Skip to main content

‘Jom Makan’ At Hilton Kota Kinabalu

Assalamualaikum | SABAH, Malaysia – 4 May 2018 – Celebrate the month of Ramadan with Hilton Kota Kinabalu in its ‘Jom Makan’ Iftar buffet dining from 17 May until 14 June 2018 at Urban Kitchen.


Break-fast with plentiful array of local and international selections such as chicken in spicy tomato sauce, chicken and beef satay and the signature dishes; the venison ‘rendang’ and spicy-sour lamb shank in its traditional Malay section while the Indian section features the highly sought after ‘murgh makhani’, ‘paneer kadai’ and lamb ‘saagwala’.





Popular selections in the Chinese section include Shanghai shrimp and seafood dumplings, hot and sour Szechuan soup, ‘loh mai kai’, roasted barbecue chicken and sesame roasted duck.
The main attractions throughout the fasting month are the grilled selections such as the roasted beef prime ribs on the bone, barbecued marinated beef spare ribs including Middle Eastern favourites such as whole lamb on spit, ‘baklava’ assortment and ‘om ali’.


Emphasizing the Ramadan offer is the ‘warung balik kampung’, an outdoor stall that is set up at the hotel’s port cochere and designed to mimic a coffee shop typically found in traditional villages. Serving an array of durian themed delicacies such as the king of fruits, durian ice cream, durian fritters and others on a rotation and availability basis, the stall is aimed at providing patrons an experience akin to being in an actual hut-like establishment where they can enjoy the daily selections on display or simply relax to a glass of teh Tarik. .

The hotel’s ‘Jom Makan’ Iftar buffet is available from 6.24pm until 10.30pm at RM158 nett per adult. Children below the age of five years old eats for free while those under 12 years old enjoy 50% discount. Save more by grabbing the early bird offer available until 14 May 2018 at RM128 nett per person. For discounts on the non-early bird special price, enjoy 25% off your total bill in asingle receipt when dining in a table of 10 adults and above or 15% off when paying using selected Malaysian issued credit cards.

For further enquiries or reservations on the hotel’s Ramadan offers, please call 088 356 056 or email kotakinabalu_fnb@hilton.com


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a