uolss...cuma dia share experience dia dan apa yang dia rasa...he he he...setiap dari kita yang bergelar wanita, isteri, ibu pasti akan merasa fasa2 ini dalam kehidupan... 
Part yang ni memang betul........aku bukannya merungut ke apa......nanti tak ikhlas jadinya kan Farah hehe
Cuma nak kongsi pengalaman menjadi seorang Umi beranak 3, seorang isteri yang berkerjaya dan menjadi suri rumah pada masa yang sama.....:D

Yang belum berkahwin tu janganlah pulak takut ye.......best apa jadi seorang isteri dan menjadi mak kepada anak-anak yang comel. Walaupun penat tetapi ianya amat amat amat berbaloi dan ianya merupakan pengalaman yang paling indah dalam hidup kita.

Nak baca lebih lanjut review tu, boleh baca kat sini

Thanks Farah for the good review ! :D






10 comments:

  1. my pleasure mia, tak takut pun dan dah tempuh pun cuma baru sorang jerlah Ash tu terkontang kanting...he he he... tak rasa cam Mia ada 3 anak... tapi boleh bayangkan, sebab Farah ni jenisnya suka letak diri di tempat orang lain...dan bayangkan keadaan orang lain... *_^

    ReplyDelete
  2. Tahniah dari kakak - blog mia salah satu blog yg sering kakak singgah juga.
    Banyak yg menarik perhatian kakak sebenarnya bukan saja hal ibu/isteri.
    Sebuah penghargaan teman sesama blogger ni Mia.

    ReplyDelete
  3. tahniah..untung la direview..hehehe
    agree sangat..memang tak mudah jadi ibu ni..kena banyak sabar..kadang jadi tarzan kat umah jiran plak pandang serong..hahahahaa ingat kita dera anak gamaknya..

    ReplyDelete
  4. Salam....SA x takut..but i want to experience again.....and again...and again......cuma x tau bila kan....

    ReplyDelete
  5. oh hooo..ai is terlepas ini ! :) btw tahniah :)

    ReplyDelete
  6. tahniah mia..yes! setuju sangat dengan opinions mia..:)

    ReplyDelete
  7. Tahniah MIa.... bestnya di review....:)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!