Skip to main content

Minggu Ni.....

Assalamualaikum dan Hai......
.
Minggu ni best sikit sebab 4 hari jek keja, hari 5 cuti (-_______-), sambung hari sabtu dan ahad lagi, ada 3 hari masa untuk rest2 bersama family kunun....lain cerita sebenarnya mo kongsi apa yang jadi dalam masa 4 hari ni....
.
Hari Isnin
Hari ni semua saya ngan kawan2 opis lambat masuk keja sebab kawan yang pegang kunci opis lambat datang keja, tayarnya pancit....terpaksa tunggu bantuan datang tukar tayar, biasalah driver perempuan, kalau bab bab pancit tayar tukar tayar ni terus mengelabah angkat bendera putih....nasib baik kawan yang satu lagi ada kunci spare...ngam2 8.30 kami semua punch in masuk opis.....
.
Hari Selasa
Tida yang jadi apa2 hari ni cuma tiba2 jak ujan lebat di kk campur angin kuat....tapi kejap jak dalam 10 minit gitu jak....terus berhenti......
.
Hari Rabu
Hari ni hari yang penuh cabaran, sebab apa? hari satu tu keta kawan saya yang pancit, hari ni giliran sayalah pulak....pancit sebab tercucuk paku....nasib nda baik....patutlah masa keluar dari rumah keta jalan macam miring2 jak......perasan tayar pancit ngam2 sampai taska...yang  herannya masuk ni suda 3 kali tayar keta pancit ngam2 depan taska.....tapi oklah kan daripada pancit tengah2 jalan raya....abislah dua kali mengelabah.....ok balik ke cerita tadi...call hubby minta tolong....terpaksa tunggu sebab dia keja di tuaran...nasib baik tuan punya taska tu ringan tangan membantu tukar tayar.....terima kasihlah banyak2 yek Ustad....abis tukar tayar terpaksa tunggu hubby juga sbb minta kawan pegi kedai tayar, tayar spare tu nda boleh di bawa jalan jauh sebab kecik jak.....sapa2 yang guna keta Myvi mesti tau macam mana rupa tayar sparenya kan.....hubby sampai kami terus pegi kedai tayar di inanam tapi sebelum tu singgah isi minyak dulu sebab minyak keta dah bagi signal terkelip kelip....ini lagi satu, saya bagi lah duit RM20 sama pekerja shell tu, saya cakap isi 20, dia ulang cakap saya 22, saya jelaskan lagi 20....ok katanya...ingatkan dia dengar, tapi masa isi minyak tu heran sebab meter suda sampai 20 tapi nda berhenti pulak...cuba tekan lagi ngam2 berhenti di RM22...memang budak tadi tu nda dengar btul2, lepas tu dia nda kira pun duit yang saya bagi tadi tu....kira rezeki aku lah hari tu sebab mo cari budak tu tambah 2 ringgit lagi nda sempat sebab tengah kelam kabut mo pegi tukar tayar....hari tu hampir jam 10 setengah saya sampai opis....dan melayang RM200 sebab paku yang cucuk tayar tu.......
.
Hari Khamis
Tida apa yang istimewa juga...cuma hari ni saya half day sebab mo bawa baby damia pegi klinik.....nda sedar suda 5 bulan lebih dah si Damia....cepat tul masa berlalu....macam baru semalam dia lahir......anak umi yang comel, bila besar nanti jadi anak yang baik dan solehah yek, jangan lupa umi dan baba....amin.............

Comments

  1. eh paling saya takut kalau pancit tayar..sbb x yakin pandai buat atau tidak ni..
    selamat bercuti mia..:)

    ReplyDelete
  2. fobia suda ni cath....3 kali suda pancit sa punya tayar keta......bah sama juga cath...selamat bercuti

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa