Skip to main content

Groupon : Cafe Oriental

Assalamualaikum

Masih cerita hujung minggu yang lepas. Aku sefamily pegi lunch lah kononnya di Cafe Oriental, Sabah Oriental Hotel. Kita orang datang jak dan makan sebab ada kawan yang baik hati belanja makan guna Groupon Voucher tu....terima kasih lah bebanyak yang kawanku yang sudi membelanja tu, semoga rezeki ko bertambah2 ye.
Kiranya aku dah book sabtu tu tapi takut tak sempat pegi sebab kitaorang pegi Nissan program tu kan. Lagipun kat majlis Nissan tu ada makan2 so mesti dah kenyang. So kami tunda ke hari ahad.


Antara menu utama hari tu, Lamb Chop dan Yin Yang Chicken (macam nasi ayam jak, tapi ayam dia sedap, manis2 madu dan rangup). Ada salad dan sup untuk pembuka selera, banana with fresh cream dan buah2an segar untuk pencuci mulut. Semua sekali kos makan untuk 4 orang dalam RM 240.00 ..... erkkk mahalnya walaupun dah di Groupon kan.... 



Shumi dan Shamzi sebelum makan.  



Kamera dan Baba tak boleh dipisahkan....huhu 



 Shumi posing lagi sebelum makan....



Damia dan buah cerinya.....bukannya dia makan pun, cuma dia tertarik dengan kaler ceri tu, merah menyala.




Ok dah abiss cerita hujung minggu...................................................TaTa ! 

Comments

  1. wah..kira acara makan2 dihujung minggu lah ni kan Mia...hehe..sedap2 jak tgk makanan nya tu..;)

    ReplyDelete
  2. bestnya.. lama da x makan lamb chop ehehe

    ReplyDelete
  3. Kalau tak ada coupon lagilah mahal Mia.
    Standard harga hotel memang macam itulah kan..

    ReplyDelete
  4. Salam..wah mahal juga kan walau da ada coupon tu kan..yg penting sedap..lamb chop tu sdap

    ReplyDelete
  5. Waa...sedapnya...makan kat hotel ya Mia...huhu..

    ReplyDelete
  6. Sedap tu....entah bila dapat makan hotel....sayang pulak nk keluar duit sendiri makan mahal mahal

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang