Skip to main content

Friday the biziessss day !!!!!!



Hari ni aku bz sekali di opis.......opis mate cuti 1 minggu sebab wife dia nak bersalin suda so terpaksalah aku memangku sementara jawatan pen
gutip hutang aka akaun kunu....selain bz meng'issue' receipt semua payment, aku membzkan diri juga dengan memblog walking (jangan contohi perangai ni y
ek (^_^)) bukannya apa mo menambah rakan2 blog kunu......memanglah bzlah jumaat ni....di tambah lagi dengan perangai customer yang kadang2 tak sedar diri....bukan apa hari ni hampir kesemua yang renew insurans kereta tida dapat memperbaharui cukai jalan......macam biasaklah memang tanpa usul periksa mereka menyalahkan pihak insurans padahal nama mereka blacklist pasal tida bayar saman....so kepada mereka yang belum menjelaskan saman yang bertahun2 suda tu sila selesaikan sebelum 10 Mac ni (gov dah lanjutkan lagi tempoh pembayaran).....
^
^
^
sudalah bz di opis.....jalan raya setiap hari jumaat...nda payahlah aku cakap, kamu orang tengolah sendiri...jammed gilak......nda tau napa kalau hari jumaat jak jammed memanjang....ni sempat lagi snap gambar sebab keta tida bergerak...bergerak pun
mungkin laju lagi kura-kura berjalan.....
^
^
^
tengo jak keta bersusun di belakang....ni sempat lagi snap di bulatan Yayasan Sabah tu yang ada monumen macam gula2 chupachup raksasa tu.....anak2 aku yang cakap...tu gula2 untuk ultraman cosmos...emmm...tinggi tul imaginasi anak2ku ni....
tida idea suda ni sebab mengantuk...balik2 menguap....so selamat malam......(^_^)

Comments

  1. huhu...sia blm byr saman lagi ni...

    ReplyDelete
  2. alalala cath...cepat2 ko pegi bayar saman...ada masa lagi sebelum 10 mac...nanti ko punya nama blacklist tu inda dapat bayar roadtax ngan renew driving licence tu.....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a