Skip to main content

Entri Review by Farah Bubblynotes

Assalamualaikum

Hari tu kan ada join Segmen Best Entry yang dianjurkan oleh  Puan Farah kita tu.
Dan alhamdulillah terpilih sebagai salah seorang pemenang dan aku telah kongsikan dalam post ni.

Dan isnin tu, Farah dah postkan review untuk the best entry by Mia - Memories of Mine ni...hehe
tak adalah best entry pun, post biasa2 jak.
Boleh baca post tu kat sini

Antara review Farah : -

Dari entri Mia, apa yang Mia yang nak sampaikan jadi seorang ibu dan isteri ni bukan mudah yer peepss.... siapa kata mudah...bukan mudah menjadi seorang ibu dan juga isteri, semua orang boleh jadi ibu, semua orang boleh jadi isteri...tapi tak semua orang boleh jadi 'ibu' dan tak semua orang boleh jadi 'isteri'... Faham tak permainannya dan mesej yang saya cuba sampaikan??? Nak pegang title tu dan berbangga, gebang2 sana sini memang boleh, tapi perlaksanaannya??? Mama saya pernah cakap, sebelum jadi isteri kita takkan merasa apa maksud dan rasanya isteri tu yang sebenarnya, sebelum jadi ibu kita takkan merasa apa maksud dan rasanya ibu tu yang sebenarnya... Memang betul... 

Dan Mia bukan merungut tau uolss...cuma dia share experience dia dan apa yang dia rasa...he he he...setiap dari kita yang bergelar wanita, isteri, ibu pasti akan merasa fasa2 ini dalam kehidupan... 
Part yang ni memang betul........aku bukannya merungut ke apa......nanti tak ikhlas jadinya kan Farah hehe
Cuma nak kongsi pengalaman menjadi seorang Umi beranak 3, seorang isteri yang berkerjaya dan menjadi suri rumah pada masa yang sama.....:D

Yang belum berkahwin tu janganlah pulak takut ye.......best apa jadi seorang isteri dan menjadi mak kepada anak-anak yang comel. Walaupun penat tetapi ianya amat amat amat berbaloi dan ianya merupakan pengalaman yang paling indah dalam hidup kita.

Nak baca lebih lanjut review tu, boleh baca kat sini

Thanks Farah for the good review ! :D






Comments

  1. my pleasure mia, tak takut pun dan dah tempuh pun cuma baru sorang jerlah Ash tu terkontang kanting...he he he... tak rasa cam Mia ada 3 anak... tapi boleh bayangkan, sebab Farah ni jenisnya suka letak diri di tempat orang lain...dan bayangkan keadaan orang lain... *_^

    ReplyDelete
  2. Tahniah dari kakak - blog mia salah satu blog yg sering kakak singgah juga.
    Banyak yg menarik perhatian kakak sebenarnya bukan saja hal ibu/isteri.
    Sebuah penghargaan teman sesama blogger ni Mia.

    ReplyDelete
  3. tahniah..untung la direview..hehehe
    agree sangat..memang tak mudah jadi ibu ni..kena banyak sabar..kadang jadi tarzan kat umah jiran plak pandang serong..hahahahaa ingat kita dera anak gamaknya..

    ReplyDelete
  4. Salam....SA x takut..but i want to experience again.....and again...and again......cuma x tau bila kan....

    ReplyDelete
  5. oh hooo..ai is terlepas ini ! :) btw tahniah :)

    ReplyDelete
  6. kena review bestlah, follow sini juga

    ReplyDelete
  7. tahniah mia..yes! setuju sangat dengan opinions mia..:)

    ReplyDelete
  8. Tahniah MIa.... bestnya di review....:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang