Red Eyes..... - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, March 26, 2009

Red Eyes.....

Working again after 2 days sick leave....kesian sya punya mata, suda jadi mata jepun....terlebih sepet sudah...punyalah lama saya tidak terkena sakit mata (Red Eyes atau nama betulnya Eyes Conjictivities) tiba2 terkena ini tahun pula...sebenarnya pembawa sakit mata ni sya punya anak si shumi...mungkin dia terjangkit dari taska...merebak pula tempat sya punya husband..kemudian anak saya si shamzi...last sekali saya..nda pasal2 dapat cuti free...masa jumpa doktor...doktor cakap memang musim sakit mata cuma sebulan yang lalu...saya terkena lambat pula...cehhh macam buah-buahan pula ada musim....
sya mo bagi info kesihatan sikit....sakit mata ni tidak akan terjangkit hanya dengan melihat mata orang yang terkena penyakit ni...dulu masa kecil2 selalu mamak sama bapa sya pesan jangan tengok mata orang yang sakit tu nanti terjangkit....mesti yang lain pun sama kan....Red Eyes ni berjangkit melalui sentuhan atau berkongsi barang dengan orang yang terkena penyakit ni...sya memang confirm akan terjangkit sebab sayalah yang mengurus anak2 sya tu...kasi mandi...lap2 dia punya mata yang sakit tu....lepas tu tangan yang berkuman tu tidak sedar suda sampai di mata sendiri...he he he..

1 comment:

  1. Red eye problem seems quite famous recently...even my sister oso get it but juz bengkak not red...i get it too many years ago...eyes feel vy heavy...& nd to insert some gel (t packing look like colgate but in small size lar)when go to bed...it vy effective...juz put it few times oredy recover...bout tat dun look at ppl's red eyes, im oso being told like tat since i was a kid...funny right...even now im stil practising it once i terjumpa ppl wt tat problem...:D

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!