Skip to main content

Salam Isnin

Assalamualaikum

Salam Isnin semua.....minggu ni aku agak ke bz an sikit sebab kawan keja aku seorang ni outstation selama seminggu so terpaksalah gantikan sekejap tempat dia...tak pa lah kan dah namanya keja....redha jak lah...hehe

Semalam kalau ada yang tak tahu merupakan Hari jururawat Kebangsaan.....so aku nak wishkan untuk adik aku yang keja jururawat tu...Selamat Hari Jururawat...keja elok2 ok, layan bagus2 para pesakit tu... :P
Sebenarnya adik aku ni cita2 nak jadi polis...lepas STPM terus apply masuk polis....dan di panggil temuduga....tapi malang masa temuduga kena reject....actually semua segi adik aku layak jadi polis, tinggi, dia punya kegarangan, aktif dalam kadet polis sekolah tapi satu jak spoil sikit, tangan dia pernah patah masa sekolah rendah.....huhu polis kan nak tangan lurus.....
Takpalah dik, ok juga keja jururawat tu......membantu orang awam juga cam polis

Hari ni nak share juga dua foto dari en.Hubby....spot yang paling dia suka snap2 gambar....


 

Teluk Likas, Kota Kinabalu



  Masjid Bandaraya Kota Kinabalu


Comments

  1. Kakak pun ada adik jururawat juga Mia..
    Cantiknya gambar yg Mia tepek.. rasa tenang sangat:)

    ReplyDelete
  2. KK mmg terbaik. tgh plan nak repeat ke sana lagik

    ReplyDelete
  3. cantiknya gambar pemandangan tuh..kakak aku pun jururawat jgk..:)

    ReplyDelete
  4. Cantiknya gambar gambar tu. salam isnin mia..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc