Skip to main content

Kundasang - Kiram's Village

Assalamualaikum....
Mula balik keja dah kan....jangan malas2 lepas cuti 3 hari ni....(^_*)
Raya Haji yang lepas tu, kami sekeluarga pegi bercuti di Kundasang, Ranau (napa x balik kampung raya dengan keluarga? mesti orang tanya ni, so bagitahu awal2 lah konon, actually cuti ni suda plan awal2 lagi dengan keluarga mentua raya di sana tapi last minit tidak jadi pulak, mak bapa mentua kurang sihat..hotel dah book pula, tidak boleh nak cancel dan sudah promise dengan anak2 pegi tengo Gunung Kinabalu....

kami stay 2 malam di Kundasang, 1 malam di Kiram's Village dan semalam lagi di Kinabalu Pine Resort...Mo cerita tentang Kirams'Village ni dulu...actually ini yang pertama kali kami stay sini...kawan yang suggestkan...dia kira macam chalet2 kecil dalam pelbagai bentuk yang comel.....ada yang khas untuk satu family, untuk honeymoon pun ada dan yang punya keluarga besar pun ada...muat untuk 3 keluarga....Harga chalet dari RM 350.00 - RM 110.00, kira berpatutanlah....dan satu lagi makanan dekat cafe dia, sedapppp....nasi goreng kampung dia...perggghh memang kelass....menu lain pun ada, itu yang kami order dan amat berbaloi sekali....





Cantik kan tempat ni......kalau yang suka bunga dan shoot photo memang amat sesuai pegi tempat ni....owner dia pun peramah....kalau mo tahu lebih lanjut tentang Kiram's Village ni klik saja di sini
Note : Post tentang Kinabalu Pine Resort, Desa Farm dan Memorial War Park akan menyusul......(^__^)

Comments

  1. sy suka percutian berkonsepkan chalet.. siok! :)

    ReplyDelete
  2. comel2 bah anak Mia ni...
    Pernah pigi Kundasang, tapi belum pernah bermalam...:)
    InsyaAllah, next time akan pigi jg..

    ReplyDelete
  3. Just - nanti balik Sabah, trylah stay di Kiram's Village

    Mrs.Eady - memang best....

    fiza - cantik kan....

    atie - ya nanti ko try stay sana....siok bah....hehe

    ReplyDelete
  4. hi sis. hehe.. yaka? bah terima kasih aa sudi singah2 blog sy. hehe salam perkenalan.. :)

    btw... kundasang ada tempat mcm ni ka pla. haha kesain. nnt sy p sana la (org ranau ba ni) hehe

    ReplyDelete
  5. cute si shumi n shamzi pki baju sejuk o mia..mcm bkn org sabah pula .hehe

    ReplyDelete
  6. Wen - thanks seba lawat sini balik...ya bah...cantik kan tempat ni...ini kawan2 yang suggest kunun

    ReplyDelete
  7. trip2 anak orang putih bah tu cath tapi kesian nda cukup putih....hehehe

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh!!!
    Sedang mencari chalet terbaik ni..nk honeymoon utk kali ke 9..hikhik...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa