Skip to main content

Entri Review by Farah Bubblynotes

Assalamualaikum

Hari tu kan ada join Segmen Best Entry yang dianjurkan oleh  Puan Farah kita tu.
Dan alhamdulillah terpilih sebagai salah seorang pemenang dan aku telah kongsikan dalam post ni.

Dan isnin tu, Farah dah postkan review untuk the best entry by Mia - Memories of Mine ni...hehe
tak adalah best entry pun, post biasa2 jak.
Boleh baca post tu kat sini

Antara review Farah : -

Dari entri Mia, apa yang Mia yang nak sampaikan jadi seorang ibu dan isteri ni bukan mudah yer peepss.... siapa kata mudah...bukan mudah menjadi seorang ibu dan juga isteri, semua orang boleh jadi ibu, semua orang boleh jadi isteri...tapi tak semua orang boleh jadi 'ibu' dan tak semua orang boleh jadi 'isteri'... Faham tak permainannya dan mesej yang saya cuba sampaikan??? Nak pegang title tu dan berbangga, gebang2 sana sini memang boleh, tapi perlaksanaannya??? Mama saya pernah cakap, sebelum jadi isteri kita takkan merasa apa maksud dan rasanya isteri tu yang sebenarnya, sebelum jadi ibu kita takkan merasa apa maksud dan rasanya ibu tu yang sebenarnya... Memang betul... 

Dan Mia bukan merungut tau uolss...cuma dia share experience dia dan apa yang dia rasa...he he he...setiap dari kita yang bergelar wanita, isteri, ibu pasti akan merasa fasa2 ini dalam kehidupan... 
Part yang ni memang betul........aku bukannya merungut ke apa......nanti tak ikhlas jadinya kan Farah hehe
Cuma nak kongsi pengalaman menjadi seorang Umi beranak 3, seorang isteri yang berkerjaya dan menjadi suri rumah pada masa yang sama.....:D

Yang belum berkahwin tu janganlah pulak takut ye.......best apa jadi seorang isteri dan menjadi mak kepada anak-anak yang comel. Walaupun penat tetapi ianya amat amat amat berbaloi dan ianya merupakan pengalaman yang paling indah dalam hidup kita.

Nak baca lebih lanjut review tu, boleh baca kat sini

Thanks Farah for the good review ! :D






Comments

  1. my pleasure mia, tak takut pun dan dah tempuh pun cuma baru sorang jerlah Ash tu terkontang kanting...he he he... tak rasa cam Mia ada 3 anak... tapi boleh bayangkan, sebab Farah ni jenisnya suka letak diri di tempat orang lain...dan bayangkan keadaan orang lain... *_^

    ReplyDelete
  2. Tahniah dari kakak - blog mia salah satu blog yg sering kakak singgah juga.
    Banyak yg menarik perhatian kakak sebenarnya bukan saja hal ibu/isteri.
    Sebuah penghargaan teman sesama blogger ni Mia.

    ReplyDelete
  3. tahniah..untung la direview..hehehe
    agree sangat..memang tak mudah jadi ibu ni..kena banyak sabar..kadang jadi tarzan kat umah jiran plak pandang serong..hahahahaa ingat kita dera anak gamaknya..

    ReplyDelete
  4. Salam....SA x takut..but i want to experience again.....and again...and again......cuma x tau bila kan....

    ReplyDelete
  5. oh hooo..ai is terlepas ini ! :) btw tahniah :)

    ReplyDelete
  6. kena review bestlah, follow sini juga

    ReplyDelete
  7. tahniah mia..yes! setuju sangat dengan opinions mia..:)

    ReplyDelete
  8. Tahniah MIa.... bestnya di review....:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a