Skip to main content

Jerebu o Jerebu

Assalamualaikum

Dengar berita semalam, Negeri Selangor dan Melaka mengalami jerebu yang teruk....sehingga mencapai tahap bacaan yang kurang sihat...
Keluar rumah tadi pagi, nampaknya jerebu dah terjangkit kat KK.....hinggakan matahari pun 'malu' nak keluar....nampaknya minggu ni kena kurangkan aktiviti di luar...duduk kat rumah jak...

 

Ni pandangan di luar office....macam mendung jak kan.....memang tak berapa sesuai berada di luar sekarang, tambah2 lagi area office aku tu dekat dengan kawasan pembangunan...tak jerebu pun hari2 berhabuk.....huhu

Comments

  1. Di JB pun semalam dah mula kena juga. Kabus di sana-sini. Anak kakak pihak sekolah dah bekalkan face-mask pada semua murid. Takut juga apa lagi kalau yg ada lelah, bahaya.

    ReplyDelete
  2. masih kuat lagi jerebu kan

    ReplyDelete
  3. LD pun mcm ada tanda2 sudah mo jerebu..mmg kena duduk rumah sja lah ni Mia:)

    ReplyDelete
  4. Kat cyberjaya & bangi masih belum nampak jerebunya. Kena kurangkan aktiviti luat. Minum byk air yer nok. Take care.

    ReplyDelete
  5. Salam mia..
    sampai mendung gitu kerana jerebu..hmmm..sedihnya kan tiap2 tahun mesti mengalami masalah nie...

    ReplyDelete
  6. tu la...nsib bek keje kt kl ni kurang ckit jerebu...tp tgal kt area selngor...mmg balik bau asap jer..

    ReplyDelete
  7. Bila cuaca mcmni kena byk minum air masak dan kurangkan aktiviti luar

    ReplyDelete
  8. Saya sampai sekarang ini batuk dan demam tak hilang2...badan oun lemah ajer..hukkk...hukkk..hukk. Kan dah batuk..hehehhe

    ReplyDelete
  9. I heard pasal Jerebu melanda Malaysia skang ni, ada berlaku pembakaran again ker? Hopefully it wont stay long la kan. U guys take care.

    ReplyDelete
  10. Samalah kat KL ni mia...anak yg duk asrama baru jap ni balik...kena masaklah gamaknya hehe ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa