Skip to main content

Lengang

Assalamualaikum

Dah masuk 28 Ramadhan. Kebanyakkan penduduk terutamanya di bandar-bandar dah beransur-ansur pulang ke kampung halaman masing-masing. Tak kira kampung jauh ke dekat.

Tapi ada juga segelintir yang masih berada di sini, di bandar..lebih kurang cam aku lah tu konon... mungkin belum mula bercuti dan ada juga yang masih belum siap membeli membelah keperluan raya. Aku pun masih juga di KK ni, bukannya belum bercuti atau belum abiss shopping, tapi nak menunggu rabu ni.....disebabkan tahun ni agak kurreeeng rajin membuat kuih raya, selalunya nak dekat2 raya, kuih raya yang jenis tunjuk2 tu ada potongan harga sampai 70% gitu. Tak tahu aku tergolong dalam pengguna bijak ke apa ? hehe


Kan lengang.....kalau masa2 gini, keta semua gerak cam siput.....



Malas buat kuih raya tahun ni......yang dapat cuma kuih makmur aman sentosa ni sahaja......hehehe










Comments

  1. Sini pun lengang jugak.. Sedapnya moy biskut makmur tu. Mtk sikit :D

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Aidilfitri
    Maaf Zahir & Batin

    ReplyDelete
  3. sini kl msh jem sana sini lagi walaupun kreta sdh kurang2. kuih sy ada 4 jensi yg sdh buat. buli laitu! hehehe... Selamat hari raya maaf zahir & batin mia! :)

    ReplyDelete
  4. hari ni sangat seronok pergi kerja Mia, jalan sangat lengang dan cepat jer sampai office, huh, kalau hari2 macam ni, memang seronok...

    ReplyDelete
  5. Semua org dah balik kg tu Mia.. ..tulah pasal hehe
    Rajinnya buat kuih maamur Mia...

    ReplyDelete
  6. salam mia
    tunggu esok yer..takperlah moga2 dpt beli yg murah2 nanti..inshaallah..
    selamat hari raya yer..maaflah kalau ade salah silap kat dunia maya nie..take care..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a