Skip to main content

Malunya.......

Ini hari sya mo share sya punya pengalaman lucu.....tadi pagi lepas sya hantar anak sya gi taska...sya terus pegi ke stesen minyak...kira2 mo isi minyaklah kono (untuk pengetahuan semua inilah first time sya isi minyak satu org, selalunya sya punya husband yang tolong isi minyak tapi skg dia di Kudat terpaksalah berdikari kono).....sampai stesen minyak dengan konfidennya sya pegi kaunter, ambil duit dari dompet, kasi itu cashier, terus pegi isi minyak (kelam kabut takut terperangkap dalam jam)...masa isi minyak tu, sya heran napa pula meter tu berhenti sampai RM 1 jak....sya bagi isyarat tpt cashier tu konon2nya kasi tau ada masalah kono...rupa2nya sya terbagi duit kertas RM1 sama itu cashier...punyalah malu....tabal suda muka sya...yg cashier tu satu hal juga...dia pegi tekan juga RM1 tu, dia tida heran kah tu keta Myvi isi minyak RM1...motorsikal pun paling2 sikit isi RM2....sya pura2 saja control sya punya ketabalan muka....kasi RM10 sama itu cashier...isi minyak cepat2..terus jalan....sya pon sya punya husband kasi cerita, dia kasi ketawa sya...kurang asam tul.....pengajaran sama sya...check dulu duit betul2 sebelum bagi dgn cashier tu..nasib sya tida terbagi duit Brunei tadi sebab dlm dompet sya ada sya simpan duit Brunei....he he he he

Comments

  1. haha..biar btul ko ni, bg duit satu ringgit ka,, inda pa,, pngalaman baru di thun baru :)

    ReplyDelete
  2. adoii..sal,sal..ni mesti mo cepat dan kelam kabut punya pasal..hahahaa..tapi cashier pun budu juga kan..

    ReplyDelete
  3. kalau aku.. cashier 2 la sot2 juga ahaha..kalu aku yg cashier, "Aik rm1 ja?kekekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa