Kundasang - Kiram's Village - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, October 29, 2012

Kundasang - Kiram's Village

Assalamualaikum....
Mula balik keja dah kan....jangan malas2 lepas cuti 3 hari ni....(^_*)
Raya Haji yang lepas tu, kami sekeluarga pegi bercuti di Kundasang, Ranau (napa x balik kampung raya dengan keluarga? mesti orang tanya ni, so bagitahu awal2 lah konon, actually cuti ni suda plan awal2 lagi dengan keluarga mentua raya di sana tapi last minit tidak jadi pulak, mak bapa mentua kurang sihat..hotel dah book pula, tidak boleh nak cancel dan sudah promise dengan anak2 pegi tengo Gunung Kinabalu....

kami stay 2 malam di Kundasang, 1 malam di Kiram's Village dan semalam lagi di Kinabalu Pine Resort...Mo cerita tentang Kirams'Village ni dulu...actually ini yang pertama kali kami stay sini...kawan yang suggestkan...dia kira macam chalet2 kecil dalam pelbagai bentuk yang comel.....ada yang khas untuk satu family, untuk honeymoon pun ada dan yang punya keluarga besar pun ada...muat untuk 3 keluarga....Harga chalet dari RM 350.00 - RM 110.00, kira berpatutanlah....dan satu lagi makanan dekat cafe dia, sedapppp....nasi goreng kampung dia...perggghh memang kelass....menu lain pun ada, itu yang kami order dan amat berbaloi sekali....





Cantik kan tempat ni......kalau yang suka bunga dan shoot photo memang amat sesuai pegi tempat ni....owner dia pun peramah....kalau mo tahu lebih lanjut tentang Kiram's Village ni klik saja di sini
Note : Post tentang Kinabalu Pine Resort, Desa Farm dan Memorial War Park akan menyusul......(^__^)

10 comments:

  1. sy suka percutian berkonsepkan chalet.. siok! :)

    ReplyDelete
  2. comel2 bah anak Mia ni...
    Pernah pigi Kundasang, tapi belum pernah bermalam...:)
    InsyaAllah, next time akan pigi jg..

    ReplyDelete
  3. Just - nanti balik Sabah, trylah stay di Kiram's Village

    Mrs.Eady - memang best....

    fiza - cantik kan....

    atie - ya nanti ko try stay sana....siok bah....hehe

    ReplyDelete
  4. hi sis. hehe.. yaka? bah terima kasih aa sudi singah2 blog sy. hehe salam perkenalan.. :)

    btw... kundasang ada tempat mcm ni ka pla. haha kesain. nnt sy p sana la (org ranau ba ni) hehe

    ReplyDelete
  5. cute si shumi n shamzi pki baju sejuk o mia..mcm bkn org sabah pula .hehe

    ReplyDelete
  6. Wen - thanks seba lawat sini balik...ya bah...cantik kan tempat ni...ini kawan2 yang suggest kunun

    ReplyDelete
  7. trip2 anak orang putih bah tu cath tapi kesian nda cukup putih....hehehe

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh!!!
    Sedang mencari chalet terbaik ni..nk honeymoon utk kali ke 9..hikhik...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!