Skip to main content

Kundasang - Desa Dairy Farm

Assalamualaikum
Kalau pegi Kundasang, wajib pegi ke Desa Dairy Farm, ladang ternakan lembu tenusu ala-ala New Zealand gitu.....tempat ni memang cantik, luas mata memandang, padang rumput hijau dan suasana yang sentiasa diliputi kabus.....angin sejuk sepoi2 bahasa.....betul2 macam di luar negara...



 betul kan...macam di oversea saja kunun....sapa2 yang tinggal di Sabah mesti selalu jumpa susu kotak cap DESA tu...aaa sinilah kunu kilang memproses susu segar tu...actually sini boleh beli susu segar yang dalam kotak2 tu dengan harga yang berpatutan tapi masa kami pegi sana tu, susu semua sudah habis kena pajak...kesian si Shumi mo susu lembu katanya....Sapa2 yang pegi kundasang mesti singgah si Desa Dairy Farm ni yekkk.....cantik dan best....


Comments

  1. Anum - sekali sekala bawa family jalan2 merehatkan badan dan otak...hehe

    ReplyDelete
  2. cantiknyee tmpat ni...boleh cube pg nti ;')

    ReplyDelete
  3. wahhhh..bestnya!! teringin nak pergi tau. now AA buat promo free seat. bole la try tgk nnt kot murah tambangnya. hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya jalan2 terngin juga nak ke sana

    ReplyDelete
  5. bila tengok gambar2 tu,mata asyik tengok awan dekat belakang tu.rasa macam nak jatuh je awan tu..! =D

    ReplyDelete
  6. iiima - memang x rugi pegi sini ni (^_^)

    syiela - wajib jalan gi sini...

    Marlia - masa ni mendung jadi agak berawan sikit, tapi masa cuaca cerah selalunya akan nampak kabus jak...memang best

    Mrs.Eady - mesti jejak ke sini satu hari nanti..=D

    Rafhani - mesti !! hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnya.. one day nak mai sana..


    Love to travel.

    Blog walk-in g

    http://sweetbitterjourney.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a