Shopping di kedai buku - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, February 25, 2013

Shopping di kedai buku

Assalamualaikum

Selamat hari isnin.....tak mo malas2 yek....no monday blues for today (motivasi ni...hehe)... Hujung minggu korang buat apa ? Saya sefamili (suka hati jak buat perkataan) pegi jalan2 kat Citymall, jalan lintas tu (orang kk memang tahu bah tempat ni)..saja pegi sini sebab jarang masuk tempat ni...tukar2 angin katanya....masuk sini terus direct pegi kedai buku Popular...hubby nak cari majalah....Masuk jak kedai ni, dorang Shumi dan Shamzi macam orang hilang arah...mata2 bersinar2 cam nampak gula2...."Mo beli buku !!!" berlari2 lagi ni pegi bahagian buku kanak2....sabar jak lah...




Khusyuk konon si Shamzi membaca...padahal tengok gambar binatang





 

Shumi sampai duduk mencari buku...balik2 tanya, Umi mana buku untuk umur 7 tahun ??





Damia pun tidak ketinggalan....novel tu dia yang nak sangat pegang, kalau saya ambil, abisslah satu kedai tu dengar suara teriakan dia....huhu





Dan hasilnya......buku untuk seisi keluarga...semua dapat buku termasuk Damia....mahal yek harga buku sekarang.....semua sekali tu pun dah dekat RM 100.00, even buku Damia yang kaler purple tu pun dekat RM 9.00, itu pun nasib baik ada diskaun..huhu..tapi tak apa, mahal tapi banyak faedahnya kan....* novel tu jugalah yang paling menyerlah, haruss gambar depan sebab owner blog ni yang punya...hehe

26 comments:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi :)
    hapy monday

    ReplyDelete
  2. assalam mia..acik yang dah tak de anak kecik ni pun tak boleh sekejap bila dah masuk kedai buku..

    ReplyDelete
  3. banyaknya borong buku..
    tapi, bagus jugak tanamkan sifat membaca :)

    ReplyDelete
  4. @Acik Erna: ha'ah....hari tu dekat sejam dlm kedai buku sbb dorang shumi dan shamzi tak tahu buku yg mana satu nak dibeli...terlalu byk pilihan.... :-)

    ReplyDelete
  5. baguslah, kecil kecil lagi anak sudah dibiasakan dengan buku

    ReplyDelete
  6. Best nya pigi kedai Buku..sini ada Sabah Book Store jak..boleh lah.. Damia tu bah, pegang novel lg..padahal mama punya..hehe:)

    ReplyDelete
  7. Byknya shopping buku...wah damia pandai pilih buku aa :D

    ReplyDelete
  8. dah lama tak ke kedai buku dan beli ape2 buku or majalah... mmg malas tol nak membaca skang ni selain blogwalking




    mmm.....

    ReplyDelete
  9. @the malay male: Betul...biasakan dari kecil hobi membaca tu.. :D

    ReplyDelete
  10. @aTieYusof Family: Saya ganti bah bukunya tu dengan buku kecil...nda mo juga...mo juga dia pegang novel tu....huhu

    ReplyDelete
  11. @Ratu Hatiku: Itulah...macam ada berminat pulak dia sama novel tu...hehe

    ReplyDelete
  12. @NM03: Saya pun...dulu rajin baca...ni beli novel terpaksa curi2 masa kasi abis baca buku tu...

    ReplyDelete
  13. Membaca amalan mulia.....
    Satu keluarga membaca..bestnya

    ReplyDelete
  14. wah rajin tiga beradik ni membaca p..:)

    ReplyDelete
  15. semangat nye rthe boys cari buku, ada jugak minat tu yg penting kan. buku sekarang mmg mahal,and my boss told last time told me to keep the receipt sebab boleh deduct tax.

    ReplyDelete
  16. @Kay Masingan: Hehe....mo kasi rajin dari kecik2 lagi tu cath

    ReplyDelete
  17. @Nastyna: Tu lah bersemangat betul...mo sejam juga kami dalam kedai buku tu....pasal tax tu memang betul boleh rebate sebab tu simpan receipt dia....hehe

    ReplyDelete
  18. Rajin anak2 ko membaca yer nok...bagus ☺☺

    Aku dari dulu nak cari novel adam & hawa nih. TAPi tak terbeli2 gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanamkan tabiat membaca tu dari kecil.....Novel ni rasanya paling laris kat bookstore....ni pun ada tinggal beberapa buah lagi....

      Delete
  19. nah kan...banar,...anakmu si shamzi & shumi...me ada gambar dia+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk...kestau bah mana satu anakmu....gabra suda kunu ada org kenal shumi n shamzi di blog..hehe

      Delete

Komen seikhlas hati ... Thanks!