1st Birthday Damia - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, November 5, 2012

1st Birthday Damia

Assalamualaikum....
Sebenarnya entry ni lama suda mo dipublishkan tapi tidak berkesempatan......pada 23 Oktober yang lalu, genaplah usia Damia setahun......cepatnya masa berlalu, suda setahun umur 'anak daraku' seorang ni......saya sebenarnya tidak buat majlis hari jadinya, sekadar beli kek dan makan bersama nenek dan atuknya (sebelah hubby sebab duduk dekat jak).....masa tidak mengizinkan untuk saya buat majlis harijadi Damia sebab tarikh 23 tu ngam2 hari bekerja dan tarikh temu janji klinik Damia....dia ada jarum masa tu dan saya memang tahu mesti dia tidak selesa lepas suntikan tu.....kesian pula kan.....
 Petang lepas berklinik tu, kami pun pegilah cari 'kek segera'....alah kek sekilo yang siap sedia dihias tu.....tinggal bubuh nama Damia saja.....sebab itu lah tulisan atas kek tu tidak berapa cantik tapi nasib baik rasa kek tu sedap.....kami beli Chocolate Fresh Cream Cake....memang sedap.....kami dah siap telepon nenek dan atuknya nak datang rumah dan bawa kek sekali....dalam jam 4 gitu kami sampai di rumah keluarga hubby.....dan masuk jak di rumah, terkejut sikit ni sebab nenek dan atuk Damia dah buat persediaan untuk sambut birthday si Damia......walaupun kecil2an sahaja tapi memang rasa terharu sangat sebab neneknya sanggup cuti hari tu semata2 nak masak untuk makan2 masa birthday Damia petang tu......(nenek Damia ni masih keja, cikgu sekolah...)....saya dan hubby hanya bawa kek saja dan yang lain sudah siap disediakan oleh nenek dan atuk Damia.......

Makcik Damia yang cuba ambil gambar Birthday girl....susah tul si Damia ni senyum....heran jak menengo kamera tu



Walaupun simple jak makanan dia tapi tetap berterima kasih dengan mama mentua sebab susah payah buat birthday Damia....tapi jus mangganya juga yang paling sedap....(^_^)

Kek Damia yang simple tapi sedap......

 
Ni dia birthday girlnya....

13 comments:

  1. ermm...sedapnya kek
    apapun happy birthday girl (",)

    ReplyDelete
  2. Anum - tq :D

    Mazliza - mmg sedap kek dia, tq :D

    ReplyDelete
  3. happy besdayyyy baby damia...:)

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Damia sayang.
    Syok betul tengok rambut Damai - lebat betul:)

    ReplyDelete
  5. happy birthday adik damia ;')
    byk jgk makanan yg nenek damia buat tuu kn ;D

    ReplyDelete
  6. ala..la..la..comel bah damia ni..Happy Birthday cute girl..moga membesar jadi anak yg sihat, pintar & solehah ya..amin! :)

    ReplyDelete
  7. Hepi bsday Damia....Semoga menjadi ank yg solehah dan cerdik..

    ReplyDelete
  8. comel besday girl tu..! potong kek muncung je mulut..hehehe..=D

    ReplyDelete
  9. happy bday damia!

    ini pun dah kira meriahlah ni :)

    ReplyDelete
  10. Cik P.A - tq :D

    KakZakie - tq...rambut dia dari baby memang camtu...hehe

    iiima - tq... :D byk juga, itu yang berterima kasih tul dengan nenek dan atuknya...

    atie - amin...tq :D

    Ratu Hatiku - tq... :D

    Marlia - tq...memang hobi dia tu suka memuncungkan mulut....=D

    Wina - tq...ye...wlupun kecil2an jek tapi tetap meriah.. =D

    ReplyDelete
  11. Happy birthday Damia.Pejam celik pejam celik,tau tau dh besar je anak2 ni.huhubu

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!