Skip to main content

Foto minggu lalu

Assalamualaikum


Tiba-tiba dilanda kekeringan idea so layan je lah foto2 yang disnap minggu lalu




Birthday Cake Shumi yang ditempah khas dari Kota Marudu......kawan kakak yang buatkan sebab sedap....hampir semua birthday cake anak2 sebelum ni tempah kat dia....




Masjid Universiti Malaysia Sabah.....




Pemandangan tepi Masjid UMS....boleh nampak bangunan 1 Borneo di hujung sana.....



Yang ni snap 2 minggu yang lalu.....tapi nak post jugak.....ni aksi spontan Damia, katanya nak tido dengan geng2 mickey mouse.....

Comments

  1. Moist cakeeee. Nyum222. Berapa ringgit tu

    ReplyDelete
  2. SEdap nya kek!... Pic Damia tu so cute..hehe..mo tidur sama mickey mouse kah?? abg Pa'e plak sibuk dgn ultraman nya...hehe:)

    ReplyDelete
  3. Sedapnyer kek tu. I love sabah for its view. Serious rasa lain sangat udara di sabah berbanding west. Maybe sana still banyak hijau2 kot. Rindunya Sabah.

    ReplyDelete
  4. Waa...Sedap oo tu Cake....Cake coklat kah tu Mia..

    ReplyDelete
  5. cantik kek,..juga masjid tuu..view yg nyaman mg borneo kembali aman..wah damia tido ngan miky yew

    ReplyDelete
  6. lamanya akak tak buat kek, nampak gayanya pasni kena beli bahan2nya standby kat umah, idok le tiap2 minggu beli ntuk anak2

    ReplyDelete
  7. MENARIK KEK TU
    CANTIKNYA SABAH..HUHUHU

    ReplyDelete
  8. sedap tengok kek tu..cantik pula kan ambil pic dr masjid tu..

    ReplyDelete
  9. Lawa kek tu....
    Cantik tulisannya

    ReplyDelete
  10. malam2 teringin pulak nak makan kek ..ish mana nak cari ni

    ReplyDelete
  11. sedapnya kek tu.
    gambar masjid tu pun cantik

    ReplyDelete
  12. shumi dah sihat dah Mia?...come je si damia baring sebelah Mickey!hehe

    ReplyDelete
  13. Hi Miss Mia Kassim,

    Salam,
    I am Amanda Fong, a creative designer of an Education Magazine, I would like to ask your permission to publish your photos of UMS, may I credit you in my magazine. May I have your email for further contact?


    Sincerely,
    Amanda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amanda,

      Sorry just noticed your message. I think its ok for me as long as you put the source.
      You may contact me at salmiahdz@yahoo.com

      Delete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a