Skip to main content

Foto minggu lalu

Assalamualaikum


Tiba-tiba dilanda kekeringan idea so layan je lah foto2 yang disnap minggu lalu




Birthday Cake Shumi yang ditempah khas dari Kota Marudu......kawan kakak yang buatkan sebab sedap....hampir semua birthday cake anak2 sebelum ni tempah kat dia....




Masjid Universiti Malaysia Sabah.....




Pemandangan tepi Masjid UMS....boleh nampak bangunan 1 Borneo di hujung sana.....



Yang ni snap 2 minggu yang lalu.....tapi nak post jugak.....ni aksi spontan Damia, katanya nak tido dengan geng2 mickey mouse.....

Comments

  1. Moist cakeeee. Nyum222. Berapa ringgit tu

    ReplyDelete
  2. SEdap nya kek!... Pic Damia tu so cute..hehe..mo tidur sama mickey mouse kah?? abg Pa'e plak sibuk dgn ultraman nya...hehe:)

    ReplyDelete
  3. Sedapnyer kek tu. I love sabah for its view. Serious rasa lain sangat udara di sabah berbanding west. Maybe sana still banyak hijau2 kot. Rindunya Sabah.

    ReplyDelete
  4. Waa...Sedap oo tu Cake....Cake coklat kah tu Mia..

    ReplyDelete
  5. cantik kek,..juga masjid tuu..view yg nyaman mg borneo kembali aman..wah damia tido ngan miky yew

    ReplyDelete
  6. lamanya akak tak buat kek, nampak gayanya pasni kena beli bahan2nya standby kat umah, idok le tiap2 minggu beli ntuk anak2

    ReplyDelete
  7. MENARIK KEK TU
    CANTIKNYA SABAH..HUHUHU

    ReplyDelete
  8. sedap tengok kek tu..cantik pula kan ambil pic dr masjid tu..

    ReplyDelete
  9. Lawa kek tu....
    Cantik tulisannya

    ReplyDelete
  10. malam2 teringin pulak nak makan kek ..ish mana nak cari ni

    ReplyDelete
  11. sedapnya kek tu.
    gambar masjid tu pun cantik

    ReplyDelete
  12. shumi dah sihat dah Mia?...come je si damia baring sebelah Mickey!hehe

    ReplyDelete
  13. Hi Miss Mia Kassim,

    Salam,
    I am Amanda Fong, a creative designer of an Education Magazine, I would like to ask your permission to publish your photos of UMS, may I credit you in my magazine. May I have your email for further contact?


    Sincerely,
    Amanda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amanda,

      Sorry just noticed your message. I think its ok for me as long as you put the source.
      You may contact me at salmiahdz@yahoo.com

      Delete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc