Skip to main content

Promenade Hotel fetes Orphans (Kids) from Rumah Anak Yatim (RAY) Tambunan and Members of the Media

Assalamualaikum .. 18th May 2018. Kota Kinabalu, Sabah. Promenade Hotel Kota Kinabalu recently shared the spirit of Ramadan in a heartwarming "Majlis Berbuka Puasa Bersama Kanak-Kanak Rumah Anak Yatim Tambunan dan Media" at Promenade Café. The event was attended by members from the Media fraternity and 24 kids from RAY - an orphanage home in Tambunan - whose 1 night stay with Buffet Sahur were hosted by Promenade Hotel Kota Kinabalu.


Earlier, the kids from RAY went for a comprehensive Hotel Educational Tour with an objective to spur their interest in joining the hospitality industry once they are out in the workforce. The brief tour, prior to their official check-in to their assigned rooms, saw Front Office, Main Kitchen, Security, Engineering, Housekeeping, Pastry and Promenade Club Floor/Lounge.



Come to sungkai time at Promenade Café, smiles were apparent as tummies were gradually full with warm, scrumptious food while joyful chatter filled the air as everyone mingled around.




Besides enjoying their stay at Promenade Hotel Kota Kinabalu, the evening saw kids of RAY receiving a jar of cheerful Rainbow Cookies and 'Duit Raya' from Promenade Hotel Kota Kinabalu, which were presented by Ms.Anita Chung, Group Director of Sales & Marketing and Mr.Hafizan Wong, General Manager respectively.





At promenade Hotel Kota Kinabalu, the hotel's team of Master Chefs cooked up a storm by preparing a lavish spread for the evening at Promenade Café. 

Image from curiostraveller.com

Besides the popular Whole Roast Lamb, our popular Buffet Sungkai continues at Promenade Café with over 200 lavish Ramadan dishes on top of the existing International Buffet Dinner spread at RM138 per person featuring Celebrity Chef Ismail's 17 Signature Dishes (which will be officially revealed by Celebrity Chef Ismail Ahmad himself on Monday, 21st May 2018) alongside with Promenade Café's very own Signature Drink - Coconut Milkshake and Signature Dishes - 'Ekor Asam Pedas ala Promenade', ' Udang Masak Sambal Petai, 'Kari Kepala Ikan' - by Malay Sous Chef Mohd. Firdaus Abdullah. 


Image from curiostraveller.com
For patron's convenience, 'Solat Sunat Terawih' service is made available every evening in Teratai Room at the 2nd Floor of the hotel. 

According to Mr. Hafizan Wong, the hotel's Halal Dynasty Chinese Restaurant is also serving a choice of Sungkai Set Menu at RM68nett per person for a minimum of 5 persons and above or diners can opt to order from the ala carte. For those intending to have a hearty breakfast before the start of each day's fast, Buffet Sahur is available from 12midnight - 4.30am at RM50 per person at Promenade Café.

Premium Ramadan Desserts are back this year by popular demand. They are available throughout the month of Ramadan for takeaway or dine-in from 10.30am to 10.30pm at the Deli Corner.

If you're planning Iftar Ramadan, Sahur or Hari Raya gatherings, just let us handle the catering while you entertain your families and friends at the hotel, your office or in the comfort of your own home. For details, call Catering Hotline at Tel: 088 251415 or email: sales@promenade.com.my



Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a