Skip to main content

Short Entri for March

Hampir 2 minggu sya tida meng update blog ini...begitu juga dengan dorg Nc, Uzoi, Michelle dan Cath..biasalah masing - masing bz..sya pun sama juga...bz yang melampau-lampau...kerja di opis semakin hari semakin berlambak...tangan ada 2 saja untuk di gunakan mengetuk papan kekunci komputer...nasib sya tida stress sebab mesti pikir positif selalu....sekali tangan mengetuk keyboard computer 1 sen jatuh ke dalam poket kita ( motivasi ni... ).
.
Akibat terlampau bz bekerja sya tida ada story untuk di kongsikan dengan kawan2 semua....cuma last tuesday sya mo cerita sikitlah...masa sya mo parking keta, sya terlebih buat pusingan sampai keta sya sangkut di tepi tiang ngan tembok..apalagi panik terus...nda tau suda mana mo pusing itu tayar mo kasi kluar keta dari situ...nasib baik ada tukang jaga parking bawa bangunan tpt saya keja tu...dgn muka selamba minta tolong padahal berpeluh2 sudah tu..
selama sya drive keta, ini kali kedua sya tersangkut di tembok...tapi kali ni keta sya tercedera sedikit sebab cermin sisi sebelah kiri calar terkena tiang batu tu...kesian sya punya keta..

Comments

  1. alala..kesiannya..tp nasib la keta tcalar ja..

    ReplyDelete
  2. adui...but u better than me...at least u drive to work...but me ony pay for tat driving licence & nvr used it...i afraid i wil worse than u mayb masuk longkang o...lol :D

    ReplyDelete
  3. morning sal..nda pa sal. Lain kali sangkut kat tempat lain pla kalau bosan sangkut kat tembok..hihii....! main2 ba. bagus lg ko driving. sia ni, license pun nda da. Tapi misi terbesar tahun ini ialah nak dapatkan driving license dan menggunakannya sebaik mungkin.

    For tan, i think u should drive sometimes. Because when ur hubby is not around u'll feel regret that u don't drive like what i feel now. I FEEL TERRIBLE beacuse i'm hitting the big THREE dis year, but still don't have a driving license! and i'm a lecturer somemore! aduii..

    ReplyDelete
  4. Zoi, semoga berjaya dengan misi terbesar ko tu..ko tahu sya punya kakak dalam masa 2 bulan saja dia suda dapat Licence P nya..bukan mcm sya mo tunggu 2 tahun baru mo dapat..he he he..tapi sya punya kakak tu ada motivasi...dia jeles tengo kunun sya suda pandai drive keta sendiri...

    Michelle, i think what uzoi say is 100% right...especially when u have kid...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang