Skip to main content

1st Birthday Damia

Assalamualaikum....
Sebenarnya entry ni lama suda mo dipublishkan tapi tidak berkesempatan......pada 23 Oktober yang lalu, genaplah usia Damia setahun......cepatnya masa berlalu, suda setahun umur 'anak daraku' seorang ni......saya sebenarnya tidak buat majlis hari jadinya, sekadar beli kek dan makan bersama nenek dan atuknya (sebelah hubby sebab duduk dekat jak).....masa tidak mengizinkan untuk saya buat majlis harijadi Damia sebab tarikh 23 tu ngam2 hari bekerja dan tarikh temu janji klinik Damia....dia ada jarum masa tu dan saya memang tahu mesti dia tidak selesa lepas suntikan tu.....kesian pula kan.....
 Petang lepas berklinik tu, kami pun pegilah cari 'kek segera'....alah kek sekilo yang siap sedia dihias tu.....tinggal bubuh nama Damia saja.....sebab itu lah tulisan atas kek tu tidak berapa cantik tapi nasib baik rasa kek tu sedap.....kami beli Chocolate Fresh Cream Cake....memang sedap.....kami dah siap telepon nenek dan atuknya nak datang rumah dan bawa kek sekali....dalam jam 4 gitu kami sampai di rumah keluarga hubby.....dan masuk jak di rumah, terkejut sikit ni sebab nenek dan atuk Damia dah buat persediaan untuk sambut birthday si Damia......walaupun kecil2an sahaja tapi memang rasa terharu sangat sebab neneknya sanggup cuti hari tu semata2 nak masak untuk makan2 masa birthday Damia petang tu......(nenek Damia ni masih keja, cikgu sekolah...)....saya dan hubby hanya bawa kek saja dan yang lain sudah siap disediakan oleh nenek dan atuk Damia.......

Makcik Damia yang cuba ambil gambar Birthday girl....susah tul si Damia ni senyum....heran jak menengo kamera tu



Walaupun simple jak makanan dia tapi tetap berterima kasih dengan mama mentua sebab susah payah buat birthday Damia....tapi jus mangganya juga yang paling sedap....(^_^)

Kek Damia yang simple tapi sedap......

 
Ni dia birthday girlnya....

Comments

  1. ermm...sedapnya kek
    apapun happy birthday girl (",)

    ReplyDelete
  2. Anum - tq :D

    Mazliza - mmg sedap kek dia, tq :D

    ReplyDelete
  3. happy besdayyyy baby damia...:)

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Damia sayang.
    Syok betul tengok rambut Damai - lebat betul:)

    ReplyDelete
  5. happy birthday adik damia ;')
    byk jgk makanan yg nenek damia buat tuu kn ;D

    ReplyDelete
  6. ala..la..la..comel bah damia ni..Happy Birthday cute girl..moga membesar jadi anak yg sihat, pintar & solehah ya..amin! :)

    ReplyDelete
  7. Hepi bsday Damia....Semoga menjadi ank yg solehah dan cerdik..

    ReplyDelete
  8. comel besday girl tu..! potong kek muncung je mulut..hehehe..=D

    ReplyDelete
  9. happy bday damia!

    ini pun dah kira meriahlah ni :)

    ReplyDelete
  10. Cik P.A - tq :D

    KakZakie - tq...rambut dia dari baby memang camtu...hehe

    iiima - tq... :D byk juga, itu yang berterima kasih tul dengan nenek dan atuknya...

    atie - amin...tq :D

    Ratu Hatiku - tq... :D

    Marlia - tq...memang hobi dia tu suka memuncungkan mulut....=D

    Wina - tq...ye...wlupun kecil2an jek tapi tetap meriah.. =D

    ReplyDelete
  11. Happy birthday Damia.Pejam celik pejam celik,tau tau dh besar je anak2 ni.huhubu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang