Skip to main content

Short Entri for March

Hampir 2 minggu sya tida meng update blog ini...begitu juga dengan dorg Nc, Uzoi, Michelle dan Cath..biasalah masing - masing bz..sya pun sama juga...bz yang melampau-lampau...kerja di opis semakin hari semakin berlambak...tangan ada 2 saja untuk di gunakan mengetuk papan kekunci komputer...nasib sya tida stress sebab mesti pikir positif selalu....sekali tangan mengetuk keyboard computer 1 sen jatuh ke dalam poket kita ( motivasi ni... ).
.
Akibat terlampau bz bekerja sya tida ada story untuk di kongsikan dengan kawan2 semua....cuma last tuesday sya mo cerita sikitlah...masa sya mo parking keta, sya terlebih buat pusingan sampai keta sya sangkut di tepi tiang ngan tembok..apalagi panik terus...nda tau suda mana mo pusing itu tayar mo kasi kluar keta dari situ...nasib baik ada tukang jaga parking bawa bangunan tpt saya keja tu...dgn muka selamba minta tolong padahal berpeluh2 sudah tu..
selama sya drive keta, ini kali kedua sya tersangkut di tembok...tapi kali ni keta sya tercedera sedikit sebab cermin sisi sebelah kiri calar terkena tiang batu tu...kesian sya punya keta..

Comments

  1. alala..kesiannya..tp nasib la keta tcalar ja..

    ReplyDelete
  2. adui...but u better than me...at least u drive to work...but me ony pay for tat driving licence & nvr used it...i afraid i wil worse than u mayb masuk longkang o...lol :D

    ReplyDelete
  3. morning sal..nda pa sal. Lain kali sangkut kat tempat lain pla kalau bosan sangkut kat tembok..hihii....! main2 ba. bagus lg ko driving. sia ni, license pun nda da. Tapi misi terbesar tahun ini ialah nak dapatkan driving license dan menggunakannya sebaik mungkin.

    For tan, i think u should drive sometimes. Because when ur hubby is not around u'll feel regret that u don't drive like what i feel now. I FEEL TERRIBLE beacuse i'm hitting the big THREE dis year, but still don't have a driving license! and i'm a lecturer somemore! aduii..

    ReplyDelete
  4. Zoi, semoga berjaya dengan misi terbesar ko tu..ko tahu sya punya kakak dalam masa 2 bulan saja dia suda dapat Licence P nya..bukan mcm sya mo tunggu 2 tahun baru mo dapat..he he he..tapi sya punya kakak tu ada motivasi...dia jeles tengo kunun sya suda pandai drive keta sendiri...

    Michelle, i think what uzoi say is 100% right...especially when u have kid...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa