Skip to main content

Groupon : Cafe Oriental

Assalamualaikum

Masih cerita hujung minggu yang lepas. Aku sefamily pegi lunch lah kononnya di Cafe Oriental, Sabah Oriental Hotel. Kita orang datang jak dan makan sebab ada kawan yang baik hati belanja makan guna Groupon Voucher tu....terima kasih lah bebanyak yang kawanku yang sudi membelanja tu, semoga rezeki ko bertambah2 ye.
Kiranya aku dah book sabtu tu tapi takut tak sempat pegi sebab kitaorang pegi Nissan program tu kan. Lagipun kat majlis Nissan tu ada makan2 so mesti dah kenyang. So kami tunda ke hari ahad.


Antara menu utama hari tu, Lamb Chop dan Yin Yang Chicken (macam nasi ayam jak, tapi ayam dia sedap, manis2 madu dan rangup). Ada salad dan sup untuk pembuka selera, banana with fresh cream dan buah2an segar untuk pencuci mulut. Semua sekali kos makan untuk 4 orang dalam RM 240.00 ..... erkkk mahalnya walaupun dah di Groupon kan.... 



Shumi dan Shamzi sebelum makan.  



Kamera dan Baba tak boleh dipisahkan....huhu 



 Shumi posing lagi sebelum makan....



Damia dan buah cerinya.....bukannya dia makan pun, cuma dia tertarik dengan kaler ceri tu, merah menyala.




Ok dah abiss cerita hujung minggu...................................................TaTa ! 

Comments

  1. wah..kira acara makan2 dihujung minggu lah ni kan Mia...hehe..sedap2 jak tgk makanan nya tu..;)

    ReplyDelete
  2. bestnya.. lama da x makan lamb chop ehehe

    ReplyDelete
  3. Kalau tak ada coupon lagilah mahal Mia.
    Standard harga hotel memang macam itulah kan..

    ReplyDelete
  4. Salam..wah mahal juga kan walau da ada coupon tu kan..yg penting sedap..lamb chop tu sdap

    ReplyDelete
  5. Waa...sedapnya...makan kat hotel ya Mia...huhu..

    ReplyDelete
  6. Sedap tu....entah bila dapat makan hotel....sayang pulak nk keluar duit sendiri makan mahal mahal

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a