Skip to main content

34 di Pizza Hut......

Assalamualaikum....
*
*
*
Hari sabtu tu bersamaan dengan 6hb Oktober 2012, merupakan tarikh hari lahir my hubby yang tercinta.....sudah tua bah si hubby, umur masuk 34 tahun dah....tapi walaupun 34 tahun, hubby ni orang selalu tegur awet muda, apa sebab pun saya tidak tahu....masa dulu2 belajar di Ums, orang selalu tanya dia sekolah tingkatan berapa....muka macam budak sekolah menengah kata diorang lah.....sampailah sekarang ni sudah jadi cikgu sekolah pun, kalau jumpa orang ke sedara mara jauh ke (yang jarang2 jumpa dengan hubby lah) mesti tanya sekarang belajar di mana ??....kadang-kadang jeles juga sebab orang tegur dia camtu, terasa pulak saya ni macam kakak dia kalau kami jalan2 bersama-sama..huhu
*
Celebrate birthday kecil-kecilan sahaja....saya belanja hubby makan di Pizza Hut....tapi anak-anak pula yang eksaited lebih daripada si birthday's man tu....si Shumi siap list down lagi apa yang dia mo makan di Pizza tu nanti....pizza yang ada cheeselah, spaghetti lah, sup ayamlah...badan kecil jak tapi nafsu.....
*
*
*


Muka eksaited si Shumi....bersedia mo makan....

Shamzi kalau bergambar, macam2 gaya yang dibuatnya....
*
*
Kita orang beli 2 slice kek saja...cheese ngan Blueberry...sebab kami 4 orang jak makan tolak si Baby Damia...kalau beli yang 'seketul' tu, memang kompem tidak habis....beku dalam aisbox saja...

Pizza kegemaran hubby, Tuna flavour ngan Cheese Bake Rice....
*
*
*
*
Muka orang yang sambut harijadi tu.....sekarang ni terpaksa simpan janggut sebab takut dicakap budak tidak cukup umur pulak....
^
^
^
^
^
^
---->>>Selamat Hari Lahir yang Ke-34 Tahun Abang........semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, sentiasa menjadi seorang Suami dan Baba baik, sempurna, bertanggungjawab.....amin....<<<----

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc